iPhone 6s: H Apple μείωσε τις παραγγελίες

Η Apple μείωσε τον αριθμό παραγγελιών για τα κομμάτια του νέου iPhοne 6s λόγω της χαμηλότερης ζήτησης από αυτή που περίμενε ότι θα έχει, σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse. Μια υπόθεση που κάνουν οι αναλυτές, αφορά στη λειτουργία του 3D Touch, καθώς ο αριθμός των apps που υποστηρίζουν το feature είναι απογοητευτικά μικρός.

Το 3D Touch είναι ένα από τα σημεία κλειδιά το οποίο έχει τονίσει η Apple στο νέο iPhone 6s, αλλά οι εφαρμογές είναι λίγες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple θα κατασκευάσει λιγότερα από 80 εκατ. iPhone 6s στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 και έχουν κατεβάσει τις εκτιμήσεις τους για τον επόμενο χρόνο στα 222 εκατ. από 242 εκατ. κομμάτια. Ωστόσο, η Credit Suisse επισημαίνει ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μακροπρόθεσμο πρόβλημα για την Apple και τονίζεται ότι οι τακτικές που ακολουθεί η Apple για να πείσει τους χρήστες να αναβαθμιστούν σε νέα μοντέλα, θα λειτουργήσουν υπέρ της.

Επίσης, εκτιμάται ότι η βάση των χρηστών iPhone θα ανέβει στα 615 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει 24% αύξηση από την προηγούμενη χρονιά.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μεγάλη για την Apple, η οποία έδωσε τους αριθμούς για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο τον Οκτώβριο και φάνηκε ότι είχε πουλήσει 48.05 εκατ. iPhones με 22% αύξηση σε σύγκριση με πέρσι. Η Apple είχε τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη από κάθε άλλη εταιρεία στην ιστορία, με 53.4 δισ. δολάρια ξεπερνώντας τα 42.8 δισ. δολάρια της Exxon. (Το οικονομικό έτος της Apple έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε επίσης: Tim Cook: Δεν κατανοεί για ποιο λόγο κάποιος να αγοράσει PC σήμερα

iPhone 6s: H Apple μείωσε τις παραγγελίες κατά 10%, iPhone 6s: H Apple μείωσε τις παραγγελίες

iPhone 6s: H Apple μείωσε τις παραγγελίες κατά 10%, iPhone 6s: H Apple μείωσε τις παραγγελίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Βασικα το κυριο προβλημα με το force touch της Apple ειναι οτι οι εφαρμογες που το υποστηριζουν περιοριζονται στα shortcuts του αρχικου μενου. Μια εφαρμογη που ειχε κατατεθει κανοντας το forcetouch πιο “δημιουργικο” και χρησιμοποιοντας το για ζυγιση μικροαντικειμενων (σαν το demo της Huawei) κοπηκε λογω του οτι δεν συμφωνει με τους ορους της Apple!
Αν δεν δουμε κι αλλες τετοιες προτασεις να ανεβαινουν στο AppStore δεν εχει ιδιαιτερο νοημα το force touch…

gt-i9506

Και εγω που αγορασα το 6s plus οφειλω να ομολογησω οτι οντως δεν υπαρχουν πολλες εφαρμογες για να χρησιμοποιησει κανεις το φορς τατς. Αλλα ενταξει δεν ειναι και ο μοναδικος λογος που αγοραζει κανεις το s. Οι λογοι που μπορει να αγορασει κανεις το s σε σχεση με το “απλο” 6αρι ειναι γνωστοι μαλλον η τιμη του πρεπει να πεσει για να αυξηθουν οι πωλησεις κ το λεω διοτι το πηρα με επιδοτηση βαζοντας ενα σχετικα μικρο κεφαλαιο σε σχεση με την τρεχουσα τιμη του…

Chaos

Είμαι κάτοχος του 6s plus εδώ και 20 μέρες περίπου δεν το χρησιμοποίησα ούτε μια φορά να φανταστείτε ότι το δοκιμασία να δω πως λειτουργεί μετά από δύο μερες. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο ύπαρξης του τελείως αδιάφορο δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό που θα σε ενθουσιάσει. Τώρα ή apple αυτό που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει την παράδοση καινά σχεδιάσει ακόμη μια όμορφη συσκευή.

NLS

Περίεργο γιατί το κινητό είναι επανάσταση.

Sotiris

Επανάσταση λέει… Καλό!

Θανασης

Sotiris,
Πλακα κανει….

Παναγης

@NLS
1. Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
2. Κράζεις θαυμάζεις

NLS

1. Για να κλείσει λίγο το θέμα με το “όσα δεν φτάνει η αλεπού” γιατί έχει παραφορεθεί. α. Μπορώ πολύ άνετα να πάρω το 6S Plus 128GB. Πάνω από μια φορά. Κάθε μήνα. β. Περνάνε από τα χέρια μου πάρα πολλές συσκευές πελατών μου και συνεργατών μου. Βλέπω τι παθαίνουν, που είναι καλές και που δεν είναι. Τελευταίο 6S Plus πέρασε από τα χέρια μου πριν 3 μέρες. Αύριο θα ρυθμίσω ένα iPad Air 2. γ. Αποφασίζω εγώ τι συσκευή θα χρησιμοποιώ. Κανένας άλλος εκ μέρους μου. Ούτε μπαμπάς, ούτε αφεντικό. Η τιμή δεν είναι παράγοντας αν κάτι το αποφασίσω. δ. Νομίζω ότι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολλοί με τα α, β, γ από πάνω, επίσης δεν παίρνουν iPhone, επειδή άκου μια μαγική λέξη: ΕΠΕΛΕΞΑΝ να μη το πάρουν. 2. Κράζω και δεν θαυμάζω, αλλά αν θέλεις συζήτηση επιπέδου Jumbo, καταλαβαίνω και τις επιλογές σου, οπότε δεν υπάρχει θέμα. Ότι πεις εσύ. Αυτά γιατί έχω βαρεθεί αυτό τον αστείο ελισισμό που έχουν ΚΥΡΙΩΣ οι κάτοχοι iPhone. Όχι όλοι ευτυχώς. Κάποιοι. Δεν είστε καν οι πιο ακριβές συσκευές. Τώρα αν εννοείς ότι είστε οι λιγότερο value for money, ναι πάσο, είστε. Όχι ότι είναι κακό αυτό. Επειδή υπάρχει ένα μπέρδεμα. Τα iPhone δεν… Συνέχεια »

Nio

NLS πες τα ρε φίλε. Γιατί μερικοί πιστεύουν ότι όσοι έχουν αιφον είναι και λεφτάδες. Πραγματικά είναι πολύ αστείο γιατί έχω ζήσει περιστατικό με γείτονα να αγοράζει αιφον με επίδομα ανεργίας και μετά να κάνει αναπάντητες…..
Και η κουτσή Μαρία μπορεί να το αγοράσει. Οπότε τα κρεμαστάρια αφήστε τα για άλλα πράγματα.
Βασικά μέχρι και οι λαθρομεταναστες αιφον έχουν. Εγώ πήγαινα στην πλατεία Βικτοριας ρούχα και τρόφιμα και αυτοί κρατούσαν αιφον. Και οι πλανοδιοι Πακιστανοι αιφον έχουν.

nikmour

@nio κλαιώ ρε συ. Παρόμοια περίπτωση έχω και εγώ (όχι νόμο μία). Πήρε iphone και τον έπαιρνε η cosmote γιατί δεν πλήρωσε ούτε τον πρώτο λογαριασμό.

VasilisA3

Τα iPhone είναι μια τυχερή συσκευή που εχει ένα σταθερό λογισμικό. Το κακό είναι ότι όσο αυξάνεται η αξία της εταιρείας τόσο μεγαλύτερη αξία παίρνει και το σηματάκι της Apple όχι το κινητό. Το κινητό σαν hardware είναι επιπέδου Huawei και λίγο πιο κάτω.

Παναγης

@NLS Εχω για κινητο το iPhone 4 με ios 5.1.1… Tο κινητο 5 χρονια δεν με εχει κρεμασει ποτε. Δεν ξερω τι ειναι λαγκ. Οταν μιλαμε για iphone μιλαμε για οτι πιο smooth στον χώρο των smartphones καθως το software κουμπώνει τελεια στο hardware! Μονο και μονο γι αυτο αλλα και για την μεταπωλητικη τους αξια θα επιλεγω iphone! Προσεξε κατι αστείο: To s6 εχει την ιδια τιμη με το 5s!! Απλα γελαω!

Υ.Γ.: Ετσι κι αλλιωςι θα παρεις το Microsoft 950XL, για το οποιο δεν υπαρχει ουτε ενα σοβαρο review ενω εχει βγει τοσο καιρο. Τοσο ασχολουνται

anwnymous

Μακάρι να ήταν επιπέδου huawei(εκτός και αν εννοείς huawei του 13′)

Παναγης

@NLS εχοντας ως τηλεφωνο ενα iphone 4 με ios 5.1.1 θελω να σου πω οτι 5 χρονια τωρα δεν εχω δει ιχνος λαγκ και το τηλεφωνο ειναι σκυλι. Κακα τα ψεματα αγοραζοντας iphone αγοράζεις οτι πιο smooth μπορεις να αγορασεις. Η μοναδικοτητα του εγγυται στο γεγονος οτι το software του κουμπώνει τελεια και απροβληματιστα στο hardware του. Γι αυτους τους λογος καθως και για την μεταπωλητικη του αξια θα επιλεξω παλι iphone. Πρόσεξε κατι: To s6 εχει την ιδια τιμη με το 5s του 13! Απλα γελαω.

Υ.Γ.: Ετσι κι αλλιως δεν νομιζω οτι σε νοιαζουν οι πωλησεις του 6s αφου θα παρεις το 950XL, για το οποιο ενω εχει κυκλοφορησει τοσο καιρο δεν μπορεις να βρεις ενα σοβαρο review. Τοσο ασχολουνται!

Γιωργος Παππας

@Παναγης Το παραδειγμα σου με το s6 και το 5s ηταν πολυ αστοχο xD Και μονο που ενα κινητο του 13 οπως λες εχει την ιδια τιμη με το κορυφαιο κινητο του 15 υποτιμα την apple. Αν θεωρεις πως η αξια ενος προιοντος φαινεται απο την τιμη του τοτε κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.

Παναγης

@Γιωργος προφανως και δεν αξιζει τοσο. Κανενα τηλεφωνο δεν αξιζει 800-1000 ευρω. Απλα αφου μπορει και το κανει και μαλιστα με επιτυχια γιατι να μην το κανει? Το θεμα ειναι οτι εγω και αλλοι πολλοι φανταζομαι, δεν το παιρνουμε για την μουρη ή επειδη κανει 800ε αλλα επειδη μας βολευει στην καθημερινοτητα και λειτουργει απροβληματιστα. Ωστσο ειμαι σιγουρος οτι ο μεσος χρηστης android εχει χαλασει περισσοτερα ή τα ιδια λεφτα για τηλεφωνο με μενα που απο το 2010 εχω το iphone 4 και ειμαι ακομα ευχαριστημενος απλα ΠΡΕΠΕΙ να φρεσκαριστω οχι για λειτουργικους λογους.

NLS

Παναγή

1) Βάλε το τελευταίο IOS που μπορείς (8.κάτι?) στο iPhone 4 και τα ξαναλέμε.

2) Προφανώς δεν έχεις δουλέψει Windows Phone. Ναι είναι σπάνια, αλλά αν βρεις παίξε λίγο και τα ξαναλέμε (#2) περί smooth.

3) Μεταπωλητική αξία το iPhone; 😀 Καλό δεν λέω. Βρωμάει ο τόπος. Άλλο πόσα ζητάνε, άλλο πόσα παίρνουν.

4) Ναι μάλλον θα πάρω 950 XL.

5) Έχει κυκλοφορήσει τόσο καιρό; Σε ένα μήνα κυκλοφορεί και όποιος έχει πιάσει στα χέρια του (από τους ελάχιστους) έχουν πάθει σοκ. Ψάξε δες τι λένε για την κάμερα του (υπάρχουν και 2-3 βίντεο), για το iris scanner κλπ.

Πήγες για χτύπημα κάτω από τη ζώνη, αλλά εκτός του ότι δεν πιάνει γενικώς, έπεσες και έξω. Δεν πειράζει, άλλη φορά. 🙂

anwnymous

Όταν καταλάβετε πόσα χάνετε κατά τη μετάβαση από iphone σε νεότερο iphone, θα καταλάβετε για ποιο λόγο η ”καλή” μεταπωλητική αξία του iphone είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα των τελευταίων ετών.

Το παίρνετε 1000, το πουλάτε 600 και λέτε και ευχαριστώ.

Το G4 κάνει 390 και να το πετάξω λιγότερα θα χάσω.

Παναγης

@NLS Νομιζα οτι θα κραταγες τον λογο σου: “Αυτά από μένα και τέλος η συμμετοχή μου στο θέμα.”, αλλα οπως φαινεται ειχες κι αλλα να πεις!

1. Δεν θελω να το βαλω κι γι αυτο δεν το εβαλα. Οτι λειτουργει σωστα δεν το πειραζω. Γιατι να το κανω αλλωστε εχω καταλαβει τι παιζει γυρω απο το χωρο των αναβαθμισεων και αυτο ισχυει και για το ios ( καλα για το android δεν το συζηταω).

2. Ειχα ενα lumia 920 κιτρινο.
(+) λατρευα το design του, ο λογος που το πηρα κυριως
απιστευτη καμερα
(-) ΤΡΑΓΙΚΗ αυτονομια, δεν ξερω αν φτανει αυτη η λεξη
Δεν με χαλαγε τοσο το ελλειπεστατο store οσο το οτι οι εφαρμογες ηταν ΚΑΚΟΓΡΑΜΕΝΕΣ

3. H μεταπωλητικη του αξια απεναντι σε οποιοδηποτε smartphone δεν ειναι συζητησιμη ειναι απλα ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ

4. Και εγω το σκεφτηκα αλλα δεν με εχει πεισει τοσο για το 2ο (-)

5. Εκανα ενα λαθακι. Απλα δεν βλεπω κανεις να κανει ενα review παρα ολοι εμειναν στο hands on της εκθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.