Η Apple είναι το πιο πολύτιμο brand παγκοσμίως [Interbrand]

Apple, Η Apple είναι το πιο πολύτιμο brand παγκοσμίως [Interbrand]

Σύμφωνα με τη λίστα της Interbrand, η Apple είναι το πιο πολύτιμο brand παγκοσμίως, με τη Google να πέφτει από το Top 3 που ήταν εδώ και χρόνια. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα Best Global Brands του 2020, με την Apple να παραμένει στην πρώτη θέση με αξία brand περίπου 323 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση βλέπουμε την Amazon, η οποία είχε αύξηση 60% σε σχέση με πέρσι και πλέον το brand της εκτιμάται στα περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην τρίτη θέση ανεβαίνει η Microsoft, με αύξηση 53% και brand value που εκτιμάται στα 166 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Google είχε ελάχιστη μείωση 1% και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με αξία 165 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η Samsung ανέβηκε στην πέμπτη θέση, αφήνοντας πίσω της την Coca-Cola. Οι Toyota και Mercedes-Benz ακολουθούν στην έβδομη και όγδοη θέση, ενώ η δεκάδα κλείνει με τα McDonald’s και τη Disney. Να σημειωθεί πως η εν λόγω λίστα δεν αναφέρει την αξία της κάθε εταιρείας, αλλά την αξία του brand. Για παράδειγμα, η Apple έχει χρηματιστηριακή αξία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και όχι 323 δισεκατομμυρίων.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.