Η πρώτη έξυπνη διάβαση πεζών στο κέντρο της Αθήνας

Business

Ο φωτισμός της διάβασης πεζών μεταβάλλεται ανάλογα με τις υποδείξεις των φαναριών, ενώ ειδικός πομπός μεταδίδει σήματα σε εφαρμογές για πολίτες με προβλήματα όρασης και ακοής.

H πρώτη «Έξυπνη Πρότυπη και Σύγχρονη Διάβαση Πεζών εγκαινιάστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο). Πρόκειται για μια διάβαση που έχει ειδικό ακρυλικό φωσφορίζον υλικό με κρυστάλλους και αποκαλείται “έξυπνη” καθώς ο φωτισμός LED μεταβάλλεται ανάλογα με τις υποδείξεις των φαναριών.

Ταυτόχρονα ειδικός πομπός μεταδίδει ηχητικά και παλμικά σήματα στις εφαρμογές των κινητών, των πολιτών με προβλήματα όρασης και ακοής. Η περιφέρεια της Αττικής στοχεύει τμηματικά να θέσει σε εφαρμογή συνολικά 200 έξυπνες διαβάσεις.

Νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν, επίσης, τα εγκαίνια του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας στην πλατεία Αμερικής.

Πηγή

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων