Η Apple μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγή της από την Κίνα σε Βιετνάμ και Ινδία

Apple, Η Apple μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγή της από την Κίνα σε Βιετνάμ και Ινδία

Με τον “πόλεμο” μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ να διογκώνεται, η Apple μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγή της στην Ινδία και το Βιετνάμ. Οι πληροφορίες έρχονται από την ιστοσελίδα Nikkei Asia, με τη μεταφορά να γίνεται μάλιστα άμεσα, αφού μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα ξεκινήσει η παραγωγή των iPhone 12 στα εργοστάσια της Ινδίας.

Από την άλλη, τα εργοστάσια στο Βιετνάμ, τα οποία μέχρι σήμερα είχαν αναλάβει την παραγωγή των smart speakers της Apple, θα πάρουν και την παραγωγή των iPad και HomePod mini. Η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τους προμηθευτές της για να επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα, με το εργοστάσιο στο Βιετνάμ να αναλαμβάνει μελλοντικά και την παραγωγή των επόμενων MacBook.

Μην ξεχνάμε ότι η Foxconn, βασικός συνεργάτης και προμηθευτείς της Apple, έχει ήδη επενδύσει 270 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Βιετνάμ, προκειμένου να επεκταθεί η παραγωγική ικανότητα.

Βέβαια, η ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος λόγος, καθώς το κόστος εργασίας σε Ινδία και Βιετνάμ είναι αρκετά χαμηλότερο, ενώ και η πανδημία έχει διαταράξει σε μεγάλο βαθμό την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple. Με λίγα λόγια, να αποφύγει κάποια καθυστέρηση όπως είδαμε με την κυκλοφορία των iPhone 12.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Κάπου χαθήκατε στη μετάφραση. Δε λέει ότι μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγή της εκτός Κίνας.

Χρήστος

ramp up σημαίνει αυξάνει. άρα όλο και μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μεταφέρεται εκτός Κίνας. αυτό όμως σημαίνει ότι ένα μέρος της παραγωγής παραμένει στην Κίνα. Βλέποντας τον τίτλο κάποιος καταλαβαίνει ότι πλέον η apple δεν παράγει πλέον τίποτε στην Κίνα. Τέλος πάντων διαβάζοντας το άρθρο βγαίνει το συμπέρασμα

Γιάννης

Τιμές Αμερικής τα φαγωμένα μήλα αλλά κατασκευή Ινδίας, Βιετνάμ και Κίνας. Σε εργοστάσια άλλων εταιριών ως συνήθως για να μην ξοδευτεί και φτιάξει δικά της.

tasos

Τρομερή είδηση! Ήταν θέμα χρόνου. Τα πράγματα σοβαρεύουν. Έτσι εξηγείται η δήλωση του κινεζου προέδρου για νέο ψυχρό πολεμο

Γιάννης

Ακόμη πιο τρομερή θα είναι όταν η Κινα απαγορεύσει την πώληση Apple. Εκεί να δεις.

SUPS 👨‍⚖️

και που να δεις τι θα γινει αν βγαλουν τ google services απο τη xiaomi τι κλαμα θα πεσει εδω…

LolMaster

ΧΑχαχα έτσι!Δίκασες πάλι! Θα ψάχνουν όλοι από που να ψωνίσουν αφού έχουν στο παρελθόν σκυλοβρίσει όλες τις δυτικές – δυτικόστροφες εταιρείες.

ironman mark 45 αισίως....

ρε όσο και να “χαχανιζεις” , samsung / iphone ΠΟΤΕ , και ας μην υπάρχει άλλη εταιρία παραγωγής κινητών στο κόσμο όλο. φύκια για μεταξωτές κορδέλες δεν πληρώνουμε. έχει καταντήσει γραφικό η εμμονή σου κατά των HUAWEI – XIAOMI. μάλλον τις βλέπεις στον ύπνο σου , δεν εξηγείτε αλλιώς , με το συμπάθειο κιόλλας….

Last edited 3 years πριν by ironman mark 45 αισίως....
Βαγγ

Καλά κανεί την έχουν κατακλέψει την apple…η αντίγραφη ξεπερνάει κάθε όριο …

Tasos Spanos

Έχουν ξεφύγει
Θέλουν με μηδέν κόστος να πουλάνε συσκευή που κοστίζει 1000€

Κάπου πρέπει να βάλουμε εμείς οι πελάτες ένα φρένο
Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν τον δρόμο από μόνα τους εάν εμείς κάνουμε το πρώτο βήμα

Σέφης

Τι να κάνουμε, δεν διαβάζεις παρόλο που αφαίρεσαν το φορτιστή από το “μήλο” κερδοφορία στο φουλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.