Η IKEA θα κυκλοφορήσει "έξυπνα ηχεία" σε συνεργασία με την SONOS

Sonos IKEA 570px
Ο γίγαντας των επίπλων οικιακής χρήσης IKEA εισέρχεται σταθερά στην αγορά προϊόντων “έξυπνου σπιτιού”, εισάγοντας προϊόντα όπως τον “έξυπνο φωτισμό”, τα ηχεία Bluetooth και τελευταία τις “έξυπνες” περσίδες παραθύρων.
Η εταιρεία έχει ανακοινώσει εδώ και έναν χρόνο περίπου ότι συνεργάζεται με την εταιρεία ηχείων Sonos για να αναπτύξει τρόπους να συνδυάσει συσκευές ήχου και μουσικής με έπιπλα και τελικά αποκάλυψε ότι τα συνεργατικά προϊόντα τους θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν τον Αύγουστο. Οι συσκευές θα αποτελούν την σειρά “Symfonisk” και θα είναι πλήρως συμβατές με τα υπάρχοντα προϊόντα της Sonos, καθώς και με τη σειρά προϊόντων Smart Home της Ikea, η οποία περιλαμβάνει “έξυπνες” πρίζες, φωτιστικά και περσίδες παραθύρων. Ένα διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε μαζί με την ανακοίνωση αναφέρει ότι ο στόχος της συνεργασίας είναι να συνδυαστεί η “τεχνογνωσία στον ήχο” της Sonos με τη “γνώση της επίπλωσης για το σπίτι” της Ikea.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα τελικά προϊόντα της Symfonisk. Η Ikea λέει ότι περισσότερες πληροφορίες θα έρθουν αργότερα μέσα στον χρόνο, αλλά το διαφημιστικό τους βίντεο κάνει άμεση αναφορά για smart speakers που θα “κρύβονται” μέσα στα έπιπλα. Πέρυσι οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν ένα μη λειτουργικό πρωτότυπο ενός επιτοίχιου smart speaker, οπότε είναι πιθανό να δούμε ένα μείγμα συσκευών ήχου σε συνδυασμό με έπιπλα και με πιο παραδοσιακούς τρόπους σχεδίασης.
Εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία πληροφόρηση σχετικά με την τιμολόγηση, αλλά φαίνεται ότι η Ikea θα προσφέρει τα προϊόντα συνεργασίας με την Sonos λίγο πιο προσιτά από τις συσκευές της ίδιας της εταιρείας ήχου, προκειμένου να είναι διαθέσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

Beyond 4.0: Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας για Α.Ι. έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το κύριο θέμα της τεχνολογικής πλατφόρμας του BEYOND 4.0 θα είναι το “THE FUTURE of AI” με παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλά τραπέζια και δικτύωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.