Η Xiaomi μπαίνει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, θεωρείται κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία

, Η Xiaomi μπαίνει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, θεωρείται κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η Xiaomi προστέθηκε στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ με τον χαρακτηρισμό “κινεζική κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία”.

Update: 14/3/2021: Η Xiaomi βγαίνει από τη Μαύρη Λίστα των ΗΠΑ με απόφαση δικαστηρίου

Η Xiaomi έχει προστεθεί στη λίστα των εταιρειών που υποτίθεται ότι έχουν άμεσες σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση και εμποδίζουν τις αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν με αυτήν.

Με άλλα λόγια, ο Τραμπ πιστεύει ότι οι δεσμοί της Xiaomi με τον κινεζικό στρατό είναι τόσο στενοί που αποτελούν πιθανή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προς το παρόν δεν θεωρείται ότι αυτό θα βλάψει την επιχείρηση της εταιρείας όπως συνέβη με την Huawei.

Ενημέρωση:

H Xiaomi απάντησε σήμερα με ανακοίνωση:

Η εταιρεία συμμορφώνεται με το νόμο και λειτουργεί σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς των δικαιοδοσιών όπου ασκεί τις δραστηριότητές της. Η εταιρεία επαναλαμβάνει ότι παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες για μη στρατιωτική και εμπορική χρήση. Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν ανήκει, ελέγχεται ή δεν συνδέεται με τον κινεζικό στρατό, και δεν είναι μια «Κομμουνιστική Κινεζική Στρατιωτική Εταιρεία» που ορίζεται στο πλαίσιο του NDAA. Η εταιρεία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της.

Η εταιρεία εξετάζει τις πιθανές συνέπειες αυτού για να αναπτύξει μια πληρέστερη κατανόηση του αντικτύπου της στον Όμιλο. Η εταιρεία θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις, όπως και όταν χρειάζεται.

Η εγγραφή της Xiaomi σε αυτή τη μαύρη λίστα εμποδίζει τους αμερικάνους επενδυτές να επενδύσουν στη Xiaomi. Δεν θα επηρεάσει όμως την αλυσίδα εφοδιασμού της Xiaomi ούτε θα εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να πουλήσουν εξοπλισμό και προμήθειες στη Xiaomi.

Ωστόσο, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πτώση των μετοχών και θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια χρημάτων από την εταιρεία, καθώς οι επενδυτές θα πρέπει να πουλήσουν τις μετοχές τους έως τις 11 Νοεμβρίου 2021. Μόνο ο χρόνος θα πει εάν θα έχει την ίδια μοίρα με την Huawei, σε κάθε περίπτωση δεν είναι μια καλή εξέλιξη.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

61 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

χαχα τους έχουν πάρει τα σωβρακα οι Κινέζοι, πουλάνε καλύτερα προιοντα απο Apple στο μισό και βάλε της τιμής και θυμήθηκαν τον.. κομμουνισμό. Πόσο άκυρο

LolMaster

Όταν τα λέγαμε κάποιοι… Κάποιοι άλλοι έκαναν best seller την Xiaomi. Σε λίγο που για να κάνετε κάτι σαν εταιρεία θα σας ζητάνε EU και USA να μην διαθέτεται έστω και καλωδιοταινία xiaomi η huawei θα δείτε τι λέγαμε μερικοί.

George

Κάτσε και πίστευε την ΗΠΑ σε ότι και να λένε… Είναι οι καλοί…

LolMaster

Πέριμενε να δεις καλοσύνη όταν θα κάνει κουμάντο ο Κινέζος…!!

Greek
Aggelos

Υπάρχει λογικός και νοήμων άνθρωπος που πιστεύει τα λεγόμενα ενός ψυχοπαθή; Μόνο κάποιοι ψεκασμένοι σαν αυτούς που τον ψήφισαν.

LolMaster

Δλδ πιστεύεις ότι ο Μπάϊντεν θα άρει τα μέτρα. Περίμενε. Οι ΗΠΑ έχουν συνέχεια στην εξωτερική τους πολιτική.. Δεν είναι άϊντε και ότι ξημερώσει…

Nickolas

Ωχ ωχ ωχ, ξεκίνησε και το κακό με τη Xiaomi. Έτσι όπως πάει θα ξεμεινουμε με Apple και Samsung και θα πουλάνε ότι θέλουν όσο θέλουν.

Stefos

Πως τους πετσόκοψες έτσι ρε Xiaomi….!!
Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Nightfalls 😈

Από ότι φαίνεται οποία κινεζική εταιρία είναι αξιόλογη και έχει καλές πωλήσεις, δυστυχώς θα έχει την μοίρα της Huawei. Όσο λιγότερες επιλογές έχει ο καταναλωτής τόσο καλύτερα είναι για εταιρείες που θέλουν νά γίνουν μονωπολια.

George

Πάντως η xiaomi δεν έχει στην Αμερική οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι απειλή που να φτάσει σε ban από google

Nightfalls 😈

Φίλε Γιώργο δυστυχώς από ότι φαίνεται αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, τους ενδιαφέρει η θέση της στην παγκόσμια αγορά και στις παγκόσμιες πωλήσεις.το παιχνίδι γενικά πιος είναι στις πρώτες θέσεις των κατασκευαστών.

Gadgetfreak

Μεγάλο κρίμα, οπότε μετά από zte, Huawei, dji ήρθε η σειρά της. Μακάρι να μαζευτούν όλες αυτές οι εταιρίες και να δώσουν μια φάπα στην Αμερική να ησυχάσουμε.

LolMaster

Κοίτα μην η φάπα μας πάρει όλους ξώφαλτσα, γιατί θα ζαλιστούμε όλοι μαζί και μετά δεν θα ξέρουμε τι μέρα μας ξημέρωσε με το νέο αφεντικό.

SUPS 👨‍⚖️

εαν αυτο σημαινε την επανοδο LG, Sony Nokia δεν θα ειχα καποιο θεμα αλλα αμφιβαλλω οτι θα γινει κατι τετοιο…απλα ενας λιγοτερο κατασκευαστης στην κακα τ ψεματα ολιγοπωλιακη αγορα…

LolMaster

Η LG SONY NOKIA HTC φίλε, που προσπαθούν, δεν κάνουν το ίδιο συμφέροντα κινητά γιατί πληρώνουν τους εργάτες τους κάτι τι παραπάνω… Στα βάθη της Κίνας δεν ξέρω αν κάνει το ίδιο η Xiaomi και η Huawei στους εργάτες της..Αλλά δεν μας νοιάζει αυτό μάλλον!! Και δεν έχουν το ΚΚ Κίνας να ρίνει χρήμα για ανάπτυξη από πίσω.

SUPS 👨‍⚖️

συμφωνω.Εγω λεω οτι απλα εχουν χασει μεγαλα μεριδια αγορας και δυσκολα τα ξαναπαιρνεις πισω συντομα…

Τακης

κάνουν ότι μπορούν να κρατήσουν την Apple πρώτη στον κόσμο..με τρόπους, που είναι άθλιοι…μάλλον ακολουθεί την πορεία της Huwaei..rip

Gadgetfreak

Σκέφτομαι ότι θα πάει ακριβώς έτσι. Θα βγει το 11 pro και καναδυο μοντέλα και μετά τέλος τα GMS και η θα βγάλει δικά της με δικός της appstore η μπορεί και να συνεργαστούν. Αλλά πραγματικά έλεος, το περίμενα αυτό να πω την αλήθεια αλλά καταστρέφει την παγκόσμια αγορά και πάει όλη η κατάσταση στο ολιγοπωλιο….

LolMaster

Η huawei δλδ με τι τρόπους έγινε ξαφνικά μεγάλη και τρανή; Ποιος την χρηματοδότησε; Απο το πουθενά; Δεν έριξε χρήμα από πίσω το Κράτος; Επομένως είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

SUPS 👨‍⚖️

εε κλασσικο αυτο… εδω η Παρι παιρνει απευθειας χορηγια απο τη γνωστη κρατικη αεροπορικη εταιρεια του Καταρ που την εχουν συγγγενεις του ιδιοκτητη της παε…ολα αυτα γ να γλυτωσει το financial fairplay…

Ιωάννης

Οταν λεμε καλα κινητα εννοούμε να εχουν δυνατο chipset, μπολικη μνημη κ ας δεν την χρησιμοποιήσουμε ποτε και να εχουν καλη κάμερα!
Αυτο για την μάζα ισχύει!
Απο πότε οι φαν τις τεχνολογίας του techblog οριζουν καλα τα χαομι?
Ειναι φθηνα γιατι υστερουν σε κάποιους τομείς! Τέλος!!!
Καλα είναι για αυτους που δεν ξερουν απο τεχνολογία και βολευονται με τα λιγότερα που δίνει η χαομι, που φυσικα είναι και φθηνότερα απο κάποια άλλα.. οχι όμως απο όλα!!! διότι υπάρχουν και ακόμα φθηνότερα!
Στα του θέματος το οτι το λογισμικό της συγκεκριμένης εταιρίας είναι φουλ κακογραμμένο με φουλ διαφιμήσεις και παραλείψεις ασφαλείας δεν σας λέει κάτι?
Δεν σας λεει οτι… τα στοιχεία που εσενα! τον ασχετο απο τεχνολογία!! που πηρες χαομι.. επειδη σου είπαν οτι είναι τα καλυτερα και φθηνοτερα!! Θα σου τα δωσει η χαομι όπου γουσταρει και όπως γουσταρει..
Ειναι καλα όλα αυτα?
Θα τρελαθουμε τωρα?
Δλδ πόσο τυφλοι μπορεί να είμαστε?
Επειδη είναι κατι φθηνό?

George

1ον τα midrange της xiaomi ειναι σε όλους τους τομείς καλύτερα από τα midrange όλων των κατασκευαστών.. Υστερούν στα ακριβά μοντέλα ναι..
2ον, δεν εχουν διαφημιστές στην Ευρωπαϊκή rom όπου πλέον έχουν
3ον, τα xiaomi είναι πολύ καλά κινητά και φαίνεται ότι δεν έχεις αγγίξει καν …
4ν ξέρω πολύ καλά από τεχνολογία και έχω το Mi 9T το οποίο την χρονιά που βγήκε στην κατηγορία του δεν υπήρχε κανένας ανταγωνισμός

οπότε το σχόλιο σου βγαίνει άκυρο
Πάρε Samsung Aσειρα και μην πάρει xiaomi να γελάσουμε με την ποιότητα…..

Ιωάννης jb

Φιλαράκι ακόμα να μου απαντήσεις για το xperia 10ii.. Μάλλον δεν σε βολεύε.. Δεν έχω αγγίξει χαομι λέει.. Για να πάθω πλάκα με το πόσο χάλια οθόνες έχουν? ή μήπως για να πάθω πλάκα με το πάχος? Πόσο βλακας μπορεί να είσαι? Συγκρίνεις τώρα το a71 με χαομι μεσαίας κατηγορίας;; Που η οθόνη των κορεατων είναι σαν να ήρθε από το μέλλον και των χαομι σαν να γυρνάμε πίσω στο 2015.. Συγκρινεις πάχος? Συγκρίνεις ui? Αυτά που έχει το Ui των χαομι τα είχαν οι άλλοι πριν σχεδόν 10 χρόνια.. Και αυτά που έχουν σήμερα τα Samsung, LG, Sony ίσως στο μέλλον να τα έχουν και τα χαομι.. Πιάσε το note 9 pro κ μετά ένα a71 ή ένα xperia 10ii.. Μετά έλα να μιλήσεις.. Επειδή τα ξέρω από πρώτο χέρι ένα σου η αίσθηση που έχω όταν δουλεύω με το mi9t είναι καλή, μετά αν το αφήσω κ πιάσω το a71 λέω εντάξει! τώρα βρίσκομαι ξανά στο παρόν! Εγώ επειδή δεν ξέρω από τεχνολογία δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω ποτέ το χοντροειδες τηλ που έχεις με ανύπαρκτο design.. που λίγο ακόμα βάρος και πάχος να είχε θα σκότωνε κ άνθρωπο αν το πετούσες.. Εγώ που δεν ξέρω από τεχνολογία… Συνέχεια »

Δήμος

Τέτοια εμπάθεια για μια εταιρεία που έχει συσκευές για όλα τα βαλάντια και κατασκευάζει και πολύ δυνατές συσκευές με τους τελευταίους επεξεργαστές όλο και καλύτερες κάμερες δεν την καταλαβαίνω. Μπορείς να συνεχίζεις να χρυσοπληρώνεις τις “μάρκες” δικαίωμά σου. Αλλά το μήνυμά σου το εκλαμβάνω σαν ύβρη σε εμένα προσωπικά που έχω xiaomi και φυσικά σε όλο το κόσμο που προτιμά μάρκες όπως xiaomi, realme κλπ. VFM με όλη την έννοια της λέξης. Περαστικά σου φίλε. Ποιό χαμηλό επίπεδο δεν μπορέσεις πραγματικά να πιάσεις…

Ιωάννης jb

Απο πότε η πραγματικότητα είναι ύβρις? Υπάρχει εταιρία που δεν έχει συσκευες για όλα τα βαλάντια;;;
Μέχρι κ η ανέκαθεν πανάκριβη μηλιά προσφέρει οικονομικές συσκευές και ακόμα πιο οικονομικές παλαιοτέρων ετών…
Τελευταίοι επεξεργαστές για να αποδώσουν θέλουν και καλό software!
Κ τέλος βελτιωμένες κάμερες θα δεις από όλους!
Αυτό το vfm που μάθατε να το πείτε σε τπτ άσχετους όχι εδώ! Διότι εδώ ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν ισχύει!
Διότι εδώ αυτό που έχει 1-2 ή και περισσότερα πράγματα από το χαομι κ το ριλμι αξίζει και με το παραπάνω τα έξτρα λεφτά!

Δημος

Καλο ξοδεμα των χρηματων σου ευχομαι. Καλο βολι με το επομενο samsung που θα αγορασεις, Και που εισαι η γνωμη σου περι κινητων με αφηνει παγερα αδιαφορο. Μπορεις να συνεχισεις να ζεις στον μικροκοσμο σου η καλυτερα στον κοσμο σου…

Giorgos

Συγνώμη που το λεω , αλλα δεν ξέρεις τι σου γίνεται…

Aggelos

Και τα κινητά της Apple και της Samsung υστερούν και μάλιστα σε πολλούς τομείς και παρόλα αυτά είναι πανάκριβα. Ενώ υπάρχουν και μάρκες που υστερούν σε όλους τους τομείς όπως η Sony για αυτό και οι καταναλωτές τις έστειλαν στο 0%.

LolMaster

Ναι υστερούν σε χαζοποζεριές για το πόπολο. Απο κρυπτογράφηση;; πως πάμε;

Nightfalls 😈

Φίλε άγγελε μήν λαμβάνεις υπόψη αυτά που λέει ο Ιωάννης και καταδικάζεις τόσο εύκολα την Sony. τελείως αντικειμενικά το τελευταίο sony xperia 5ii είναι πολύ καλό τηλέφωνο και all around συσκευή που τα κάνει όλα. Είχα όλες τις ναυαρχίδες της huawei από το mate 8 pro και μετά, τότε ακόμα στην Ελλάδα υποτιμητικά την αποκαλούσαν Χαβάη. Όσες περισσότερες επιλογές και εταιρείες υπάρχουν στην αγορά τόσο καλύτερο είναι για εμάς. Η τεχνολογία είναι για να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει.

LolMaster

Πες τα ρε φίλε!!!

ironman mark 45 αισίως....

EU / GLOBAL μοντέλα ΔΕΝ έχουν διαφημίσεις. έχουν εφαρμογές τηλ/νου – επαφών – μηνυμάτων της google για να “είναι σε συμμόρφωση” με την ευρωπαική νομοθεσία. ακόμα και μια απλή εφαρμογή όπως τα “θέματα” είχαν στο “πάγο” μέχρι να είναι “σύμφωνη” με την ευρωπαική νομοθεσία. με κάθε miui update , το αππόρητο ενισχύεται και είναι λογικό αφου στηρίζεται στην εκάστοτε έκδοση android. όσο για το miui , ναι, ΗΤΑΝ χάλια. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ειδικά με τη 12.5 θα τρέχει μια χαρά. η samsung μετά απο πόσα χρόνια κατάφερε να δώσει ένα ui της προκοπής (one ui 3) που ακόμα και αυτό έχει θέματα. και ο κόσμος ξύπνησε και δεν πάει ΕΥΤΥΧΩΣ να δώσει χρήματα για μια πλαστικούρα με χάλια οθόνη/επεξεργαστή/κάμερες , ενώ με τα ίδια λεφτά μπορεί να αγοράσει συσκευή με amoled οθόνη, snapdragon , αξιοπρεπείς κάμερες. ονόματα δε λέμε, ο νοών νοείτω!

Ironman mark 45 αισίως...

Ελπίζω ο Μπάιντεν να ακυρώσει με νέα νομοσχέδια όλα όσα τρελά έχει φέρει ο Τραμπ και να επαναφέρει τις εμπορικές σχέσεις με τη Κίνα και την Ευρώπη όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε λογικός πρόεδρος. Ας μη βιαζόμαστε. 5 μέρες του έμειναν του Τραμπ. Να πάει και να μη γυρίσει.

LolMaster

Οι ΗΠΑ έχουν συνέχεια στην εξωτερική τους πολιτική.. Δεν είναι άϊντε και ότι ξημερώσει… Αν η Αμερική κάνει αυτό που λες είναι σαν να παραδίδει τα σκήπτρα…

SUPS 👨‍⚖️

και να θελει ο Μπαιντεν να αλλαξει πραγματα δεν ειναι σιγουρο οτι θα τον αφησουν τα δυο σωματα …Εκει το συστημα αφηνει κομματικα στελεχη να ψηφιζουν κατα του κομματος τους αν διαφωνουν και δεν τιθεται μεγαλο θεμα…Πολυ συχνα καποιος προεδρος προσπαθει ν περασει νομους και ακουμε οτι δεν περναει απο τη Γερουσια…Επισης μπορουν να περνανε νομοσχεδια οπως ο αμυντικος προυπολογισμος με μερικες κυρωσεις κατα της Τουρκιας, τον οποιο ΔΕΝ τον ηθελε ο τραμπ και ασκησε βετο που του το απερριψε και παλι η Γερουσια! Ειδικα στο θεμα της Κινας οι δημοκρατικοι εμφανιζονται να τους ενδιαφερει πρωτα απ ολα το θεμα με το Ιραν και οχι τοσο οι κυρωσεις κατα της Κινας…

ironman mark 45 αισίως....

το έψαξα, και από δηλώσεις του Μπάιντεν και εκπροσώπων του , σκοπός του είναι να επαναφέρει τις εμπορικές σχέσεις με Ευρώπη και Κίνα. φαίνεται ότι και οι αμερικανικές εταιρείες έχουν χασούρα από το μή πάρε δώσε με τους κινέζους και την ευρώπη , οπότε πιθανόν να έχουμε θετικές εξελίξεις.

LolMaster

Γιατί σας τζούζει ρε παιδιά!!?? Τόσο καιρό δεν λέγατε android και android, το ελεύθερο το ανεξάρτητο, το καλό το πράγμα;

Τι ανεξάρτητο οπότε αφού θέλετε μόνο ότι είναι Google? Γιατί δεν σας κάνει το android της Huawei και την ρίξατε στις πωλήσεις; Άρα θέλετε google, όχι android γενικά.

Επομένως ποια η διαφορά από Apple? Και οι δυο Μονοπώλια Αμερικής. Μη το παίζεται μετά οι κακοί Αμερικάνοι φταίνε. Αφού από google τρώτε μόνο.

Το Harmony OS της Huawei ούτε να το φτύσετε και όσοι το αγόρασαν από ασχετίλα ψάχνουν να τα γυρίσουν πίσω.. Λες και δεν υπάρχουν χώρες με αξιόλογα κινητά..Ταϊβαν, Κορέα.

Και κλάααααμαααα..

Λέει ο άλλος, οι Αμερικάνοι οι “καλοί”.. Ναι… περιμένετε να δείτε καλοσύνη αν πάρουν τα ηνία οι Κινέζοι. Παράδεισος η Κίνα!! Βγείτε στην Τιενανμέν με ένα πανό και θα δείτε που θα βρεθείτε.. Θα σπάτε πέτρες να βάλουμε μπαταρίες λιθίου στα κινητά μας οι υπόλοιποι xD xD

Φιλικά πάντα…!!

Kostas

Έχει κυκλοφορήσει το harmony OS και δεν το ξέρουμε?Ότι να ναι πραγματικά

LolMaster

Έαν έχεις πχ το P30 pro..μια χαρά κατεβαίνει.. Κουκουρουκου..

Kostas

To p30 pro έχει gs. Τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου.

LolMaster

Και βέβαιa έχει gs. Όμως ως εδώ ήταν οι αναβαθμίσεις του. Για “αναβάθμιση” η Huawei σου λέει περνάς στο Harmony. Το οποίο αν ψαχτείς το κατεβάζεις. λολ?

SUPS 👨‍⚖️

συμφωνω σε ολα εκτος απο το θεμα με το harmony που εχει κυκλοφορησει μονο σε beta μορφη σε υπαρχουσες συσκευες… κανεις λαθος, δεν αγορασε καποιος κινητο με αυτο το λογισμικο. Παρολ αυτα συμφωνω οτι δυσκολα θα επιλεξει δυτικος λογισμικο android χωρις google services…Οσο για την υποστηριξη των κινεζων κατασκευαστων γελαω που τους θεωρειτε θειο δωρο της αγορας….Σε λιγο καιρο που τα μισα ακινητα στην Αττικη θα ανηκουν σε κινεζους και θ τους πετανε εξω αν δεν δινουν τ ενοικια,εκει τι θα λενε ?εμεις σας στηριξαμε π παιρναμε xiaomi κ huawei?

LolMaster

Ναι εννοώ αγόρασαν χωρίς google εφαρμογές που όσο αφορά τις εφαρμογές θα είναι οι ίδιες που υπάρχουν και στο Harmony. Οπότε έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Οι χρήστες χωρίς GS… Δεν…

vare

ειδαμε και τι δημοκρατια εχουν οι αμερικανοι χαχαχαχααχαχαχαχ

LolMaster

Από την δική σου καλύτερη. Που το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ και δεν αντιδράς.

tasos

Παιδιά το παιχνίδι έχει χοντρυνει. Η ανάσα της Κίνας καίει το σβέρκο των ΗΠΑ και κατά συνέπεια και το δικό μας σβέρκο. Δεν είναι ότι η αμερικη δεν μας παρακολουθεί αλλά αν ήταν να διαλεξω νταβατζη θα προτιμούσα την αμερικη. Είναι θέμα χρόνου, σε λιγα χρονια η Ευρώπη να κλείθει να διαλέξει στρατοπεδο. Η Κίνα πάλι από που και ως που έχει μπλοκάρει τα καθετί Δυτικό στη χώρα της. Καλα κανουν οι αμερικανοι

LolMaster

Πες τα !!

Γιώργος

1. Όποιος Κινέζος περνάει σε πωλήσεις τα μήλα, χαρακτηρίζεται αυτόματα ως απειλή…
2 Από την άλλη αφού ο βαψομαλλιάς έσωσε τον Τιμόθεο από την Huawei, έφαγε το φτύσιμο του αιώνα από αυτόν (βλ. P@rler).
3. Τέλος, βλέπω όλοι οι Κινέζοι να συνασπίζονται πίσω από τη huawei και να γίνεται χαμός…

Npx

Στην Κίνα έχει κανείς ιδέα τι γίνεται και τι κάνει η κυβέρνηση από το 2007??? Για να έχετε όλοι πλέον στα χέρια σας ότι κινεζουαρ κυκλοφορεί έχει απαγορευτεί οτιδήποτε έχει σχέση με ξένο προϊόν , ότι κάνει η Αμερική αυτή τη στιγμή η Κίνα το κάνει με αμερικανικά και ευρωπαϊκά προϊόντα από το 2007, έχει απαγορευτεί σχεδόν το 80% των ξένων τεχνολογικών προϊόντων στην χώρα και το υπόλοιπο 20% έχει δεχθεί πλήρη έλεγχο από την κυβέρνηση κοινώς censorship τερματισμενο στο θεό. Το ότι πουλάει φτηνά (σχετικό κι αυτό πλέον) μπορεί και το κάνει λόγω του εσωτερικού μονοπωλίου μιας αγοράς διπλάσιας απο Αμερική και Ευρώπη μαζί . Και αν κάποιος αναρωτιέται αν ισχύουν αυτά που γράφω ας κάνει ένα απλο search ποιες εταιριες είναι απαγορευμένες στην Κίνα και από ποτε (google, facebook, youtube, twitter, κλπ κλπ κλπ η λίστα είναι τεράστια ) έτσι για να μάθετε ποιος έχει ξεκινήσει τα trade wars και από ποτε , και ποιος χτίζει μονοπώλια. Και ότι γράφω δε το λέω επειδή το έχω διαβάσει το γράφω επειδή το ζω καθημερινά από το 2004 στην Κίνα που είμαι

Ιωάννης jb

Μη τους ξυπνάς ρε φίλε!
Άστους να κοιμούνται!
Να παίρνουν κινέζικα και να χαίρονται!
Να κράζουν την κακιά Αμερική!
Να μας λένε για εταιρίες του 0% που βγάζουν τραγικά προϊόντα!
Να μας λένε άσχετους επειδή λέμε ότι τα μεγάλα ποσοστά των κινεζικων εταιριών οφείλονται στην τεράστια ανερχόμενη αγορά τους!
Άστους στο κόσμο τους μην τους ξυπνάς και πάνω από όλα μην τους σηκώνεις από το καναπέ για τέτοια ψιλά γράμματα..
Μία ερώτηση ήθελα να σου κάνω! Τόσα χρόνια που είσαι εκεί είδες ποτέ σου Sony Xperia?
Χαχαχα

SUPS 👨‍⚖️

Ελπιζω με αυτα που γραφεις να μην εχεις κανα προβλημα στο μελλον…ξερεις απο που..

LolMaster

Επιτέλους! Πες τα τους.

inblx

διαβάζω διάφορα περί διαφημίσεων στο λειτουργικο κτλ… χρησιμοποιήσω χρονια Xiaomi τηλεφωνα, Note 4x, Mi Mix 2, Mi 9, δε δεν βλεπω διαφημίσεις πουθενα. υπαρχουν στα pre installed apps οπως το ‘themes” ή το cleaner στα settings…
Android 10 πηραν πριν απο Samsung και αλλες εταιρίες.
καμερες δε το συζητώ καν, δειτε review του Mi 10 pro η και των φτηνότερων

οι συσκευες της ειναι πολυ καλλες, με εξαιρετικές τιμές. αν πιστευει καποιος οτι η έλλειψη αδιαβροχοποιησης σε ορισμενα μοντελα ή η ελλειψη telephoto σε άλλα μοντελα ειναι λογος να δωσει 400 και 500 ευρω παραπανω για να αγορασει “επώνυμο” τηλεφωνο περαστικα του….

οσο για το θεμα της ασφαλείας, περα των συχνών security patch, δεν εχω λογο.. για να συγκινούμε διαφορες συσκευες στον τομεα αυτον πρεπει να εχουμε δεδομένα απο ολες τις συσκευες, τα οποια φυσικα δεν υπαρχουν.. ποιος λεει οτι η Apple, η Samsung, η ΟnePlus, ή ακομα και η BlackBerry που υποτίθεται ειναι “Safe”

Πολυ απλα η Xiaomi κανει πωλήσεις, το μεριδιο αγορας της ανεβαίνει ραγδαία και δεν αρεσει καθολου αυτο στους “μεγάλους”

Ιωάννης jb

Λες να νοιάζει την Apple αν κάνει πωλήσεις η χαομι? Αυτό που μπορεί να νοιάζει την Apple είναι τα καθαρά κέρδη που βγάζει η χαομι! Τα οποία είναι ελάχιστα οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει περίπτωση ούτε καν να ασχοληθεί με μια τέτοια εταιρία η οποία κιόλας την αντιγράφει στο φουλ εδώ κ πολλά χρόνια! Παρομοίασε με το εξής παράδειγμα! Έχω εγώ! δλδ η χαομι! ένα μικρό παντοπωλείο κ πουλάω σαν τρελός! Πάρα πολλά προϊόντα! αλλά το κέρδος που βγάζω είναι 500 χιλιαδες ευρώ το χρόνο! Έχεις εσύ δλδ η Apple καλή ώρα! ένα super market το οποίο πουλάει πάλι από όλα τα προϊόντα αλλά όχι πολλά! Βγάζει όμως τεράστιο κέρδος! 50 δις το χρόνο! Υπάρχει περίπτωση να κάτσεις να ασχοληθείς μαζί μου? Να διακυνδυνεψεις την υποληψη σου έστω κ ελάχιστα για να με κλείσεις? Πάνω κάτω για τέτοια μεγέθη μιλάμε! Σαν να μου λες ότι ο Ολυμπιακός πρεπει να φοβάται μήπως του πάρει το κύπελλο ο αστερας ραχουλας και θα πρέπει να τον καταστρέψει! Βέβαια θα μου πεις φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά! Σίγουρα θα αναρωτηθεί κανείς αν έχει βάλει το χεράκι τις η μηλιά! Ίσως κ για να δείξει πως δεν θα αφήσει κανέναν να… Συνέχεια »

Last edited 3 years πριν by Ιωάννης jb
inblx

φίλε, το άρθρο μιλάει για ΗΠΑ και οχι για Apple. το αν βγαζει η Apple περισσότερα λεφτα απο την Xiaomi ειναι αυτονόητο, παρόλο που εχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς η Xiaomi. δε το συζηταμε καν. η Apple, μιας και εισαι FanBoy απ’οτι καταλαβαινω, ειναι θηριο, τερας… και αυτα που εχει κανει μεχρι σήμερα πολυ δύσκολα τα καταφέρνει αλλη εταιρια. το ολο θεμα ειναι, και παντα θα ειναι στην τιμη. αυτα που σου προσφερει το 12 pro Max ας πουμε σε σχεση με αυτα που σου προσφερει το Mi 11, δεν ειναι αρκετα για να δικαιολογήσουν την τιμη του. με την καμια.. Η Xiaomi μας δειχνει πως μια συσκευή με τέτοια χαρακτηριστικα, χωρις να υστερεί σημαντικά σε κάποιον τομέα ειναι εφικτή. και αν την κλείσουν η παθει ό,τι και η Huawei παλι θα υπαρξει καποια αλλη εταιρια που θα κανει το ιδιο. επισης, θελω να σε ρωτησω το εξης, αν εγω που εχω το παντοπωλείο όπως λες, πουλάω περισσότερο από σένα ( οπως μας δειχνουν οι αναφορές ) και ας έχω λιγότερα κέρδη, δε βολευω κοσμο ετσι? δεν αποτρέπω κοσμο απ’ το να μπει στο δικο σου ΣουπερΜαρκετ? ‘η εστο δεν βαζω σε σκεψεις τυχων πελάτες? Τελος, κοιταξε τις αναφορες και πες… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Πουλησε 200 εκατομμύρια συσκευές!
Στην πλειοψηφία τους iphone 11!
12 πότε να προλάβει να πουλήσει? τώρα βγήκε!
Του χρόνου θα δούμε τι ψάρια θα πιάσει! Εδώ πρόβλεψη έκανα για τα 100 εκατομμύρια!

Δε βολεύεις κόσμο γιατί πολύ απλά οι δικοί μου πελάτες είναι επιλεκτικοι κ ζητάνε το καλύτερο!
Γιατί ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να βολευτούν με κάτι το οποίο σε 2 χρόνια θα έχει μείνει με παλιό λογισμικό!
Γιατί να βολευτούν με κάτι που σε 2 χρόνια θα κολλάει ή θα χαλάσει!?
Δεν πρόκειται να χάσει το καλυτερο ο πελάτης μου κ να βολευτεί με κάτι που δεν θα του αρέσει επειδή κάνει 200 ή 300 ευρώ λιγότερο!
Αυτο είναι που δε μπορείτε να καταλάβετε κάποιοι!
Κάνετε για τα λεφτά λες και είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να μας νοιάζει!
Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως!

inblx

μόνος σου το ‘πες, το φτηνό iPhone 11, το SE και το XR έκαναν πωλήσεις. γιατί να μη πάρουν τα Pro κσι Pro Max τότε. εκαναν και αυτα όμως γιατί να μην έχουν την πρωτιά? γιατί ειναι ακριβά, και η τιμή πάντα θα παίζει ρόλο. μετά έχεις αναλογιστεί πού κάνουν τις περισσότερες πωλήσεις; Κίνα τις περισσότερες και Αμερική. δες με τί τιμές πωλούνται εκει τα iPhone, δες με τί συμβόλαια τα δίνουν…

Ιωάννης jb

Το φθηνό έκανε της πιο πολλές γιατί πολλοί σκέφτονται πως είναι αρκετά καλό και τα αξίζει τα λεφτά του!
Μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν τόσο τα έξτρα που δίνει με τις pro εκδόσεις!
Για δες κ οι υπόλοιπες εταιρίες με τη τιμές πωλούνται εκεί..
Αυτό δε μας συμφέρει όμως!
Άστο μη το συνεχίζεις!
Είναι η ακριβότερη κ η καλύτερη και θα πουλάει για πολύ ακόμη εκτός αν κάνει καμιά χοντρή πατάτα!
Τους υπόλοιπους τους χρειάζεται για να αποδεικνύει την ανωτερότητα της!
Για να την αντιγράφουν κ για να την διαφιμηζουν κιόλας!

John

Από ότι βλέπω στα σχόλια η Xiaomi (πλέον 3η στον κόσμο σε πωλήσεις για να μην ξεχνιόμαστε) δίνει πολύ πόνο. Ως και looser υποστηρικτές αποτυχημένων εταιρειών του 0% (Sony mobile) μπήκαν για να βγάλουν το κόμπλεξ τους. Περαστικά.

Ιωάννης jb

Έβαλες πάλι τη κασέτα?
Σας κόφτει να πείτε κ τπτ άλλο..
Άθλιο τρολακι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.