Huawei: “Απέστειλε” σχεδόν 60 εκ. smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2019

Huawei, Huawei: “Απέστειλε” σχεδόν 60 εκ. smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2019

Η Huawei κατάφερε να πετύχει ένα σημαντικό ορόσημο το 2018, καθώς έβγαλε από τα εργοστάσια της (shipments) πάνω από 206 εκ. συσκευές παγκοσμίως. Έτσι, η εταιρεία κατέκτησε την τρίτη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως.

Όσον αφορά το 2019, στην Shanghai AWE 2019, ο CEO της Huawei consumer business, Yu Chengdong, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να πουλήσει 250-260 εκατομμύρια μονάδες smartphones, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Honor.

Σήμερα, η Huawei ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2019. Σύμφωνα με την έκθεση, τα έσοδα που είχε οι Huawei το πρώτο τρίμηνο ήταν 179,7 δις Yuan ή περίπου 24 δις ευρώ. Πολύ απλά, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων της τάξεως του 39% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα το καθαρό κέρδος της αυξήθηκε περίπου κατά 8%.

Η Huawei κατάφερε να αποστείλει (shipments) πάνω από 59 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Αν τα επόμενα τρία τρίμηνα έχουν αντίστοιχες αποδόσεις, τότε η Huawei ίσως καταφέρει να πουλήσει περίπου 236 εκατομμύρια smartphones, κάτι που θα την φέρει αρκετά κοντά στον στόχο της.

Με την κυκλοφορία της νέας γενιάς chip Kirin στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και την άφιξη της σειράς Mate 30, οι πωλήσεις των Huawei smartphones στο δεύτερο μισό του έτους αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη. Οπότε, ο στόχος των 250-260 εκατομμυρίων smartphones που έθεσε ο Yu Chengdong ίσως να μην είναι άπιαστος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Real

Αν δεν περάσει φέτος την Samsung σε πωλήσεις σίγουρα θα την περάσει του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.