Η Αμερική προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο για το 5G της Huawei

, Η Αμερική προειδοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο για το 5G της Huawei

Η Huawei έχει αποκλειστεί από την Αμερική εδώ και περίπου εννέα μήνες με την Αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να κατηγορεί τον Κινεζικό κολοσσό ότι χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό δικτύωσης για να δώσει μία πίσω πόρτα (backdoor) στην Κινεζική κυβέρνηση μέσω της οποίας θα γίνεται η κατασκοπεία των Αμερικανών. Παρά τις κατηγορίες της Αμερικής όμως, η Huawei έχει καταφέρει να κλείσει ορισμένες συμφωνίες στον υπόλοιπο κόσμο για την κατασκευή του δικτύου 5G.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι από τις χώρες οι οποίες σκέφτονται αν θα επιλέξουν τον εξοπλισμό της Huawei και πάνω σε αυτό τα κυβερνητικά μέλη της Αμερικής προειδοποίησαν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Πιο συγκεκριμένα, η Αμερική δήλωσε ότι η χρήση του εξοπλισμού της Huawei δεν είναι “τίποτα λιγότερο από τρέλα“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εξοπλισμός της Huawei λέγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μη κεντρικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί η ασφάλεια του δικτύου. Ωστόσο, η Αμερική υποστηρίζει ότι, ο μόνος τρόπος να διατηρηθούν τα δίκτυα 5G ασφαλή είναι να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου ο εξοπλισμός δικτύωσης της Κινεζικής εταιρείας.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η Huawei υποστηρίζει ότι δεν έχει δώσει στην Κινεζική κυβέρνηση κανένα backdoor ενώ ταυτόχρονα είναι διατεθειμένη να υπογράψει μία συμφωνία κατά της κατασκοπείας με όσες χώρες συντάσσονται με την Αμερική.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.