Η Apple προσλαμβάνει πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Samsung για να "οδηγήσει" το τμήμα μπαταριών της

Apple, Η Apple προσλαμβάνει πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Samsung για να "οδηγήσει" το τμήμα μπαταριών της

Μετά την αναμενόμενη, τεράστια απώλεια Τζίρου για το πρώτο τρίμηνο του 2019 κυρίως λόγω των κακών μπαταριών στα προηγούμενα iPhone και την διαδικασία συμφέρουσας αντικατάστασης μπαταρίας, η Apple προχώρησε στην πρόσληψη ειδικού για θέματα μπαταρίας από την Samsung.

Η Apple “άρπαξε” τον Επικεφαλής του τμήματος Μπαταριών της Samsung για να οδηγήσει την Εταιρία στο να πραγματοποιήσει τις δικές της προσπάθειες ανάπτυξης μπαταριών από δω και πέρα. Ο Αμερικάνικος κολοσσός προσέλαβε τον Soonho Ahn της Samsung SDI για να γίνει ο παγκόσμιος προϊστάμενος της Battery Developments, αναφέρει η Bloomberg μετά την επισήμανση της σημαντικής κίνησης σταδιοδρομίας στο προφίλ του LinkedIn. Ο Ahn άρχισε να συνεργάζεται με την Apple τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από τέσσερα χρόνια με τη Samsung, δύο χρόνια από τα οποία τα πέρασε ως SVP για τις “Μπαταρίες Επόμενης Γενιάς” και τα “Υλικά Καινοτομίας”. Αναλάμβανε την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών μπαταριών όχι μόνο για κινητές συσκευές, αλλά και για ηλεκτρικά οχήματα και κινητήρες.

Η Samsung SDI αποτελεί θυγατρική εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή μπαταριών και μάλιστα έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται για την παροχή μπαταριών για iPads και MacBooks εδώ και χρόνια. Η Apple απλώς άλλαξε τους προμηθευτές κάποια στιγμή, και είναι σαφές από τις πρόσφατες εξελίξεις ότι ο τεχνολογικός γίγαντας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει να βασίζεται σε άλλες εταιρείες για τα ανταλλακτικά που χρειάζεται. Στα μέσα του 2018, για παράδειγμα, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία εργάζεται σε ειδικά προσαρμοσμένους επεξεργαστές για Mac για να αντικαταστήσει τους Intel στους φορητούς υπολογιστές της. Μάλιστα, φέρεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια πρώην υπαλλήλων της Intel για την κατασκευή ενός επεξεργαστή που θα φτιάχνεται εντός Apple, και κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και σε αυτή τη περίπτωση.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitriscrete

Γιατί απο πότε η Samsung είχε μεγάλες μπαταρίες διάρκειας στα κινητά της? Ας προσλαμβάναν κανένα απο τις τρείς πρώτες κινέζικες που έχουν κινητά εδώ και 4 χρόνια με 5.000 mAh.

nikmour

Μεταγραφή που θα κάνει ΜΠΑΜ

Kostas

@dimitriscrete Οι κινέζικες μπαταρίες είναι αστείο μην το πεις πιο έξω αυτό!
Και όχι δεν φτιάχνονται όλα στην Κίνα πριν πεις την καραμέλα σου…

Thanoslam

Καλά άμα είναι να πάρει τον πρώην επικεφαλή της Samsung που ακόμα ψάχνει γιατί έγινε πυροτέχνημα το note σώθηκε. Πως νομίζω ότι μερικές ειδήσεις δεν ισχύουν

John Real

To iphone στην φωτογραφια γραφει πανω στην μπαταρια “Apple South Asia – Thailand” , ευτυχως που δεν φτιαχνεται στην Κινα δηλαδη.

Μαριος

Είναι σαν να ακούω ότι μεγαλοεταιρεία προσέλαβε τον Παπανδρέου να αναλάβει τα οικονομικά της.

VasilisN9

@Thanoslam @nikmour προφανώς δεν καταλαβαίνεται οτι το πρόβλημα με τις εκρήξεις του Note 7 ήταν κατασκευαστικό πρόβλημα του σχεδιαστικού τμήματος της Samsung Electronics και όχι της Samsung SDI. Όλες μα όλες οι μπαταρίες “σκάνε” είτε κινέζικες είτε Ιαπωνικές είτε Κορεάτικες.

Vendetta

VasilisN9 είσαι σίγουρος γι αυτό? έχω την εντύπωση ότι κατά την παρουσίαση των αιτιών, ο πρόεδρος είπε ότι για την πρώτη περίπτωση (χωρίς να ονοματίσει την SDI) το αίτιο ήταν στον σχεδιασμό της μπαταρίας μέσω ενός κυκλώματος πάνω σε αυτή. Στην δεύτερη περίπτωση έφταιγε κατασκευαστικό λάθος στις μπαταρίες. Έχω την εντύπωση ότι όλα είχαν να κάνουν με τις μπαταρίες και όχι με το κακό σχεδιασμό του Note 7.

John Real

Στο note 7 δεν υπηρχε καθολου περιθωριο για διαστολη της μπαταριας καθως το εσωτερικο ηταν πολυ “στεναχωρο” με αποτελεσμα οταν θερμαινοταν κατα την διαρκεια της χρησης του τηλεφωνου να “σκαει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.