Η Sony ίσως αποσυρθεί από την αγορά των smartphone

, Η Sony ίσως αποσυρθεί από την αγορά των smartphone

Η Sony παλαιότερα ήταν μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των κινητών, ωστόσο όσο περνάνε τα χρόνια το τμήμα mobile έχει πτωτικές τάσεις ακούγεται ότι δεν αποκλείται να σταματήσει.

Οι πωλήσεις του Ιαπωνικού κατασκευαστή έχουν πέσει τόσο πολύ σε σημείο που το τμήμα δεν έχει φτάσει καν το ένα εκατομμύριο πωλήσεις σε ένα τρίμηνο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Sony πούλησε 900.000 κομμάτια ενώ το δεύτερο τρίμηνο έφτασε τις 600.000.

Οι πωλήσεις της Sony:
  • 2017: 13.5 εκατομμύρια
  • 2018: 6.5 εκατομμύρια
  • 2019: 2.5 εκατομμύρια

Επιπλέον, η Sony θα σταματήσει να παρέχει κάποιες από τις υπηρεσίες της καθώς θέλει να αποταμιεύσει χρήματα για κάποιο άλλο project. Μερικές από αυτές είναι το Gallery app της Sony ονόματι “Album” καθώς και η in-house εφαρμογή για email. Αυτό σημαίνει ότι, όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα smartphone της Sony, θα στραφούν στην χρήση του Google Photos αλλά και Gmail.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Κρίμα και είναι αρκετά ποιοτικά, μια χαρά εταιρία είναι η Sony και θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, απλά το έχουν αφήσει εντελώς το τμήμα

djfapples

Εγώ νομίζω ότι τώρα θα ασχοληθούν περισσότερο με το mobile τμήμα μιας κ αρχή έγινε με το XPERIA 1 κ τη συνεργασία τμημάτων της SONY που παλιότερα δεν συνεργαζόνταν

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Πληρωστε με γιατί λεω το μελλον! Αλλα είμαι ακριβος…..

Vendetta

Υποκλίνομαι στον ποιμένα παπαροκά!!!
Αναμένω πως και πως απάντηση από τον φίλτατο ιωάννη_jb.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Ειμαι ποιμενας και ασκητής! Και κρατώ τον αληθινό τελευταίο χρησμο του μαντείου την κατάλληλη στιγμη! Εχει να κανει με κρεμάλες που θα στηθούν στην Οσάκα!

djfapples

Η ΗΤC έκλεισε? Η LG? γειά σου ρε προφήτα κάτσε να κλείσουν αυτές πρώτα κ μετά κοιτάμε για τη SONY

Koukoz

Βρείτε μου ένα σύννεφο να πέσω! Απλά δεν τους νοιάζει. Αν τους ενδιέφερε καθόλου το mobile τμήμα μετά το υπερεπιτυχημενο Ζ3 (2014) θα άκουγαν τον κόσμο, αντί αυτού τους / μας έγραφαν στην κοσμαρα τους.
Ηλιθια επιμονή στα μεγάλα bezels, αδικαιολογητη εμμονή με ips οθόνες, software φωτογραφίας προκλητικά πίσω από τον ανταγωνισμό, εξοργιστικα μικρές μπαταρίες, μία κάμερα όταν ο ανταγωνισμός είχε ξεκινήσει τις τρεις. Γενικά πολλά λάθη που για το όνομα και την ιστορία της SONY δεν δικαιολογουνται. Η νοσταλγία στο ένδοξο παρελθόν, η καλή ποιότητα κατασκευής δεν φτάνουν για να την προτιμήσει ο κόσμος. Πρώην κάτοχος Ζ1, Ζ1 compact, m4 aqua, Z3+

djfapples

Εγώ σήμερα πήγα GOLDEN HALL κ είδα το XPERIA 5 το επόμενο μου κινητό τώρα με το ίσως κλείσει η εταιρεία δεν κάνουμε τίποτα εξάλλου η SONY θα βγάλει κ καινούριο κινητό ναυαρχίδα με τον snapdragon 865(το XPERIA 5 καταπληκτικό κ θα πέσει η τιμή του στη Black Friday)

KnightRider

Αν βγάλει κάνα Xperia Z6 και σταματήσει να πουλάει σαβούρες συσκευές τότε μια χαρά θα τα πάει !!!

Σίμος

Η Sony ακόμη και τώρα μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι…. Δε θέλει μάλλον… Δε γίνεται να ξέρουμε όλοι ότι με ένα καλό σχεδιασμό εν έτη 2019 , βελτίωση στις κάμερες ….ρε sony , όλοι γίνανε μάγκες με τις κάμερες σου …τραγικό που τους αφήνεις ….

Agnostos13

Κακώς μια τόσο μεγάλη εταιρεία να αφήνει στην άκρη έναν πλέον δυναμικό τομέα όπως το mobile. Όπως κακώς άφησε και τον τομέα των Η/Υ στο παρελθόν.
Σαφώς τα περισσότερα των εσόδων της προέρχονται από εφαρμογές πολυμέσων και εκεί θέλουν να επικεντρωθούν αλλά την μεγάλη τους επιτυχία εκεί θα μπορούσαν να την εφαρμόσουν και στα smartphones-laptops και να ξεχωρίσουν (πράγμα που δεν έκαναν).

Ιωάννης jb

Διάβασα προσεκτικά και δε μπορώ να καταλάβω πως βγάζετε το συμπέρασμα αυτό!
Να αποσυρθεί επειδή πουλάει λίγο?
Μάλλον ξεχνάτε ότι…
Εδώ και αρκετό καιρό έχει πει ότι θα επικεντρωθεί στην κατηγορία των ακριβών συσκευών!!!
Ακόμα και στην Sony οι περισσότερες πωλήσεις αφορούσαν παλαιότερα συσκευές με χαμηλές τιμές, συσκευές που είναι προσιτές στο κοινό και όχι ακριβές!
Όταν εδώ και 2-3 χρόνια η ίδια η εταιρία έχει πει ότι θα επικεντρωθεί σε ακριβές συσκευές και θα ελαττώσει κατά πολύ τις μεσαίας κατηγορίας συσκευές πράγμα που όντως έκανε! Είναι δεδομένο ότι θα μειωθούν και οι πωλήσεις!

Saša

Ουτε εσυ δε τα αγοραζεις πια ρε, μας δουλευεις?

Vendetta

Θα κλείσει και θα λες “είναι λογικό. Αλλά υπάρχει στο μυαλό μας ακόμα ως κάτι μαγικό”.
Ακόμα και οι ακριβές συσκευές (ολογράφως ναυαρχίδες) άλλων εταιριών πουλάνε εκατομμύρια συσκευές.
Επίσης, ποιος ειναι ο μέσος όρος μονάδων πώλησης της κάθε συσκευής?
Με άλλα λόγια ό,τι να ναι δικαιολογίες κουκουρούκου.

Ανδρέας

Επιτέλους ας φαν’ και αλλοι τωρα. Η Samsung καλα κρατεί.

Ιωάννης jb

Πηγή σας το gizchina το πιο τραγικο site που μπορεί να διαβάσει κανεις..
Αυτοί που προωθούν όπως φυσικά λεει και το όνομα τους τα αθλια κινέζικα..

djfapples

Κατάλαβα ευσεβείς πόθοι Κινέζων ανταγωνιστών

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

😂 Χαχαα πλακα πλακα Ιωάννης αυτοι εκεί παίζει ναναι πιο haters της sony και απο μένα

Απο μικρό και απο τρελό τελικά μαθαίνεις…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.