Huawei: Στα επόμενα δυο χρόνια θέλει να πάρει τη δεύτερη θέση από την Apple

H Huawei έκανε εχθές από τη Γερμανία τις μεγάλες ανακοινώσεις των Huawei Mate 9 και Huawei Mate 9 Porsche Design, με τα οποία ήρθε να εντυπωσιάσει. Για τα επόμενα χρόνια ο Κινέζος κατασκευαστής θέτει ψηλά τον πήχη για την πορεία του.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του consumer business της Huawei, Richard Yu, επεσήμανε πως η εταιρεία θέλει να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Θέλει να εκθρονίσει την Apple και να πάρει τη δεύτερη θέση, μετά τη Samsung.

Αυτή τη στιγμή η Huawei είναι στην τρίτη θέση, που σημαίνει ότι θεωρητικά δεν είναι πολύ μακριά από το να πραγματοποιήσει τον στόχο της. Πρακτικά, είναι κάτι που θα δούμε αν θα μπορέσει να το καταφέρει.

Σύμφωνα με την Strategy Analytics, η Huawei είχε 9% μερίδιο αγοράς το προηγούμενο τρίμηνο, αποστέλλοντας 33.6 εκατ. συσκευές. Η Apple είχε το 12% της αγοράς με 45.5 εκατ. αποστολές και η Samsung απέστειλε 75.3 εκατ. παίρνοντας μερίδιο 20.1%.

Ο Yu επεσήμανε ότι αναπτύσσοντας τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, virtual reality και augmented reality, θα παρουσιάσουν πολλές ευκαιρίες για να ξεπεράσουν την Apple μέσω της καινοτομίας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην σημασία του να κερδηθεί η εμπιστοσύνη και η πίστη των καταναλωτών, καθώς από τη μια η Apple δεν έχει κάνει καμία κίνηση που να μας εκπλήσσει (σ.σ με το iPhone 7) και η Samsung έπρεπε να αποσύρει την ναυαρχίδα της (Samsung Galaxy Note 7) από την αγορά λόγω κινδύνου φωτιάς. Ωστόσο, και οι δυο αναμένεται του χρόνου να κάνουν δυνατό comeback, η μια με το iPhone 8 και η άλλη με το Samsung Galaxy S8.

huawei vs apple, Huawei: Στα επόμενα δυο χρόνια θέλει να πάρει τη δεύτερη θέση από την Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Ειναι απίστευτα τα κινητά της αλλα μηδέν πρωτοπορία ..οποίος εχει δουλέψει huawei ξερει οτι ειναι ίδιο ακριβός με iPhone κ εξωτερικά κ το μενού

bezilys

Άμα συνεχίσει έτσι όπως πάει τώρα η Apple πιο πιθανόν να της πάρει την θέση η Huawei αλλά και πάλι δύσκολο το βλέπω γτ Apple είναι Apple όπως και να το κάνουμε!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Έτσι!!! Η Apple είναι apple! Έχει πιστούς υπηκόους – θαυμαστές που μαγεύονται από το φωτεινό δαγκωμένο μηλαράκι που κάνει την διαφορά!! Αυτή η αίσθηση υπεροχής -ανωτερότητας είναι αξεπέραστη! Υπεργαλαξιακή τεχνολογία και ποιότητα !!
Apple rules , haters gona hate!!

M.G

Η μπαρούφα της ημέρας απο τον ΑΝΔΡΕΑΣ…

s. N. t

Εγώ πάλι γιατί δε βλέπω καμμια σχέση με την Apple. Άλλο λειτουργικό, πιο πολλά specs από το iPhone, καλύτερη μπαταρία, μεγαλύτερη οθόνη, ραδιόφωνο και επειδή έχω και mate8 και iphone6, όλα εκτός από τα παιδιά μίλια τα ανοίγει πιο γρήγορα.Ολα αυτά με τη μισή τιμή. Πέρα από καλή ποιότητα κατασκευής και ενσωματωμένη μπαταρία, δε μου μοιάζουν καθόλου.

s. N. t

Καταραμένο αυτόματη διόρθωση. Εννοούσα όλα εκτός από τα παιχνίδια τα ανοίγει πιο γρήγορα.
Υ. Γ. Επειγόντως διόρθωση σχολίων.

James

Απόλυτα εφικτός στόχος, που κατά τη γνώμη μου θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τα δύο χρονια.

Kostas

Το iphone ειναι κινητό για celebrities και reviewers – 1/10 έχει τώρα apple κινητό σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει, θα ειναι είδος υπό εξαφάνιση.., δεν είμαι φαν ούτε χατερ ούτε τίποτα, τι γνώμη μου λέω.
Έχω περάσει από iphone 3gs+iphone5, από εκεί κ πέρα Android.
H Google κατέχει το 88% της αγοράς όποτε ειναι θέμα χρόνου να πάει κοντά στο 100%.

Huawei μόνο το όνομα με χαλάει αλλιως ειναι φοβερή εταιρία, κάτοχος Nexus 6p.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.