Η Samsung θα μεταφέρει μεγάλο μέρος της παραγωγής της στην Ινδία

, Η Samsung θα μεταφέρει μεγάλο μέρος της παραγωγής της στην Ινδία

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές σκέφτονται το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε νέα εργοστάσια στην Ινδία. Μετά λοιπόν τις αναφορές για έναρξη της παραγωγής των iPhone 11 στην περιοχή, μέσω αναφορών μαθαίνουμε ότι ο επόμενος μεγάλος κατασκευαστής που θα επενδύσει στην Ινδία θα είναι η Samsung.

Σύμφωνα με αναφορές της ιστοσελίδας The Economic Times, η Samsung σχεδιάζει να μεταφέρει την κατασκευή smartphones στην Ινδία. Η ιστοσελίδα αναφέρει η Samsung έχει ήδη αποκαλύψει τα σχέδια στην κυβέρνηση της χώρας, στα πλαίσια του PLI, με την παραγωγή τηλεφώνων συνολικής αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Από τον παραπάνω αριθμό, το σύνολο των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αφορά συσκευές με κόστος ίσο ή κατώτερο των 200 δολαρίων. Τα smartphone άνω των 200 δολαρίων θα κατασκευάζονται μεν εκεί, αλλά θα εξάγονται σε άλλες χώρες. Ήδη η Samsung έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής της σε χώρες εκτός της Νότιας Κορέας, καθώς εκεί οι μισθοί είναι αρκετά υψηλότεροι.

Το 50% των smartphone της εταιρείας κατασκευάζονται στο Βιετνάμ, με μικρότερα ποσοστά σε Βραζιλία και Ινδονησία. H Samsung έχει ήδη εργοστάσιο κατασκευής στη Νόιντα της Ινδίας, όμως δε το αξιοποιούσε μέχρι σήμερα όσο το αντίστοιχο στο Βιετνάμ. Αναμένουμε βέβαια και την επίσημη τοποθέτηση πάνω στο θέμα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.