Ιατρική εταιρεία απειλεί με μήνυση εθελοντές που εκτύπωσαν τις βαλβίδες λόγω του κορονοϊού [Fake news]

, Ιατρική εταιρεία απειλεί με μήνυση εθελοντές που εκτύπωσαν τις βαλβίδες λόγω του κορονοϊού [Fake news]

Update: Οι πληροφορίες πρέπει να είναι fake news. Λυπούμαστε για την αναστάτωση.
https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/03/19/3d-valvida/

Μία ιατρική εταιρεία απείλησε με μήνυση εθελοντές, οι οποίες εκτύπωσαν με 3D printer βαλβίδες, οι οποίοι μπορούν να σώσουν την ζωή ανθρώπων από τον κορονοϊό. Μία τέτοια βαλβίδα, συνήθως κοστίζει $11.000, οι εθελοντές όμως κατάφεραν να εκτυπώσουν μία απομίμηση με μόλις $1. Αυτές οι βαλβίδες χρησιμοποιήθηκαν σε νοσοκομείο της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω του κορονοϊού.

Οι εθελοντές που εκτύπωσαν αυτές τις βαλβίδες, αποφάσισαν να βοηθήσουν το έργο των νοσηλευτών, γιατρών και όλων των ειδικών αφού δημιουργήθηκε υψηλή ζήτηση βαλβίδων, με αποτέλεσμα η ιατρική εταιρεία να μην μπορεί να καλύψει την ζήτηση που υπάρχει στην Ιταλία. Αρχικά, οι δύο εθελοντές ζήτησαν από την εταιρεία τα σχέδια των βαλβίδων, η οποία αρνήθηκε να τα δώσει και τώρα οι δύο νεαρής ηλικίας εθελοντές απειλούνται με μήνυση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Cristian Fracassi και ο Alessandro Ramaioli, που έχουν την startup Isinnova, αποφάσισαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Ιταλίας. Προς το παρόν, οι βαλβίδες που εκτύπωσαν οι δύο νεαροί βοήθησαν 10 ασθενείς του ιού.

Οι ασθενείς ήταν άνθρωποι που κινδύνευε η ζωή τους, και εμείς δράσαμε. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επωφεληθούμε από αυτήν την κατάσταση, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα σχέδια ή το προϊόν εκτός αν αναγκαστούμε να δράσουμε και δεν πρόκειται να διαδώσουμε τα σχέδια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Όλα για το χρήμα! Μπράβο στα παιδιά στην χώρα γίνεται πόλεμος!

kostas

λιγο μουφα το αρθρο,αν αρνηθηκαν να δωσουν τα σχεδια, πως εκτυπωσαν τις βαλβιδες ? κατι δεν κολλαει στο αρθρο

Nikos

Αν έχεις το αντικείμενο στα χέρια σου, μπορείς να μετρήσεις τις διαστάσεις του και να τις περάσεις σε ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα για να το τυπώσεις τρισδιάστατα. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα και ενδεχομένως το τυπωμένο εξαρτημα να μην είναι 100% ίδιο, αλλά αν έκανε τη δουλειά του τα κατάφεραν μια χαρά.

Kostas

Σιγουρα αν δεν παρεις τα σωστα σχεδια ειναι επικίνδυνο,αλλα οπως λες αν εκανε δουλειά χαλαλι τους

Νικ

Δλδ με ένα ευρώ κάναν περίπου την ίδια δουλειά και αντί να τους βάλουν μέσα για κλέψιμο του κράτους και του κόσμου ζητάνε και τα ρεστα;

nicknls

Δεν έχω προσωπικά καμία μα καμία αντίρρηση με αυτό που έκαναν τα παιδιά στην Ιταλία και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

Το πρόβλημα είναι όμως το υλικό, αν ασχολείστε με την 3D εκτύπωση τότε ξέρετε ότι το PLA που χρησιμοποιείται ευρέως δεν είναι ασφαλές γι’αυτή την χρήση, είναι αεροδιαπερατό, περνάει νερό από μέσα του, μαζεύει μύκητες και σε ένα περιβάλλον όπως για την χρήση που προορίζεται δεν κάνει γιατί ευλογεί την ανάπτυξη των μικρο-οργανισμών.

Υποθέτω ότι το ABS και κάποιες ρητίνες μπορούν να χρησιμεύσουν.
Δεν μπορώ να ξέρω ποιο υλικό χρησιμοποίησαν τα παιδιά γιατί όσο και αν το έψαξα στο internet δεν βρήκα κάποια πληροφορία ακόμη και στα ιταλικά sites.

Υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο από τον Josef Prusa που κατασκευάζει τους γνωστούς εκτυπωτές που αναλύει το γιατί δεν κάνουν τα υλικά που έχουμε.

Σίγουρα η 3D εκτύπωση είναι το μέλλον της ιατρικής και θα μπορούν πλέον και τα κράτη να συγκρατούν τα κόστη καθώς είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ να χρεώνουν 11.000€ για έναν αναπνευστήρα, ότι υλικό και να χρησιμοποιούν… από χρυσό να ήταν δεν θα κόστιζε τόσο!!

Και μην ξεχνάμε μένουμε σπίτι και προσέχουμε

Κώστας Βλαχάκης

Οι πληροφορίες πρέπει να είναι fake news. Λυπούμαστε για την αναστάτωση.
https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/03/19/3d-valvida/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.