Huawei: Το Πεντάγωνο μπλόκαρε την εφαρμογή των νέων μέτρων

Huawei, Huawei: Το Πεντάγωνο μπλόκαρε την εφαρμογή των νέων μέτρων

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ήθελε να περάσει μία νέα ρύθμιση η οποία θα έκανε πιο δύσκολη τη συνεργασία των αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei. Σύμφωνα με πηγές της The Wall Street Journal, το Πεντάγωνο και το Υπουργείο Οικονομικών μπλόκαραν την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Τι ισχύει και ποια ήταν η πρόταση του Υπουργείου

Αυτή τη στιγμή, οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να πωλούν chips και άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα στη Huawei υπό μία βασική προϋπόθεση· πρέπει τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που τα αφορούν να ξεπερνούν να προέρχονται κατά 75% από εταιρείες εκτός αμερικανικού εδάφους.

Το Υπουργείο Εμπορίου πρότεινε μία νέα ρύθμιση, στο Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το ποσοστό των επιτρεπόμενων αμερικανικών υλικών και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τα προϊόντα που πωλούνται στη Huawei θα έπρεπε να μειωθεί στο 10%.

Γιατί ακυρώθηκε η εφαρμογή των μέτρων

Το Πεντάγωνο επενέβη και αντιτάχθηκε στη συγκεκριμένη αλλαγή, επειδή θεωρεί ότι θα έβλαπτε τις αμερικανικές εταιρείας περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιούν με τη Huawei. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει την πρόταση από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Αυτή η χώρα πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει. Τι σχέση έχει έχει το πεντάγωνο με τα συμφέροντα των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών να πει στο υπουργείο οικονομικών πως θα τα προασπίζει ενώ αυτή είναι η δουλειά του

George

Κάκος από την αρχή που καθίσαμε και ασχοληθήκαμε με το θέμα από την αρχή σίγουρα όλη η ιστορία είναι ένα κατασκεύασμα των Αμερικανών για να δείξουν την υποτιθέμενη δύναμη τους και κυρίως για οικονομικούς σκοπούς……
Αυτό που λέμε μία κρύο μία ζέστη μία σε θέλω μία δεν σε θέλω να κάνεις τις αγορές από Την χώρα μου δεν μπορεί να συμβαίνει και δεν μπορεί παρά να είναι ένα κατασκεύασμα συμφερόντων………
Θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορούσε να είχε αποδειχθεί με κάποιο τρόπο ποιος φταίει και ποιος όχι!!!!!!

kostas

εγω περιμενα ποιο σκληρα μετρα απο την κινα αλλα τπτ τζιφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.