Η πραγματική τιμή αγοράς των PS5, Xbox Series X και των RTX GPU

PS5, Η πραγματική τιμή αγοράς των PS5, Xbox Series X και των RTX GPU

Αν θέλετε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή τα νέα PS5 και Xbox Series X ή κάποια νέα RTX GPU, δυστυχώς θα δείτε πως η πραγματική τιμή αγοράς έχει εκτοξευτεί. Η ιστοσελίδα The Verge έκανε μία αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα για τις τιμές που μπορεί να βρει κάποιος τα πιο hot τεχνολογικά αντικείμενα και σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμέναμε.

Η έκδοση του PS5 με Blu Ray disc αυτή τη στιγμή κοστολογείται στα 1.024$, ενώ η πραγματική του τιμή είναι 499$. Αντίστοιχα, η έκδοση digital κοστολογείται στα 990$, ενώ η τιμή λιανικής της εταιρείας ανέρχεται στα 399$. Τα νέα Xbox Series X και Series S κοστολογούνται στα 835$ και 471$ αντίστοιχα, ενώ η επίσημη τιμή τους είναι 499$ και 299$.

Αν πάλι θέλετε να προμηθευτείτε κάποια νέα κάρτα γραφικών, ετοιμαστείτε να βάλετε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η τιμή για μία RTX 3090 έχει φτάσει τα 2.076$ από τα 1.499$ τιμή αγοράς, ενώ η RTX 3080 από τα 699$ έχει εκτοξευτεί στα 1.227$. Ακόμα και η μικρότερη GPU RTX 3060 Ti από τα 399$ που κοστίζει πωλείται έναντι 675$.

Όποιος νομίζει βέβαια πως μία AMD RX θα του βγει πιο οικονομική, κάνει μεγάλο λάθος. Η RX 6800 XT πωλείται έναντι 1.232$ με τιμή λιανικής 649$, ενώ η RX 6800 φτάνει τα 841$ από τα 579$ αρχική τιμή αγοράς.

PS5, Η πραγματική τιμή αγοράς των PS5, Xbox Series X και των RTX GPU

Όπως βλέπουμε, το πιο hot αντικείμενο αυτή την εποχή είναι το PS5, καθώς ειδικά η Digital Edition φτάνει τη τιμή της κανονικής έκδοσης, ενώ έχει τιμή λιανικής 100$ κάτω. Η έρευνα του The Vege αφορά τις τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή στο eBay και μας αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το τεράστιο πρόβλημα των scalpers.

Αν κάποιος δε θέλει να δώσει πληρώσει ένα υπερβολικά αυξημένο ποσό, θα πρέπει να κάνει υπομονή. Δυστυχώς η μεγάλη ζήτηση σε συνδυασμό με την πανδημία και τη μειωμένη παραγωγή που έφερε έκανε πολλούς να χτυπήσουν τα PS5, Xbox Series X και τις νέες GPU για να εκμεταλλευτούν την αγορά. Αν νομίζετε πως αυτά συμβαίνουν μόνο στο εξωτερικό, να σας θυμίσουμε τις παράλογες αγγελίες του PS5 στην Ελλάδα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Ωραία έρευνα! παρολ αυτά πιστεύω εγω ότι θα μπορούσαν να κοστολογησουν ένα εκατοσταρικο πάνω τις νέες κονσόλες χωρίς να επηρεαστούν πολύ οι πωλήσεις και προ παραγγελίες. Ειδικά φέτος που όλοι περίμεναν ότι το δεύτερο κύμα θα έπεφτε πάνω στη κυκλοφορία τους θα μπορούσαν να έχουν αυξημένη τιμή και να τη μειώσουν ελάχιστα τέλη 21.μην ξεχνάμε και τη θεαματική αύξηση του gaming φέτος σε όλες τις αγορές από την άνοιξη …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.