Η Sony θα συνενώσει τα τμήματα ηλεκτρονικών, φωτογραφίας και smartphone;

Sony, Η Sony θα συνενώσει τα τμήματα ηλεκτρονικών, φωτογραφίας και smartphone;

Η Sony περνάει δύσκολες στιγμές όσον αφορά το τμήμα smartphones που διαθέτει. Αλλά για ποιο λόγο αναφερόμαστε διαρκώς στο τμήμα smartphones; Σε πόσους τομείς δραστηριοποιείται η εταιρεία και πόσα τμήματα διαθέτει;

Τα τμήματα της Sony

Η Sony είναι μία εταιρεία που ασχολείται με την ψυχαγωγία, τον σχεδιασμό και την παραγωγή συσκευών και άλλα. Τα κύρια τμήματα τη εταιρείας είναι η βασική Sony Electronics, η Sony Pictures, η Sony Music και η PlayStation.

Το κύριο τμήμα της εταιρείας είναι αυτό των ηλεκτρονικών, το οποίο χωρίζεται σε επιπλέον υποτμήματα, μεταξύ των οποίων τα πιο βασικά είναι τα εξής: Mobile Communications (αφορά τα smartphones και wearables), Imaging Products & Solutions (ασχολείται με τις κάμερες), Home Entertainment & Sound (το τμήμα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών), Professional (ένα τμήμα που ασχολείται καθαρά με επαγγελματικές κάμερες και εξοπλισμό), Semiconductors (οι γραμμές σχεδιασμού και παραγωγής αισθητήρων), Financials, Medical, και AI & Robotics.

Η συγχώνευση

Βλέποντας όλα τα παραπάνω τμήματα, αναρωτιέται κανείς γιατί η εταιρεία δεν εκμεταλλεύεται τα προϊόντα του ενός τμήματος και δεν τα χρησιμοποιεί στο άλλο. Όπως για παράδειγμα, πέρυσι έγινε γνωστό ότι δεν χρησιμοποιεί το τμήμα καμερών για να εφοδιάζει με κάμερες τα smartphone της.

Ωστόσο, νεότερες αναφορές θέλουν την εταιρεία να ξεκινά την 1η Απριλίου συγχώνευση κάποιων εκ των τμημάτων της, και συγκεκριμένα τα Imaging Products & Solutions, Home Entertainment & Sound, και Mobile Communications.

Τη νέα “εταιρεία” που θα προκύψει θα τη διευθύνει ο Shigeki Ishizuka, ο οποίος θα λογοδοτεί στον CEO της Sony, Kenichiro Yoshida. Στόχος του πρώτου θα είναι να βελτιστοποιήσει το marketing, και τις γραμμές παραγωγής, εφοδιασμού και προμηθειών.

Το μέλλον

Όπως έχει γίνει αντιληπτό, το μεγαλύτερο πρόβλημα των τμημάτων της Sony είναι ότι λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς να σχετίζονται το ένα με το άλλο. Αναμένεται η συγχώνευση των παραπάνω τμημάτων να βελτιώσει κατά πολύ την κατάσταση, σε κάποιους από τους τομείς όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, όπως η αγορά των smartphones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS

Σωστή κίνηση για τo Mobile devision το θέμα είναι ότι στις συγχωνεύσεις πάντα υπάρχουν απολύσεις προσωπικού. Εγώ βέβαια σαν Ευρωπαίος υποψήφιος αγοραστής μπορώ να περιμένω στο μέλλον καλύτερα προϊόντα.

JR

Σε λιγο θα ενωσουν την αποτυχημενη Sony mobile με το playstation και το τμημα κινηματογραφικων ταινιων. Γελανε και οι πετρες.

νωντας

JR Βασικα μονο εσυ γελας!!Get a life bro!

JR

Εχεις δικιο , δεν πρεπει να γελαμε. Σεβασμος στους πεθαμενους.Rip sony mobile.

George

Αντι να ευχεσαι να ανακάμψει το τμήμα μπας και έχουμε λίγο ανταγωνισμό στην αγορά και να μην χάσουν τόσοι άνθρωποι την δουλειά τους, κάθεσαι και λες χαζομάρες επειδή δεν πουλάει.
Τύποι σαν και εσένα φταίτε που έχουν φτάσει οι τιμές στο Θεό.

Koukoz

Σωστός

G. H.

Ρε παιδιά μην βάζετε τόση κακία για μια εταιρία (εδώ για την Sony).

Μπορεί να ΜΗΝ είμαι Sony fan, όμως έχω βαρεθεί σε κάθε άρθρο για το mobile τμήμα της να βλέπω στα σχόλια τόση κακία.
Ξεφύγετε λίγο από την καταναλωτική σκέψη και σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους αν κλείσει ένα τέτοιο τμήμα.

Άλλωστε αν και τα κινητά της Sony δεν είναι εμπορικά έχω παρατηρήσει ότι ο Ιάπωνας προσπαθεί να διατηρήσει την μινιμαλιστική φινέτσα που (δυστυχώς) έχουν χάσει οι περισσότεροι (όχι όλοι) κατασκευαστές. Του λείπουν βέβαια τα χαρακτηριστικά που θα τον ξεχωρίσουν αλλά και χωρίς υποστήριξη πως θα εξελιχθεί.

Εγώ πάντως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν πιστεύω ότι το σημερινό σχέδιο στα smartphone είναι ωραίο. Μου μοιάζει εξαιρετικά χοντρό-κομμένο και ότι απλώς είναι αλλαγή για την αλλαγή.

Τέλος πάντων. Ας θυμόμαστε πως πίσω από κάθε εταιρεία δεν βρίσκεται μόνο η τσέπη μας και αριθμοί, αλλά άνθρωποι. Μπορούμε να διαλέγουμε ότι είναι πιο ωφέλιμο για μας χωρίς όμως να “ευχόμαστε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. 😉

νωντας

G.H o JR ειναι sony-hater!!Μην δινουμε σημασια σε παιδακια..

djfapples

Η SONY είναι μια εταιρεία κολοσσός σε ποιότητα, καινοτομία, αξιοπιστία το μόνο κακό είναι ότι έχει κακό marketing ειδικά στο mobile κομμάτι όσοι δεν έχουν δουλέψει ναυαρχίδα όπως XPERIA 1,XPERIA 5 όπως κ τα παλιά της ΧΖ1, XZ3, ΧΖ PREMIUM καλό είναι να μην κράζουν.

JR

Ναι το κακό marketing φταίει , όχι ότι είναι μάπα σε όλα , νομίζετε ότι ξεχάσαμε τις υπερθερμάνσεις , κινητά που διαφημίζονταν ως αδιάβροχα και δεν ήταν , λογισμικό προβληματικό με πολλά bugs , κάμερες αστείες ακόμη και στις ναυαρχίδες που πάτωναν στο dxomark κτλ.
Δεν πειράζει τόσες μάρκες υπάρχουν να αγοράσει κάποιος , και η HTC χάθηκε πάει τώρα και η Sony.

djfapples

Εσύ μεγάλε είσαι hater κ η γνώμη σου δεν είναι κ η πιο αντικειμενική έχω πάρει από XPERIA P, Z2, XZ, XPERIA 5 αυτά που λες που τα είδες εμένα όλα μου τα κινητά δουλεύουν ακόμα το XPERIA P χρησιμοποιείται μέσω του hdmi στην τηλεόραση μου που δεν είναι smart τώρα αν κάποιοι νόμιζαν στο παρελθόν ότι θα είναι αδιάβροχο το κινητό με ανοιχτό ή φθαρμενο το καπάκι ασφαλείας λάθος τους εσύ ποια συγκεκριμένα κινητά σου βγήκαν προβληματικά?

George

Ναι μόνο η sony διαφήμιζε αδιάβροχα.. Για πες μου 1 εταιρία που ΔΕΝ έχει κάνει σφάλμα, 1 θέλω να μου πεις
Δεν μετράει η άποψη σου καθόλου..
Κινητάρες θα βγάλει φέτος και εσύ τον χαβά σου
Δες Xperia 5 τα reviews που έχει και μετά έλα εδώ και μίλα
Η τεχνολογία ενώνει και εσύ μόνο να κράζεις την Sony ξέρεις

Αλέξανδρος

Βρε αγόρι, αν δεν έχεις καν άποψη για την Sony, πως πας να επιβάλεις την γνώμη σου;
Τα κινητά της Sony είναι ποιοτικά και αντέχουν στον χρόνο αλλά από θέμα marketing και δυστυχώς σχεδιασμού, δεν συμβαδίζει με την εποχή.
Δεν μπορεί να γίνει πάλι δυνατή; Φυσικά, απλά θέλει ΑΛΛΑΓΕΣ και καινοτομίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.