Έκλεψαν 220 τεμαχία RTX 3090 συνολικής αξίας 330.000$ από εργοστάσιο της MSI

RTX 3090, Έκλεψαν 220 τεμαχία RTX 3090 συνολικής αξίας 330.000$ από εργοστάσιο της MSI

Η MSI αναφέρει πως υπήρξε κλοπή στο εργοστάσιο της, με 220 τεμάχια RTX 3090 συνολικής αξίας 330.000$ να κάνουν φτερά. Η εταιρεία ανέφερε επίσημα το περιστατικό και μάλιστα είναι έτοιμη να προσφέρει περίπου 15.000$ σε όποιον μπορεί να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για να βρεθούν οι ληστές.

Το περιστατικό έγινε μέσα στο εργοστάσιο της MSI στην Κίνα, κάτι που μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι ίσως είναι εσωτερική δουλειά. Η κλοπή πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, με τους ληστές να φεύγουν με 40 κουτιά γεμάτα από τις νέες RTX 3090, δηλαδή συνολικά 220 τεμάχια.

Προφανώς οι 330.000$ που έχουν υπολογιστεί μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα λεφτά, καθώς ήδη στο eBay πωλούνται αρκετά πάνω από την επίσημη τιμή λιανικής. Προφανώς οι ληστές γνώριζαν πόση αξία έχει μία RTX 3090 αυτή τη στιγμή στην αγορά και δεν περίμεναν να “αγοράσουν” μία κάρτα και να την πουλήσουν μετά, όπως κάνουν οι περισσότεροι scalpers τις τελευταίες εβδομάδες.

Το περίεργο είναι το πως μπόρεσε να πραγματοποιηθεί αυτή η κλοπή, καθώς το εργοστάσιο της MSI έχει αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας. Επίσης, όλη η περιοχή από όπου πραγματοποιούνται οι αποστολές καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας και τα φορτηγά παράδοσης ελέγχονται τακτικά. Όπως και να έχει, η εταιρεία είναι αποφασισμένη να βρει τις χαμένες RTX 3090 και αναμένουμε νεότερα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostikas

Αυτά πάνε για Mining.. Καλή φάρμα στα παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MSI

MSI Claw: H πρώτη φορητή κονσόλα gaming με τσιπ Intel

Η MSI ανακοίνωσε το Claw, το πρώτο gaming handheld της εταιρείας και επίσης το πρώτο στην αγορά που διαθέτει τσιπ Intel.

Reviews featured Hands-on MSI

MSI Titan GT77 HX 13VI review: Ο Βασιλιάς των eSports

Ο Τιτάνας των gaming laptop, o Βασιλιάς των eSports, ένα πραγματικό desktop replacement που εκπέμπει τεράστια ισχύ. Iδανική λύση για content creators και gamers!

Computers MSI

MSI Modern 14: Νέα σειρά laptop με Intel Core i7 11ης γενιάς αλλά και AMD Ryzen 5000 Series

Η σειρά Modern της MSI είναι φτιαγμένη για δημιουργούς και επαγγελματίες και ανανεώθηκε με το εντυπωσιακό, ελαφρύ αλλά και ισχυρό νέο Modern 14.

Reviews MSI Hands-on

MSI GE76 Raider review: Ο Δράκος απελευθερώθηκε!

Κυρίες και κύριοι αυτός είναι ένας από τους πιο τούμπανο φορητούς υπολογιστές εκεί έξω με Intel Core i9 11η γενιάς, RTX3080 16GB DDR6, 32GB RAM DDR4 2 SDD 1ΤΒ NVMe και οθόνη 17.3″ 4K 120Hz.