Intel: Έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της- 16.7 δισ. για την Altera

Η Intel μόλις ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της, δίνοντας 16.7 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την αμερικάνικη Altera. Η εταιρεία δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, καθώς δραστηριοποιείται και εξειδικεύεται στην δημιουργία programmable logic devices (PLDs) και programmable gate arrays (FPGAs).

Ουσιαστικά είναι κατασκευαστής chip, άρα αντίπαλος της Intel. Η εταιρεία αποφάσισε να διαθέσει τα 16.7 δισ. για να καταπιεί τον αντίπαλό της και να αποκτήσει το know-how για εξυπνότερα chips.

intel altera, Intel: Έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της- 16.7 δισ. για την Altera

Δεν θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες για την παραπάνω τεχνολογία, όμως θα πούμε δυο λόγια περί τίνος πρόκειται και γιατί είναι τόσο σημαντική. Οι περισσότεροι επεξεργαστές που έχουμε συνηθίσει σήμερα σε διάφορα προϊόντα είναι ευέλικτες μονάδες γενικής χρήσης που μπορεί να εκτελέσουν πολλές εργασίες. Αυτό ισχύει για τα chips της Intel αλλά και τους επεξεργαστές που φορούν τα smartphones.

intel altera, Intel: Έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της- 16.7 δισ. για την Altera

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειαζόμαστε απλά μια συνολική λύση για όλα, αλλά κάτι πιο αποτελεσματικό και παραμετροποιημένο που έχει σχεδιαστεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Εδώ είναι που έχουν εφαρμογή το application-specific integrated circuit (ASIC). Τα FPGAs, επιτρέπουν την ρύθμιση κάποιων παραμέτρων, οι οποίες προσαρμόζονται στις τρέχουσες ανάγκες που έχει ο πελάτης.

intel altera, Intel: Έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της- 16.7 δισ. για την Altera

Η Intel ευελπιστεί ότι μπορεί να ωφεληθεί από την συγκεκριμένη τεχνολογία προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες μεγάλων πελατών όπως Facebook, Google και Microsoft. Επιδιώκει την βελτίωση πολύπλοκων διεργασιών όπως είναι για παράδειγμα η αναγνώριση προσώπου. Οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν ήδη Intel Xeon server processors, οπότε είναι λογικό η Intel να θέλει να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες.

Το μακροπρόθεσμο όραμα της Intel είναι να συνδυάσει και τις δυο τεχνολογίες σε ένα chip, αλλά ο CEO Brian Krzanich εξηγεί ότι αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο.

Από το 2016 η Intel θα διαθέτει τα chips της Altera μαζί με τη δική της σειρά.

Για την συγκεκριμένη αγορά σας είχαμε πει σε σχετικό άρθρο από τον Μάρτιο. Διαβάστε εδώ.

intel altera, Intel: Έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της- 16.7 δισ. για την Altera

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Σοβαρή κίνηση .Τα αποτελέσματα θα φανούν αρκετά αργότερα

Μαρκος

Πλακα κανετε………
μακαρι να συνδυασει κανεναν intel edison η galileo με τους cpu τους και θα δει η intel μια ανοδο εισοδηματων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.