Business

Huawei: Πρωτιά στις πατέντες στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών το 2017

Η Huawei αναδείχθηκε η εταιρεία με τις περισσότερες υποβολές αιτήσεων για πατέντες το 2017, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ευρεσιτεχνιών (European Patent Office – EPO).

Η πρωτιά της Huawei σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια κινέζικη εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Για την ακρίβεια η Huawei υπέβαλε 2.398 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αύξηση 0,3% σε ετήσιο επίπεδο.

Σε απόλυτα νούμερα, η Huawei έχει υποβάλει 198 περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τη Siemens, η οποία βρίσκεται δεύτερη στη λίστα και η οποία επίσης επέδειξε θεαματική αύξηση 18,7%. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι LG, Samsung και Qualcomm. LG και Samsung κατέγραψαν και οι δύο μείωση ενώ η Qualcomm σημείωσε αύξηση 8,8%.

Με δεδομένο ότι η Huawei έχει πάρει απόφαση να εδραιωθεί στην παγκόσμια αγορά, η κυριαρχία της δεν μας εκπλήσσει.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η Huawei έχει υποβάλει τις περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, οι εταιρείες που είδαν περισσότερες κατοχυρώσεις πατεντών ανήκουν στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας, με 13.090 πατέντες. Ακολούθησε ο τομέας των ψηφιακών επικοινωνιών με 11.694 κατοχυρώσεις και ο τομέας της τεχνολογίας των υπολογιστών με 11.174 κατοχυρώσεις.

Στο σύνολο, οι αιτήσεις για πατέντες κατέγραψαν αύξηση κατά 3,9% από το 2016, ανερχόμενες σε 165.950.

Πηγή

Σχόλια

  • Apple δε βλεπω μαλλον για μονταζιερα του Ενωμενου ανταγωνισμου προκειται.
    (Κριμα και ημουν ευχαριστημενος με τη samι μεχρι στιγμης)

  • όχι όχι καμία πατέντα δεν έχει η huawei Όλες τις πατέντες τής κλέβει από τής απλε από τής φήμες απλά τής βγάζει πρώτη ☺

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.