Τεχνολογία της Amazon θα καταγράφει τις συναλλαγές Bitcoin για λογαριασμό της αστυνομίας

amazonbitcoin

Η Amazon θα αναπτύξει τεχνολογία που θα επιτρέπει στην αστυνομία να παρακολουθεί όσες συναλλαγές πραγματοποιούνται με Bitcoin. Θα αναπτυχθεί, κατά πολλούς, “Οργουελική” τεχνολογία που σημαίνει πως οι συνέπειές της είναι καταστροφικές για την ευημερία μιας ελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας.

Το ότι εταιρείες όπως η Google και το Facebook καταγράφουν την κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και δε μας παραξενεύει, για αυτό και η αναφορά στον George Orwell, του οποίου το βιβλίο με τίτλο “1984, Ο Μεγάλος Αδελφός”, αντανακλά τη σημερινή κατάσταση με τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα του καθενός.

Σύμφωνα με το CNBC, η πατέντα αναφέρει πως, πέραν του ότι ανήκει στην Amazon Technologies, “θα συσχετίζονται διαφορετικές ροές δεδομένων και το αποτέλεσμα θα πωλείται με τη μορφή συνδρομής σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα δεδομένα αυτά”. Στη συνέχεια αναφέρεται πως η τεχνολογία αυτή θα πραγματοποιεί “καταγραφή των δεδομένων από συναλλαγές παγκοσμίου κλίμακας σχετικά με τις συναλλαγές με Bitcoin αλλά και άλλα κρυπτονομίσματα” για τη χρήση όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο.

Είναι λογικό, πως αφού ο καθένας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή, θα επιτρέψει ακόμα και στην αστυνομία να παρακολουθεί τις εν λόγω συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Πιο συγκεκριμένα, παράδειγμα αναφέρει πως οι υπηρεσίες ασφαλείας κάθε κράτους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή για να έχουν πρόσβαση σε όλες τις συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα, οργανωμένες ανά χώρα και φυσικά θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι διευθύνσεις IP από τους παρόχους σύνδεσης στο διαδίκτυο καθώς και τις διευθύνσεις όσων συμμετέχουν σε αυτές τις συναλλαγές.

Η ανωνυμία που παρέχουν οι συναλλαγές με Bitcoin και η ελευθερία με την οποία μπορεί κάποιος να κατασκευάσει Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, είναι αρκετά για να μπουν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων. Βέβαια αν λάβουμε υπ όψιν πως γίνονται πάρα πολλές συναλλαγές όχι για καλό σκοπό μιας και το Bitcoin είναι μέρος του Dark Web και των συναλλαγών που γίνονται εκεί, τότε μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να μην είναι και τόσο κακή όσο ακούγεται.

Η μάχη αναμένεται να είναι επική και φαίνεται πως θα συνεχιστεί για χρόνια και τα “στρατόπεδα” της ελευθερίας που δίνουν τα κρυπτονομίσματα και όσων μάχονται για το κοινό καλό, αναμένεται να φέρουν το διχασμό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αν κάνεις συναλλαγή από internet cafe ή δωρεάν wifi να δω τι θα την κάνουν την IP

tester

Και απο πότε αυτό είναι νόμιμο; Να παρακολουθείς τις συναλλαγές και τις IP όσων επιθυμούν να συναλλάσονται με Bitcoin επειδή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να είναι παράνομες; Σοβάρα τωρά;
Να παρακολουθουν και όσουν αγοράζουν μαχαίρια γιατί ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να είναι μαχαιροβγάλτες.

Darth

@tester εδώ και καιρό παιζει … αν δεν έχεις κατι να κρύψεις δειξτο ελευθερα αλλιώς είσαι εγκληματίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

Amazon: Πρόστιμο μαμούθ 746 εκ. ευρώ για το GDPR

Το αστρονομικό ποσό των 746 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η Amazon στο Λουξεμβούργο για παραβιάσεις του κανονισμού GDPR.

Business 5G

Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

Τα στοιχεία της Focus Bari είναι ενδεικτικά για το πόσο επιφυλακτικοί είναι οι κάτοικοι της Ελλάδας για τα δίκτυα 5G.

Business TSMC

TSMC: Ετοιμαζόμαστε για τους επεξεργαστές των 2 nm

H TSMC ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή των επεξεργαστών με αρχιτεκτονική 2 nm κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Business Facebook iOS

Facebook: Τα έσοδα δεν επηρεάστηκαν από τις αλλαγές στο iOS

Ο περιορισμός της στοχευμένης διαφήμισης που έφερε το iOS δεν φαίνεται να είχε σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα του Facebook.