Huawei: Θα επιστρέψει στην Google αν αρθεί ο αποκλεισμός

, Huawei: Θα επιστρέψει στην Google αν αρθεί ο αποκλεισμός

Η Αμερική αποφάσισε τον αποκλεισμό του Κινεζικού κολοσσού που ακούει στο όνομα Huawei και όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θέλει να επιστρέψει στην Google και τις υπηρεσίες του Android αν αρθεί ο αποκλεισμός. Αρχικά, ο Fred Wangfei της Huawei δήλωσε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει σκοπό να γυρίσει στην Google και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Αμερικανικός κολοσσός, ακόμη και αν η Αμερική άρει τον αποκλεισμό.

Λίγο αργότερα όμως εκπρόσωπος της Huawei δήλωσε στο The Verge ότι η σχέση της με την Google μπορεί να αποκατασταθεί.

Η πρώτη μας επιλογή είναι το ανοιχτό οικοσύστημα Android, συμπεριλαμβανομένων των GMS (Google Mobile Services) – αυτό βοήθησε να γίνουμε η νούμερο δύο εταιρεία στον κόσμο σε αποστολές smartphone.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Huawei έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Android αλλά τα smartphone της δεν μπορούν να ενσωματώνουν τα Google services. Επιπλέον, τα Mate 30 και Mate 30 Pro ήταν τα πρώτα flagship smartphone της εταιρείας χωρίς Google Play Services και αναμένεται να ακολουθήσουν τα P40, P40 Pro και P40 Pro Premium Edition.

Ταυτόχρονα, η Huawei για να καταπολεμήσει την απώλεια των GMS ξεκίνησε να αναπτύσσει τα δικά της HMS (Huawei Mobile Services) τα οποία φαίνεται πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες πωλήσεις.

Όσον αφορά τον αποκλεισμό τώρα η Αμερική έδειξε ότι θέλει να επιβάλλει στην Huawei αυστηρότερα μέτρα αμέσως όμως το Πεντάγωνο μπλόκαρε την εφαρμογή τους καθώς θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βλάπτονταν και οι Αμερικανικές εταιρείες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.