Νοσοκομεία στην Ιταλία εκτυπώνουν βαλβίδες 3D λόγω έλλειψης από τον κορονοϊό

κορονοϊό, Νοσοκομεία στην Ιταλία εκτυπώνουν βαλβίδες 3D λόγω έλλειψης από τον κορονοϊό

Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται, οι άνθρωποι που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη αυξάνονται και τα αποθέματα στα απαραίτητα υγειονομικά, και όχι μόνο, είδη μειώνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες και οι οργανισμοί να καταφεύγουν σε διαφορετικές, ίσως πιο δραστικές λύσεις, για να βοηθήσουν τους ασθενείς με κορονοϊό.

Μία εταιρεία 3D εκτύπωσης στην Ιταλία, σχεδίασε και εκτύπωσε μέσα σε 24 ώρες 100 βαλβίδες αναπνευστικού συστήματος για ένα νοσοκομείο που τις χρειαζόταν αλλά δεν είχε απόθεμα.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ασθενούς

Το νοσοκομείο βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, η περιοχή της χώρας όπου έχει πληγεί περισσότερο. Μέχρι πρόσφατα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύονταν 250 άτομα με κορονοϊό.

Οι εν λόγω βαλβίδες χρησιμοποιούνται σε “συσκευές ανάνηψης” οι οποίες παρέχουν την αναγκαία αναπνευστική βοήθεια σε όσους έχουν προσβληθεί από κοροναϊό. Όπως είναι λογικό, εξαιτίας του πλήθους των ασθενών υπάρχει σοβαρή έλλειψη.

Με δεδομένο το ότι οι βαλβίδες είναι απαραίτητο να αντικαθίστανται κάθε 8 ώρες, το πρόβλημα στην περίπτωση του συγκεκριμένου νοσοκομείου ήταν και είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Το νοσοκομείο έφτασε στο σημείο να ξεμείνει εντελώς από βαλβίδες και ο προμηθευτής δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άμεσα νέα παρτίδα. Γι’ αυτό, το νοσοκομείο ήρθε σε επαφή με την εταιρεία 3D εκτυπώσεων Isinnova, ζητώντας βοήθεια.

Η συνέχεια δόθηκε με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Cristian Fracassi, ο οποίος πήρε έναν 3D εκτυπωτή και μετέβη άμεσα στο νοσοκομείο. Ο Fracassi μέσα σε τρεις ώρες μέτρησε την αρχική βαλβίδα, την επανασχεδίασε σε πρόγραμμα 3D σχεδιασμού, και ξεκίνησε την εκτύπωση.

κορονοϊό, Νοσοκομεία στην Ιταλία εκτυπώνουν βαλβίδες 3D λόγω έλλειψης από τον κορονοϊό

Οι πρώτες δοκιμαστικές βαβλίδες τυπώθηκαν σε 3D εκτυπωτή επέκτασης νημάτων. Όταν τελικά βεβαιώθηκαν ότι οι βαλβίδες λειτουργούσαν, ο Fracassi συνέχισε την εκτύπωση μέχρι που έφτασε τις 100.

Το κόστος της κάθε 3D εκτυπωμένης βαλβίδας είναι λιγότερο από 1€, ιδιαίτερα χαμηλό. Την επόμενη μέρα, το νοσοκομείο είχε καλύψει τις βασικές ανάγκες και 10 συσκευές χρησιμοποιούσαν τις βαλβίδες ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς με κορονοϊό να αναπνέουν.

Το παρόν και το μέλλον

Η Isinnova ένωσε τις δυνάμεις της με τη Lonati SpA, για να καλύψουν τη ζήτηση και άλλων νοσοκομείων που δεν έχουν απόθεμα. Η Lonati SpA, χρησιμοποιεί μία μέθοδο σύντηξης πολυμερών υλικών με τη χρήση laser ώστε να αναδημιουργήσει τις βαλβίδες με ένα ειδικό υλικό που έχει ως βάση το πολυαμίδιο.

Σύμφωνα με τη 3D Printing Media από το αρχικό περιστατικό μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί αρκετές εταιρείες και ιδιώτες να βοηθήσουν στην εκτύπωση βαλβίδων. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Το μοντέλο της βαλβίδας διέπεται με πνευματικά δικαιώματα και διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μόνο τα νοσοκομεία να μπορούν να τις παράγουν, και μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη.

Οι τεχνολογικές εταιρείες κάνουν ότι μπορούν, το ίδιο και οι οργανισμοί υγείας. Εμείς οφείλουμε να μείνουμε σπίτι και να προστατεύσουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους γύρω μας. Αν δεν έχετε τι να κάνετε για να περάσει η ώρα, ρίξτε μία ματιά στο πώς να καθαρίσετε το smartphone σας, καθώς και τα παιχνίδια που προτείνουμε για αυτές τις δύσκολες ώρες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.