IFA 2022: Απoλογισμός της μεγάλης έκθεσης τεχνολογίας

IFA 2022, IFA 2022: Απoλογισμός της μεγάλης έκθεσης τεχνολογίας

Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών λόγω της πανδημίας, η IFA Berlin επέστρεψε δυναμικά ως η κορυφαία έκθεση παγκοσμίως του κλάδου, έχοντας στο επίκεντρό της τη βιωσιμότητα, την «έξυπνη» συνδεσιμότητα των συσκευών και τις λύσεις Smart Home.

Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, που εξακολουθούσαν να ισχύουν σε ορισμένα μέρη του κόσμου, η φετινή IFA φιλοξένησε περισσότερους από 1.100 εκθέτες από 46 χώρες σε 151.000 τ.μ., γεγονός που την καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά γεγονότα της χρονιάς.

Η συνολική προσέλευση στην IFA 2022 ήταν επίσης μεγάλη. Περισσότεροι από 161.000 επισκέπτες ήρθαν στην IFA Berlin κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών της διοργάνωσης. Πολλοί εκθέτες ανέφεραν έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό επιχειρηματικών συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης.

Η IFA προσέλκυσε ισχυρή παρουσία των ΜΜΕ με περισσότερους από 2.500 δημοσιογράφους (το Techblog ήταν εκεί!), οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο, για να καλύψουν δημοσιογραφικά το γεγονός σε περισσότερες από 100 χώρες. Τα ψηφιακά κανάλια όπως, το IFA Virtual, το νέο IFA App και όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της IFA είχαν μεγάλη ζήτηση, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια εμφανίσεις. Τα βίντεο, που μεταδόθηκαν μέσω streaming στα κανάλια της IFA, έφτασαν περισσότερες από 11,8 εκατομμύρια προβολές.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στη διοργάνωση από τις εταιρίες: MAJAR- Matzaridis Bros S.A., MORRIS HELLAS και Roller – Theofilos Kappatos SA.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη απήχηση είχε στους επισκέπτες η IFA GLOBAL MARKETS, η οποία έλαβε χώρα για ακόμη μια χρονιά στο Hall 9 και έχει καθιερωθεί ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της έκθεσης, μία πλατφόρμα B2B συναντήσεων, σχεδιασμένη αποκλειστικά για εμπορικούς επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε, το Συνέδριο των “top-ranking thinkers & doers” του κλάδου, IFA+ Summit, με κεντρική θεματολογία „In the Face of Disruption – De/Globalization – The Universal Remedy?”. Το IFA+ Summit συγκέντρωσε κορυφαίους εμπειρογνώμονες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο, για να συζητήσουν το μέλλον της παγκοσμιοποίησης – και της απο-παγκοσμιοποίησης.

Το διήμερο συνέδριο καινοτομίας SHIFT Mobility 2022 σημείωσε εξίσου μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό ειδικοί των τομέων αυτοματισμού και ηλεκτρικών συζήτησαν για το μέλλον της κινητικότητας, πώς δηλαδή οι νέες τεχνολογίες μεταβάλλονται ταχύτατα και ριζικά.

Η τέταρτη έκδοση της BERLIN PHOTO WEEK καλωσόρισε περισσότερους από 20.000 λάτρεις της φωτογραφίας στην Arena Berlin, ενώ εκατομμύρια ενδιαφερόμενοι την παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IFA 2022 Samsung Samsung Electronics

IFA 2022: Samsung SmartThings, το μέλλον της οικιακής ζωής

Στο περίπτερο SmartThings Home στην IFA Berlin, η Samsung Electronics παρουσίασε το όραμά της για το μέλλον της οικιακής ζωής.

Business IFA 2022 LG

IFA 2022: Η LG αποκαλύπτει συλλεκτικά Playmobil

Η LG Electronics, σε συνεργασία με την PLAYMOBIL, θα λανσάρει την επόμενη χρονιά μια αποκλειστική συλλογή παιχνιδιών.

Smartphones featured IFA 2022 Lenovo

IFA 2022: Η Lenovo παρουσιάζει το IdeaPad 5i, το πρώτο 120Hz Chromebook

To ντεμπούτο του στην IFA 2022 έκανε το IdeaPad 5i Chromebook της Lenovo, το πρώτο με ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Gear featured IFA 2022

IFA 2022: Fitness watches Amazfit GTR4 και GTS 4 με ενισχυμένο σύστημα GPS

H Amazfit επέλεξε την IFA 2022 για να ανακοινώσει τα νέα της fitness wearables τα GTR 4 και GTS 4, τα οποία βρίσκονται στην κορυφή της σειράς για το 2022.