Lenovo, πουλά περισσότερα smartphones από PC για πρώτη φορά στην ιστορία της

H Lenovo ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους και αυτό που βλέπουμε είναι να μπαίνει περισσότερο στον χώρο των mobile συσκευών.Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να πουλήσει περισσότερα smartphones από PC.

Οι πωλήσεις σε smartphones και tablets παρουσίασαν 39% και 67% αύξηση αντίστοιχα, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο. Μιλώντας με αριθμούς, αυτό σημαίνει αύξηση πωλήσεων κατά 15.8 εκατομμύρια στα smartphones και 2.3 εκατομμύρια στα tablets (βάζοντας τη Lenovo στην τρίτη θέση μετά την Apple και τη Samsung στην αγορά των tablets).

Η ίδια η Lenovo σημειώνει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που κατάφερε να πουλήσει περισσότερα smartphones από PC, αν και ακόμη έχει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά των PC, όπου οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με πέρσι φτάνοντας στα 14.5 εκατομμύρια κομμάτια.

Η Lenovo θέλει να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο το brand της Motorola στο εξής προκειμένου να μπει ακόμη πιο δυνατά στην αγορά των smartphones και ήδη αναφέρει ότι είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από κάποιο καιρό η Lenovo απέκτησε τη Motorola από την Google έναντι 2.91 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.