Κίνα: Δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ πριν ακυρωθούν οι “λανθασμένες ενέργειες” τους

Huawei, Κίνα: Δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ πριν ακυρωθούν οι “λανθασμένες ενέργειες” τους

Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έκανε κάποιες δηλώσεις στις οποίες είπε ότι ίσως η χώρα να έκανε κάποια εμπορική συμφωνία με την Κίνα και τη Huawei, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί την εταιρεία κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Η κινέζικη κυβέρνηση απάντησε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για μια εμπορική συμφωνία μέχρι η χώρα να ακυρώσει τις “λανθασμένες ενέργειες” της, εννοώντας την απαγόρευση της Huawei που απαίτησε ο Trump.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, δήλωσε ότι: “Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να συνεχίσουν τις εμπορικές συνομιλίες, θα πρέπει να επιδείξουν ειλικρίνεια και να διορθώσουν τις λανθασμένες ενέργειές τους. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να συνεχιστούν μόνο με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.”

Ο Feng συνέχισε λέγοντας: “Θα παρακολουθήσουμε στενά τις σχετικές εξελίξεις και θα προετοιμάσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις”.

Με βάση την απάντηση της Κίνας, κάποιοι θεωρούν ως δεδομένο ότι όντως η Huawei χρησιμοποιείται σαν πιόνι στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και Αμερικής.

Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να ανατρέψουν την απαγόρευση που έδωσαν στην Huawei, αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί έως ότου η Κίνα οδηγηθεί στον αποκλεισμό μιας μεγάλης αμερικανικής εταιρείας. Ωστόσο, οι περισσότερες αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη απαγορευτεί στην Κίνα, οπότε δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για τους Κινέζους.

Μην ξεχάσετε να κάνε κλικ στο tag της Huawei και να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις που αφορούν το θέμα, γιατί κανείς δεν πρέπει να σας πιάνει αδιάβαστους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Πολυσύνθετο πολιτικό οικονομικό ζήτημα και τελικά πόλεμος εντυπώσεων που θα κλείσει με συμφωνία …. όμως όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε μαθαίνουμε ότι η Κίνα πρώτη έχει κάνει τις πρώτες εχθρικές κινήσεις αποκλείοντας Gmail και τι άλλο δεν θυμάμαι διαβάζω …

kostas

fb,youtube,gmail και πολλα αλλα

Darth

Απέκλεισε όσες εταιρείες συλλέγουν τα δεδομένα και καλά έκαναν εστο μια σωστή κίνηση γιατί εκεί ονοτος έκαναν συλλογή όλων τον δεδομένων, το ίδιο επρπε και εδώ στην Ευρώπη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.