Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει fund για να χρηματοδοτήσει startups

, Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει fund για να χρηματοδοτήσει startups

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά funds για νεοφυείς εταιρείες (startups). Το Ευρωπαϊκό Συμβουλίο Καινοτομίας θα έχει και είναι μια προσπάθεια για να μπορέσουν οι καινοτόμες τεχνολογίες να αποκτήσουν εμπορική χρήση και να ανταγωνιστούν καλύτερα τις αμερικανικές και ασιατικές.

Το ταμείο θα συνδυάζει επιδοτήσεις και μετοχικά μερίδια για να χρηματοδοτεί εταιρείες πρώιμης φάσης που δραστηριοποιούνται στην υγεία, τη βιωσιμότητα και τη προηγμένη μεταποίηση. Το μερίδιο επί του μετοχικού κεφαλαίου κάθε εταιρείας θα κυμαίνεται μεταξύ 10 και 25%.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ εκτιμούν ότι η απευθείας χρηματοδότηση επιστημονικών επιτευγμάτων έως ότου γίνουν βιώσιμα για τους παραδοσιακούς επενδυτές, θα μειώσει το ρίσκο και επακόλουθα θα προσελκύσει άλλους επενδυτές.

Ο πρώτος γύρος επενδύσεων του fund της ΕΕ περιλάμβανε μια επένδυση 15 εκατ. ευρώ στη γαλλική startup CorWave η οποία αναπτύσσει ένα μηχάνημα που βοηθά ανθρώπους με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκει

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.