Η Speedex δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από χάκερς

, Η Speedex δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από χάκερς

Ήταν κάτι που είχε συζητηθεί μεταξύ μας εδώ στο Techblog έχοντας φτάσει στα αυτιά μας η πληροφορία ότι τα συστήματα της Speedex δέχθηκαν επίθεση από χάκερς τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου είχαμε στείλει email στη Speedex ζητώντας πληροφορίες για τις φήμες που κυκλοφορούσαν, χωρίς όμως να πάρουμε απάντηση. Χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία δεν μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε κάτι.

Σήμερα όμως αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται με την ίδια την εταιρεία να δημοσιεύει δελτίο τύπου – ανακοίνωση καταγράφοντας τα γεγονότα όπως αυτά συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Speedex.

Αγαπητοί Πελάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα πληροφοριακά μας συστήματα δέχθηκαν κυβερνο-επίθεση (cyber attack) με αποτέλεσμα έως και σήμερα να μην έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε πλήρως τη λειτουργία τους.

Κατά τους ελέγχους μας και τις προβλεπόμενες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, δεν διαπιστώθηκε καμίας μορφής απώλεια ή διαρροή δεδομένων εταιρικού ή προσωπικού χαρακτήρα.

Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος και με δεδομένη την αδυναμία ελέγχου των εισροών – παραλαβών των αποστολών, καθώς και της εξασφάλισης της πλήρους ιχνηλασιμότητάς τους, είμαστε αναγκασμένοι προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, να προχωρήσουμε σε αναστολή παραλαβής αποστολών για το διάστημα από την Πέμπτη 17/12 έως και το Σάββατο 19/12.

Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για τον περαιτέρω προγραμματισμό μας, συνεκτιμώντας και την πορεία επίλυσης των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την προαναφερθείσα κακόβουλη ενέργεια εναντίον της Speedex.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανος

Σωστη κινηση, Ωραια δικαιολογια.

Νίκος

Κώστα εσύ είσαι γάτα. Ποιος θα καθόταν να κάνει επίθεση στην speedex. Αντί να προσλάβουν κανέναν extra υπάλληλο μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

DIMITRIOS

Για την ποιο ηλίθια δικαιολογια που εχω ακουσει !!!!

Νίκος

Το παραπάνω είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι 100% αληθές γεγονός.

Νικος

Μάλλον προσπαθούν να βρουν το πακέτο τους !

Giannis

Είχα παραγγείλει πριν 5 ημέρες ένα μπουφάν απο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα και χθες μου το έφερε η Speedex αλλά αντί για τον διανομέα η παράδοση έγινε με Ταξί!
Ας σημειωθεί ότι στο email αρχικά έλεγε ότι θα το στείλουν με Γενική Ταχυδρομική αλλά τελικά όπως με ειδοποίησαν λόγω προβλημάτων της ΓΤ το έστειλαν με Speedex.

Last edited 3 years πριν by Giannis
Δημήτρης

Καλησπέρα σας, δυστυχώς μετά το πρώτο καθολικό lockdown έχει γίνει πολύ μεγάλη έξαρση στο hacking. Ο σκοπός τους είναι να κλειδώσουν τα συστήματα και να ζητήσουν λύτρα. Έχει εδώ και ένα μήνα που η εταιρία Logistics όπου εργάζομαι έχει δεχτεί κυβερνοεπιθεση και δυστυχώς δεν είμαστε οι μόνοι, έχουν χτυπηθεί μεγάλες εταιρείες logistics, σουπερμάρκετ και παραγωγικές εταιρίες. Αν δείτε extension . Ryk ξαφνικά στον υπολογιστή σας πρέπει να προετοιμαστείτε. Επίσης ψαχτε και για τον Fuporplex……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.