Η NASA καθυστερεί την εκτόξευση του επόμενου rover για τον πλανήτη Άρη

Η NASA ανακοίνωσε επίσημα πως ν εκτόξευση του επόμενου της rover, με το όνομα Perseverance, θα καθυστερήσει περίπου μία εβδομάδα, καθώς υπήρξε ένα πρόβλημα με τον πύραυλο που θα έκανε δυνατή την εν λόγω εκτόξευση.

Το αρχικό πλάνο ήθελε το Perseverance να εκτοξεύεται μεταξύ 17 Ιουλίου και 11 Αυγούστου. Όμως, ο οργανισμός ανακοίνωσε σήμερα πως επεκτείνει αυτή την περίοδο, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου. Η NASA είχε ανακοινώσει αρχικά πως θα γίνει η εκτόξευση στις 20 Ιουλίου και μετά στις 22 Ιουλίου, λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στο επίγειο εξοπλισμό που θα έκανε δυνατή την εκτόξευση.

, Η NASA καθυστερεί την εκτόξευση του επόμενου rover για τον πλανήτη Άρη

Η NASA υποδεικνύει ως υπεύθυνο της τωρινής καθυστέρησης τον πύραυλο Atlas V, ο οποίος κατασκευάζεται από τη United Launch Alliance, καθώς στο δοκιμαστικό που έκανε η NASA στις 22 Ιουνίου υπήρξαν προβλήματα στους αισθητήρες. Συγκεκριμένα, κάποιοι αισθητήρες που έλεγχαν τα επίπεδα υγρού προωθητικού οξυγόνου επέστρεψαν λάθος στοιχεία, οπότε η ULA ζήτησε περισσότερο χρόνο για την διόρθωση τους.

Αν και αυτή τη φορά η NASA δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τις δοκιμές της, τότε θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2022 για την επόμενη ευκαιρία της. Όταν το rover τελικά ξεκινήσει το ταξίδι του, η αποστολή του θα είναι να βρει σημάδια ζωής στον κόκκινο πλανήτη, ακόμα και αν αυτά προήλθαν πριν δισεκατομμύρια χρόνια. Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνει γεωτρήσεις και να βρει τα απαραίτητα στοιχεία, με μία δεύτερη αποστολή να επιστρέφει για εξέταση στη γη.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.