Huawei και ZTE: Παραμένουν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

, Huawei και ZTE: Παραμένουν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ συνεχίζει την αυστηρή πολιτική της χώρας απέναντι στα προϊόντα της Huawei και της ZTE. Οι ΗΠΑ θεωρούν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια τη χρήση των συστημάτων τους για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Η νομοθεσία που υπέγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος, δείχνει ότι η πολιτική των ΗΠΑ παραμένει σταθερή ως προς τα κινεζικά προϊόντα της Huawei και της ZTE, απογοητεύοντας όσους είχαν μέχρι σήμερα θεωρήσει ότι η αλλαγή στον Λευκό Οίκο θα φέρει και μία αντίστοιχη αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Huawei, κατά κύριο λόγο.

Η Huawei, η ZTE, η Hytera Communications, η Hangzhou Hikvision Digital Technology και η Zhejiang Dahua Technology έχουν όλες μπει στην μαύρη λίστα των ΗΠΑ αναφορικά με τις εταιρείες, τα προϊόντα των οποίων δυνητικά μπορούν να αποτελέσουν μία κερκόπορτα κακόβουλων επιθέσεων σε αμερικανικές υποδομές.

Με τη νέα νομοθεσία απαγορεύεται πλέον η εγκατάσταση εξοπλισμού από τις παραπάνω εταιρείες στα αμερικανικά δίκτυα, στοιχείο που πιστοποιεί ότι η νέα κυβέρνηση αυστηροποιεί περαιτέρω το πλαίσιο για τη Huawei και τις άλλες εταιρείες. Η Κίνα από την πλευρά της, μιλά για κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

”απογοητεύοντας όσους είχαν μέχρι σήμερα θεωρήσει ότι η αλλαγή στον Λευκό Οίκο θα φέρει και μία αντίστοιχη αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στη Huawei, κατά κύριο λόγο. ” Εμεις τα γραφαμε εδω οτι τα ban στη Huawei ειχαν ”bipartisan” υποστηριξη στο Κογκρέσο που συνηθίζεται σε τετοιες υποθεσεις και ΔΕΝ θα υπηρχε αλλαγη επι Biden αλλα τα fanboys της Huawei μας λεγανε οτι ημασταν haters κτλ…
ΥΓ πρωην κατοχος p10 ειμαι οχι οτι εχει σημασια αλλα τελος παντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.