iPhone 14: Προβλέπονται σημαντικές αυξήσεις στην τιμή του

iphone 14, iPhone 14: Προβλέπονται σημαντικές αυξήσεις στην τιμή του

Με τις τιμές στα πάντα να ανεβαίνουν, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η είδηση πως μάλλον και τα iPhone θα γίνουν ακριβότερα.

Θυμίζουμε πως η οικογένεια iPhone 13 αποτελείται από το iPhone 13 mini 5,4″ που ξεκινά από 699 $, το iPhone 13 6,1″ που ξεκινά από 799 $, το 6,1″ iPhone 13 Pro στα 999 $ και το iPhone 13 6,7″ Pro Max, το οποίο πωλείται για 1.099 $.

Φέτος δεν θα έχουμε mini αλλά ένα iPhone 14 Max 6,7″, ενώ φημολογείται πως μόνο τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα τροφοδοτούνται από το νέο τσιπ A16 Bionic.

Από ότι φαίνεται, όμως, το καταναλωτικό κοινό θα δει αυξήσεις είτε θελήσει να αγοράσει Pro είτε όχι. Μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο The Sun, ο Dan Ives της Wedbush Securities είπε ότι «έρχεται μια αύξηση τιμής 100 $ για το iPhone 14». Όπως είπε, οι τιμές αυξάνονται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και η Apple μπορεί να μετακυλίσει το κόστος στους καταναλωτές.

Από την άλλη, ο Ben Wood της CCS Insight πιστεύει ότι παρόλο που το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και εξαρτημάτων μπορεί να απαιτήσει αύξηση της τιμής, η Apple μπορεί να μην προχωρήσει σε αυτήν λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής.

“Η Apple θα πρέπει να λάβει κάποιες δύσκολες αποφάσεις σχετικά με την τιμολόγηση του iPhone 14. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κόστος παραγωγής και εξαρτημάτων συνεχίζει να αυξάνεται για όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, και στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι επίσης ένας παράγοντας. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι απαραίτητη μια αύξηση της τιμής. Όμως, δεδομένου του αντίξοου κόστους ζωής, η Apple μπορεί να αποφασίσει ότι η αύξηση των τιμών θα μπορούσε να είναι αντιπαραγωγική.” – Ben Wood

Ίσως τελικά η Αpple αποφασίσει να αυξήσει τις τιμές μόνο στα Pro. Leaks έχουν υποστηρίξει ότι το iPhone 14 Pro θα κοστίζει 1.099 $ και το Pro Max θα κοστίζει 1.199 $.

Mοιάζει δύσκολο οι καταναλωτές να δεχτούν να δώσουν περισσότερα χρήματα για τις νέες συσκευές που πιθανότατα θα διατηρήσουν τη σχεδίαση και τις πίσω κάμερες των προκατόχων τους. Η μόνη σημαντική βελτίωση που αναμένεται είναι ότι τα iPhone 14 και 14 Max θα μπορούσαν να αποκτήσουν βελτιωμένη κάμερα selfie και δυνατότητες δορυφορικών μηνυμάτων.

Τα Pro από την άλλη φημολογείται ότι θα αποκτήσουν μια νέα πίσω κάμερα 48MP καθώς και ένα νέο μπροστινό σχέδιο. Και το νέο τσιπ φυσικά.

Τα νέα τηλέφωνα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, μαζί με το Apple Watch 8.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.