iPhone 11: Η Foxconn παραβίασε την Κινέζικη νομοθεσία για να αυξήσει τη παραγωγή

iPhone 11, iPhone 11: Η Foxconn παραβίασε την Κινέζικη νομοθεσία για να αυξήσει τη παραγωγή

Η κινεζική Επιθεώρηση Εργασίας δημοσίευσε μία εκτενή έκθεση που επικαλείται αρκετές παραβιάσεις του κινεζικού νόμου εναντίον της Foxconn, η οποία συναρμολογεί τα iPhone, και έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση των iPhone 11.

Η Apple δήλωσε ότι ερεύνησε όλους ισχυρισμούς και αρνείται ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κάποια βάση. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι το εργοστάσιο της Foxconn που συναρμολογεί τα iPhone έχει 50% προσωρινό προσωπικό, κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ το 10% που ορίζει ο νόμος.

Παρά το γεγονός ότι η Apple και η Foxconn δεν πρόκειται να το δηλώσουν ανοιχτά, είναι ξεκάθαρο ότι η δεύτερη αύξησε σε τέτοιο βαθμό το προσωρινό προσωπικό για να μπορέσει να επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής των iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max.

Το παραπάνω συμπέρασμα στηρίζεται στο γεγονός ότι η συσκευές θα βγουν στην αγορά μέσα στον Σεπτέμβριο και πρέπει να υπάρχει μεγάλο απόθεμα, πριν η τάση των πωλήσεων μειωθεί.

Η Apple δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με τη Foxconn για την επίλυση του θέματος, αλλά η κινεζική Επιθεώρηση Εργασίας ισχυρίζεται ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino επιτρέπει στη Foxconn να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι τεχνικά παραβιάζει την κινεζική νομοθεσία.

Πιθανώς, η Apple και η Foxconn να προσπαθούν όντως να επαναφέρουν την ισορροπία, αλλά μία άμεση αλλαγή στους ρυθμούς εργασιών θα ήταν επιζήμια για την παραγωγής των iPhone 11.

Η κινεζική Επιθεώρηση Εργασίας υποστήριξε ότι η Foxconn απαιτούσε από τους εργαζομένους να κάνουν υπερωρίες. Η Apple διεξήγαγε τη δική της έρευνα και δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι όλες οι υπερωρίες ήταν εθελοντικές.

Αν και δεν επιτρέπεται στους ειδικευόμενους να κάνουν υπερωρίες, η Apple και η Foxconn εντόπισαν έναν μικρό αριθμό που εθελοντικά δούλευαν επιπλέον ώρες, φυσικά για να κερδίσουν επιπλέον χρήματα. Οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει επιλυθεί.

Η επίσημη ανακοίνωση των iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max είναι σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδος και το event θα προβληθεί για πρώτη φορά και στο YouTube.

Εκτός από τα νέα iPhone περιμένουμε την παρουσίαση ενός MacBook 16 ιντσών, νέα iPads, τα Apple Watch S5, νεότερα για την Apple Arcade και την Apple TV+, και άλλα. Μείνετε συντονισμένοι στο TechBlog για να μάθετε πρώτοι τα νεότερα από της εκδήλωση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.