Η Google θέλει να συνεργαστεί με την Huawei παρά τον αποκλεισμό

, Η Google θέλει να συνεργαστεί με την Huawei παρά τον αποκλεισμό

Η κυβέρνηση της Αμερικής αποφάσισε να αποκλείσει την Huawei και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κινεζικός κολοσσός να μην μπορεί να συνεργαστεί με ευκολία με τις εταιρείες της Αμερικής. Σύμφωνα με μία νέα αναφορά, η Google ζήτησε άδεια από τις Αμερικανικές αρχές για να συνεργαστεί ξανά με την Huawei.

Μετά τον αποκλεισμό, απαγορεύτηκε από την Huawei να ενσωματώσει στα smartphone της τα Google Mobile Services (GMS) και αυτό προκάλεσε προβλήματα στις πωλήσεις των smartphone στις αγορές όπου τα GMS παίζουν σημαντικό ρόλο όπως η Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι είναι άγνωστο αν το αίτημα της Google θα γίνει δεκτό από την Αμερική και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το Play Store αλλά και εφαρμογές όπως το YouTube, Gmail και άλλες θα επιστρέψουν στα Huawei smartphones.

Το σημαντικότερο ζήτημα που έχει η Αμερική με την Huawei δεν είναι το λογισμικό αλλά ο εξοπλισμός δικτύωσης της εταιρείας, ειδικά όσον αφορά την κατασκευή των δικτύων 5G στις ΗΠΑ. Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να πείσουν τους συμμάχους τους να γυρίσουν την πλάτη στην Huawei ωστόσο η προσπάθεια απέτυχε.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
be happy

Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για την Huawei που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών γιατί αξίζουν για την αγαπημένη μας Huawei πολλά συγχαρητήρια. Με σεβασμό, ευγνωμοσύνη και με αγάπη πάντα γιατί το αξίζει.

Εύχομαι να ακολουθήσει το δικό της δρόμο και όχι των άλλων εταιρειών. Γιατί εκεί θα φανεί αντάξια των προσδοκιών της.

Dont worry

Εργαζομενος Huawei?

panagiotis v.

για να κανει τετοια πραγματα η google σημαινει οτι κατι καλο παει να κανει η χαβαη… !!!!
μακαρι να τα καταφερει

Baioss

Όχι. Απλά η Google χάνει λεφτακια από τον εν δύναμη δεύτερο και ίσως μελλοντικά πρώτο σε πωλήσεις κατασκευαστή, εάν δεν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της.

Μην ξεχνάμε πως πριν λίγο καιρό η Huawei παρακαλούσε τους Αμερικανούς, να τις δώσουν τις σχετικές άδειες ώστε να έχει Google services. Μόνο που δεν έπεσαν στα τέσσερα οι Κινέζοι. Οπότε δεν ετοιμάζουν τίποτα και ότι κι αν ετοιμάζουν, θα χρειαστεί πολλά χρόνια μέχρι να ορθοποδήσει. Σε λίγο καιρό εχουν και εκλογές οι Αμερικάνοι, οπότε ίσως ο Trump αποτελέσει παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.