Η Κίνα απείλησε την Γερμανία αν αποκλείσει τη Huawei από το 5G

Huawei, Η Κίνα απείλησε την Γερμανία αν αποκλείσει τη Huawei από το 5G

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Γερμανία απείλησε το Βερολίνο με αντίποινα αν αποκλείσει την Huawei Technologies Co. ως προμηθευτή ασύρματου εξοπλισμού 5G, αναφέροντας τα εκατομμύρια των οχημάτων που πωλούν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα.

Για ποιο λόγο η Κίνα προέβη σε τέτοιες δηλώσεις

Η πρεσβεία της Κίνας ενεπλάκη στην υπόθεση και απείλησε τη Γερμανία με αντίποινα αν η κυβέρνηση αποφασίσει να αποκλείσει τη Huawei Technologies, ως προμηθευτή εξοπλισμού για δίκτυα 5G. Μάλιστα, έκανε αναφορά με νόημα, στα εκατομμύρια οχήματα που πουλάνε οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κάθε χρόνο στην αγορά της Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο πρεσβευτής Wu Ken βρέθηκε εχθές σε μία εκδήλωση της Handelsblatt, όπου και δήλωσε τα εξής:

“Αν η Γερμανία λάβει μια απόφαση που οδηγεί στον αποκλεισμό της Huawei από τη γερμανική αγορά, θα υπάρξουν συνέπειες. Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα παραμείνει αδρανής.”

Η εναντίωση των νομοθετών του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τη Huawei αυξάνεται διαρκώς. Οι ίδιοι αμφισβήτησαν την πολιτική της Κίνας με ένα νομοσχέδιο που θα επέβαλε ευρεία απαγόρευση στους “αναξιόπιστους” προμηθευτές του 5G.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησε να στρατολογήσει τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο να απομακρύνουν τη Huawei από τον ρόλο του προμηθευτή 5G εξοπλισμού.

Αυτόν τον μήνα, πραγματοποιήθηκε μία δίκη κατά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, η οποία σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια της Huawei να αντισταθεί στις αμερικανικές κυρώσεις και όλα τα εμπόδια που προκύπτουν και απειλούν την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης επιχείρησης δικτύωσης στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι η γερμανική νομοθεσία δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στην ίδια τη Huawei, σκιαγραφεί την κινεζική εταιρεία. Επίσης, το νομοσχέδιο αποτελεί επακόλουθο μιας σειράς συζητήσεων που πραγματοποιούνται εδώ και μήνες, όσον αφορά την ασφάλεια του 5G.

Η Huawei έχει απορρίψει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς που τη θέλουν να εμπλέκεται ενεργά σε δράσεις κατασκοπείας. Ο πρεσβευτής, Wu Ken, είπε ότι η κινέζικη εταιρεία δεν έχει νομική υποχρέωση να παράσχει στοιχεία στην κινεζική κυβέρνηση. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι οι Γερμανοί κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των 28 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Κίνα πέρυσι.

Τέλος, ο πρεσβευτής έθεσε το ερώτημα αν η Κίνα θα μπορούσε μία μέρα να ισχυριστεί ότι τα γερμανικά αυτοκίνητα δεν είναι ασφαλή, μόνο και μόνο επειδή μπορεί πλέον να κατασκευάζει τα δικά της. Έπειτα, απάντησε μόνος του τονίζοντας ότι δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο, διότι θα ήταν ξεκάθαρη προσπάθεια προστασίας των εγχώριων προϊόντων τους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2019

Δεν έχει κι άδικο.

Δυστυχώς ο ντόναλντ λειτουργεί περισσότερο σαν επιχειρηματίας παρά σαν πολιτικός. Και έχει πείσει (ή φοβίσει) πολλούς με το στυλ του. Από την άλλη όμως… η Κίνα είναι Κίνα.

Anonymous

Πόσο δίκιο έχει ο Trump, πολύ λίγα της έκανε…Πήρε αέρα η Κίνα και την έχει δει Αμερική είναι σαν να λέει στην Γερμανία ή θα χάσετε την ιδιωτικότητα σας και θα έχετε κέρδος από εμάς ή θα έχετε την ιδιωτικότητα σας και θα χάσετε μεγάλο κέρδος.

ΙΑΚΩΒΟΣ Ο 2ος

Πολύ απλά τους υπενθυμίζει το status των εμπορικών συμφωνιών και το τίμημα εάν τροποποιηθούν εις βάρος της Huawei.
Εκείνη η κραταιά Siemens η ναυαρχίδα της Γερμανικής τεχνολογίας που είναι σε αυτόν τον κλάδο?
Στα τρένα κ στις μίζες έχει μείνει ?

Anonymous

Πόσο δίκιο έχει ο Trump, πολύ λίγα της έκανε…Πήρε αέρα η Κίνα και την έχει δει Αμερική είναι σαν να λέει στην Γερμανία ή θα χάσετε την ιδιωτικότητα σας και θα έχετε κέρδος από εμάς ή θα έχετε την ιδιωτικότητα σας και θα χάσετε μεγάλο κέρδος.

Gr.Mac

Πάνε πια οι αγνές εποχές (μεγαλώσαμε με spectrum). Μία βόλτα στο YouTube φτάνει να καταλάβεις το επίπεδο παρακολούθησης στη Κίνα, στον ίδιο της το πληθυσμό. Είναι πρακτικά δεδομένο τι σημαίνει αυτή η εταιρεία για το Κόμμα εκεί. Και πως έγινε δυνατό το ξεπέταγμά της. Οι εποχές που έρχονται είναι γεμάτες χρυσόσκονη αλλά μόνο στο περιτύλιγμα. Είναι τραγικά ζοφερές γιατί ο Άνθρωπος στην ουσία δεν έχει αλλάξει μα έχει πια μέσα απίστευτα ισχυρά. Φυσικά η αναφερόμενη βόλτα στο YouTube είναι προφανές ότι θα δώσει κατευθυνόμενα αποτελέσματα αλλά δυστυχώς τις ίδιες προσλαμβάνουσες έχω και από ανθρώπους που η δουλειά τους είναι αυτή. Απλά είναι τραγικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.