IKEA ThisAbles: Τα 3D-printed πρόσθετα που βοηθούν τα άτομα με ειδικές ικανότητες

IKEA ThisAbles, IKEA ThisAbles: Τα 3D-printed πρόσθετα που βοηθούν τα άτομα με ειδικές ικανότητες

Τα έπιπλα της IKEA βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι ή επιχείρηση, και ο λόγος είναι απλός, έχουν ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Ωστόσο, η συναρμολόγηση των επίπλων της IKEA προκαλεί πονοκέφαλο σε αρκετούς, ενώ τα άτομα με ειδικές ικανότητες δεν διανοούνται καν να προσπαθήσουν να συναρμολογήσουν κάποιο έπιπλο IKEA.

Επιπλέον, μερικά έπιπλα της IKEA δεν απευθύνονται για κανένα λόγο σε άτομα με ειδικές ικανότητες. Ένα ιδιαίτερα καλό παράδειγμα είναι κάποιες ντουλάπες της εταιρείας, οι οποίες δεν έχουν καν χερούλια. Ομοίως, μερικά φωτιστικά της IKEA έχουν ιδιαίτερα μικρούς διακόπτες, με αποτέλεσμα να καθιστούν αδύνατο τον χειρισμό τους από κάποιον με ειδικές ικανότητες.

IKEA ThisAbles, IKEA ThisAbles: Τα 3D-printed πρόσθετα που βοηθούν τα άτομα με ειδικές ικανότητες

Η IKEA σκέφτηκε να κάνει κάτι για να διορθώσει τα παραπάνω προβλήματα, κι έτσι συνεργάστηκε με την Milbat και την Access Israel, για τη δημιουργία των ειδικών 3D-printed πρόσθετων ThisAbles για τα έπιπλα της εταιρείας.

Μέχρι τώρα η σειρά ThisAbles αποτελείται από 13 διαφορετικά πρόσθετα, τα οποία κουμπώνουν πάνω στα έπιπλα της IKEA, μετατρέποντας τα σε πιο ευέλικτες κατασκευές. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας κάποια ThisAbles μπορούμε να μετατρέψουμε ένα μικρό κουμπί σε γιγάντιο διακόπτη ή μπορούμε να σηκώσουμε έναν καναπέ πέντε εκατοστά από το έδαφος.

IKEA ThisAbles, IKEA ThisAbles: Τα 3D-printed πρόσθετα που βοηθούν τα άτομα με ειδικές ικανότητες

Η IKEA παρουσίασε όλα τα ThisAbles, και τους τρόπους χρήσης τους, μέσω ενός βίντεο στο επίσημο κανάλι του IKEA Isreal στο YouTube. Μέσω του βίντεο γίνεται ξεκάθαρο το πόσο σημαντική αλλαγή μπορεί να επιφέρει ένα μικρό πρόσθετο, στη χρήση ενός επίπλου, για ένα άτομο με ειδικές ικανότητες.

IKEA ThisAbles, IKEA ThisAbles: Τα 3D-printed πρόσθετα που βοηθούν τα άτομα με ειδικές ικανότητες

Τα ThisAbles είναι διαθέσιμα προς λήψη από τον ιστότοπο της εταιρείας. Ωστόσο, θα πρέπει ο καταναλωτής να βρει έναν 3D εκτυπωτή και να τα τυπώσει. Επίσης, μαζί με τα αρχεία των ThisAbles, παρέχονται και αναλυτικές οδηγίες χρήσης. Τέλος, η εταιρεία δέχεται προτάσεις για τη δημιουργία επιπλέον πρόσθετων, και υπόσχεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν ακόμη περισσότερα ThisAbles.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games IKEA

ΙΚΕΑ: Νέα σειρά gaming προϊόντων σε συνεργασία με την ROG (Republic of Gamers)

H ΙΚΕΑ παρουσιάζει τη νέα συλλογή gaming προϊόντων για το σπίτι που είναι σχεδιασμένα να κάνουν την gaming εμπειρία καλύτερη, συστήνοντας το gaming στο σπίτι με νέους τρόπους.

Gear IKEA

Ikea Tradfi: Η smart λάμπα μπορεί να τρέξει… Doom

Τρελαμένοι gamers κατάφεραν να βάλουν την έξυπνη λάμπα Tradfi του Ikea να τρέχει Doom, με μερικές προσαρμογές.

Games IKEA Microsoft PlayStation 5

IKEA: Βοηθά στην τοποθέτηση των PlayStation 5 και Xbox Series X με ομοιώματα

Η IKEA, θέλωντας να βοηθήσει τους πελάτες της στην οργάνωση του σπιτιού, δημιούργησε ομοιώματα των PlayStation 5 και Xbox Series X.

Business featured IKEA

Συνεργασία IKEA και ROG με νέα σειρά επίπλων και αξεσουάρ για gamers

Μία νέα σειρά από 30 έπιπλα και αξεσουάρ θα κυκλοφορήσει, με επίκεντρο την ξεκούραση και την άνεση των gamers.