Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει fund για να χρηματοδοτήσει startups

, Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει fund για να χρηματοδοτήσει startups

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά funds για νεοφυείς εταιρείες (startups). Το Ευρωπαϊκό Συμβουλίο Καινοτομίας θα έχει και είναι μια προσπάθεια για να μπορέσουν οι καινοτόμες τεχνολογίες να αποκτήσουν εμπορική χρήση και να ανταγωνιστούν καλύτερα τις αμερικανικές και ασιατικές.

Το ταμείο θα συνδυάζει επιδοτήσεις και μετοχικά μερίδια για να χρηματοδοτεί εταιρείες πρώιμης φάσης που δραστηριοποιούνται στην υγεία, τη βιωσιμότητα και τη προηγμένη μεταποίηση. Το μερίδιο επί του μετοχικού κεφαλαίου κάθε εταιρείας θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 25%.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ εκτιμούν ότι η απευθείας χρηματοδότηση επιστημονικών επιτευγμάτων έως ότου γίνουν βιώσιμα για τους παραδοσιακούς επενδυτές, θα μειώσει το ρίσκο και επακόλουθα θα προσελκύσει άλλους επενδυτές.

Ο πρώτος γύρος επενδύσεων του fund της ΕΕ περιλάμβανε μια επένδυση 15 εκατ. ευρώ στη γαλλική startup CorWave η οποία αναπτύσσει ένα μηχάνημα που βοηθά ανθρώπους με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκει

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured WhatsApp

WhatsApp: Ίσως θα μπορείτε να μοιράζεστε την οθόνη σας σε μια βιντεοκλήση

Το WhatsApp είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων παγκοσμίως έχοντας προσθέσει πολλές λειτουργίες.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi Redmi Note

Xiaomi Redmi Note 12T Pro: Ντεμπούτο με Dimensity 8200 και 144Hz LCD

H Χiaomi ανακοίνωσε το Redmi Note 12T Pro, τον διάδοχο του Redmi Note 11T Pro του περασμένου έτους, με chipset Dimensity 8200 Ultra.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel Fold: Η Google ετοίμαζε και δεύτερο foldable αλλά το ακύρωσε

Oι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και πολύ καιρό ότι η Google εργαζόταν σε δύο foldable smartphones αποδεικνύεται ότι ήταν αληθινές.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Θα επιτρέπει σύντομα στους χρήστες να βάζουν username

Το WhatsApp φέρεται να εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα «Usernames του WhatsApp» που θα επιτρέπει στους χρήστες να διαλέγουν username.