Η Tesla είναι ανοιχτή σε αδειοδότηση λογισμικού και παροχή κινητήρων και μπαταριών

, Η Tesla είναι ανοιχτή σε αδειοδότηση λογισμικού και παροχή κινητήρων και μπαταριών

O CEO της Tesla, Elon Musk, έκανε μία μεγάλη ανακοίνωση μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter. Απαντώντας σε ένα κείμενο της ιστοσελίδας Teslarati, o Musk δήλωσε πως η εταιρεία είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο αδειοδότησης του λογισμικού της, αλλά και στην παροχή κινητήρων και μπαταριών σε άλλους κατασκευαστές.

Επίσης, ο Musk επιβεβαίωσε πως η εταιρεία είναι έτοιμη ακόμα και για χορήγηση αδείας χρήσης του λογισμικού Autopilot σε άλλους κατασκευαστές. Μην ξεχνάμε ότι το Autopilot επιτρέπει στα αυτοκίνητα να στρίβουν, να επιταχύνουν και να μειώνουν ταχύτητα αυτόματα, αν και προς το παρόν απαιτούν ενεργή επίβλεψη από τον οδηγό.

Τέλος, ο Elon Musk επισήμανε πως στόχος της εταιρείας είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης και προώθησης μίας βιώσιμης πηγής ενέργειας και όχι απλά να συντρίψουν τους ανταγωνιστές τους. Από τα παραπάνω πάντως φαίνεται πως η Tesla θέλει να συνεργαστεί με όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και όχι μόνο να γίνει απλά η νούμερο 1 εταιρεία αυτοκινήτων.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρέας

Όπως έλεγε η Tesla (Apple με ρόδες) ότι θα δώσει πρόσβαση στο δίκτυο φορτιστών και σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά τόσα χρόνια μετά ακόμα τίποτα. Σύν οτι (στις ΗΠΑ τουλάχιστον) χρησιμοποιεί βύσμα διαφορετικό από τα πιο πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ψάχνεις που ψάχνεις να βρείς φορτιστή, πρέπει να ψάχνεις και το βύσμα. Η τις αμέτρητες αγωγές και δικαστήρια που τρέχει όσους προσπαθούν να επισκευάσουν και να βάλουν χέρι στα αυτοκίνητα της. Που κλειδώνει features (ενώ υπάρχει το hardware) με το έτσι θέλω με OTA update και πρέπει να την πληρώσεις επιπλέον για να το ανοίξει. Μακάρι να αλλάξει αυτή η κουλτούρα της, αν και δύσκολο φαίνεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.