Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου βάζει τέλος στον 5G εξοπλισμό της Huawei

, Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου βάζει τέλος στον 5G εξοπλισμό της Huawei

Μετά από το ban των Huawei και ZTE από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μία ακόμα μεγάλη χώρα αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία της με τη Huawei, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον εξοπλισμό 5G.

Με μία απόφαση που υπογράφηκε από τον Πρωθυπουργό Boris Johnson, μετά από τη σύσκεψη που είχε με το National Security Council (NSC), οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη χώρα θα απαγορεύεται να αγοράζουν ή να χρησιμοποιούν 5G εξοπλισμό της Huawei από τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, όλος ο εξοπλισμός που ήδη υπάρχει στη χώρα θα πρέπει να αφαιρεθεί έως το 2027.

Ο Υφυπουργός Oliver Dowden δήλωσε:

Βλέπαμε ξεκάθαρα από την αρχή ότι οι κινέζοι προμηθευτές Huawei και ZTE θεωρούνταν αρκετά επικίνδυνοι. Το NCSC ανέφερε τώρα στους υπουργούς ότι έχουν αλλάξει σημαντικά την αξιολόγηση ασφαλείας για την παρουσία της Huawei στο δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεδομένης της αβεβαιότητας που δημιουργείται γύρω από την αλυσίδα εφοδιασμού της Huawei, το Ηνωμένο Βασίλειο δε μπορεί πλέον να είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του μελλοντικού εξοπλισμού 5G της Huawei. Ο καλύτερος τρόπος να ασφαλίσουμε τα δίκτυα μας είναι οι πάροχοι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν νέο εξοπλισμό από τη Huawei για τη δημιουργία δικτυών 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απάντηση της Huawei UK ήταν άμεση, με την εταιρεία να δηλώνει:

Αυτή η απογοητευτική απόφαση είναι κακή είδηση για οποιονδήποτε στο Ηνωμένο Βασίλειο με κινητό τηλέφωνο. Απειλεί να οδηγήσει τη Βρετανία στην ψηφιακή ‘λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας’, να προκαλέσει αύξηση στους λογαριασμούς και να μεγαλώσει περεταίρω το ψηφιακό χάσμα. Αντί να ‘ανεβούμε επίπεδο’ η κυβέρνηση οπισθοδρομεί και τους παροτρύνουμε να επανεξετάσουν την απόφασή τους. Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι οι νέοι περιορισμοί των ΗΠΑ δεν θα επηρέαζαν την ανθεκτικότητα ή την ασφάλεια των προϊόντων που παρέχουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δυστυχώς, το μέλλον μας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πολιτικοποιηθεί, ως αποτέλεσμα της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ και όχι για λόγους ασφάλειας. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Huawei έχει επικεντρωθεί στην οικοδόμηση ενός καλύτερα συνδεδεμένου Ηνωμένου Βασιλείου. Ως υπεύθυνη επιχείρηση, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας, όπως πάντα κάναμε.

Θα προβούμε σε μια λεπτομερή ανασκόπηση του τι σημαίνει σήμερα η ανακοίνωση για την επιχείρησή μας εδώ και θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να εξηγήσουμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σε μια καλύτερα συνδεδεμένη Βρετανία.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.