Lenovo, Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola Mobility από την Google

Η Lenovo και η Google ανακοίνωσαν σήμερα ότι η εξαγορά της Motorola Mobility της Google, από τη Lenovo ολοκληρώθηκε. Η εξαγορά του ονόματος της Motorola και του χαρτοφυλακίου αυτής τοποθετεί τη Lenovo ως τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones στον κόσμο.

Το τωρινό portfolio της Motorola αποτελείται από μοντέλα smartphones όπως τα Moto X, Moto G, Moto E και τη σειρά DROID.

Lenovo logo

Η Lenovo θα λειτουργεί τη Motorola ως μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία. Τα κεντρικά της Motorola θα παραμείνουν στο Σικάγο. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Lenovo καλωσορίζει την προσθήκη ενός νέου χαρτοφυλακίου για την εταιρεία με περίπου 3.500 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων περίπου 2.800 στις Η.Π.Α. – οι οποίοι σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, πωλούν και υποστηρίζουν τις εξαιρετικές συσκευές της Motorola.

Η Motorola έχει ήδη ισχυρή δυναμική στην αγορά καθοδηγούμενη από το άκρως επιτυχημένο λανσάρισμα των νέων προϊόντων και τις επαναστατικές καινοτομίες, οι οποίες έχουν παράσχει σταθερή ανάπτυξη. Πέρα από τα smartphones, το ρολόι Moto 360 έχει τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών και έχει καθιερώσει τη Motorola ως μία εταιρεία η οποία επεκτείνεται στις αναδυόμενες περιοχές των κινητών συσκευών. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Lenovo προσδοκεί να μετατρέψει τη Motorola σε μια κερδοφόρα επιχείρηση σε τέσσερα με έξι τρίμηνα.
Η Google θα διατηρήσει τη κυριότητα της πλειοψηφίας των επενδύσεων σε πατέντες ευρεσιτεχνίας της Motorola Mobility, ενώ η Motorola θα λάβει άδεια για αυτές τις πατέντες και για άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Motorola θα διατηρήσει πάνω από 2.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ένα μεγάλο αριθμό συμφωνιών αμοιβαίας άδειας ευρεσιτεχνίας, καθώς και το όνομα Motorola Mobility και το εμπορικό της σήμα.

Η συνολική τιμής της αγοράς ήταν περίπου 2.910.000.000$ δολάρια Αμερικής (με την επιφύλαξη κάποιων προσαρμογών μετά την αγορά), συμπεριλαμβανομένων περίπου 660 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και 519.107.215 νεοεκδιδόμενων κοινών μεριδίων σε μετοχές της Lenovo, με συνολική αξία 750 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 4,7 τοις εκατό των μεριδίων της Lenovo που εκκρεμούν, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Google κατά την αγορά. Το υπόλοιπο των 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί από τη Lenovo με τη μορφή ενός γραμματίου τριών ετών. Μια ξεχωριστή αποζημίωση σε μετρητά, η οποία ανέρχεται στα 228 εκατομμύρια δολάρια πληρώθηκε από τη Lenovo στην Google κατά κύριο λόγο για το κεφάλαιο και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από τη Motorola κατά τη διάρκεια της αγοράς.

Η συναλλαγή έχει ικανοποιήσει όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρχές ανταγωνισμού στις Η.Π.Α., Κίνα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βραζιλία και Μεξικό, καθώς και από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS). Αυτή είναι η πέμπτη φόρα, από το 2005, που η Lenovo έχει λάβει έγκριση από την CFIUS ώστε να αποκτήσει μια επιχείρηση στις Η.Π.Α.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Ευχή και κατάρα, ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ MOTO ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ UPDATES!

Tasos

@Panos7GR

Η Lenovo δεν προκειτε να κανει τετοιο πραγμα ισα ισα να το αυξηση…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.