LG Electronics: Αυξημένα έσοδα, αλλά τη ζορίζουν οι πωλήσεις ναυαρχίδων

lg q2 financial report, LG Electronics: Αυξημένα έσοδα, αλλά τη ζορίζουν οι πωλήσεις ναυαρχίδων

Η LG Electronics ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2017 και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4% από την περασμένη χρονιά, φτάνοντας στα 12.89 δισ. δολάρια. Τα λειτουργικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 13.6% (0.59 δισ. δολάρια).

Τα περισσότερα έσοδα προήλθαν από τις οικιακές συσκευές, το τμήμα Home Appliance έφερε στα ταμεία της LG κέρδη 0.41 δισ. δολαρίων επί των συνολικών εσόδων που άγγιξαν τα 4.65 δισ. δολάρια. Αυτό σημαίνει αύξηση πωλήσεων κατά 12%. Τα πήγε πολύ καλύτερα από τα άλλά τρία τμήματα της LG Electronics.

Η LG Mobile ανακοίνωσε λειτουργική ζημία ύψους 0.12 δισ. δολαρίων με συνολικά έσοδα 2.39 δισ. δολάρια. Οι αριθμοί είναι σχεδόν ίδιοι με πέρσι. Το κύριο πρόβλημα ήταν οι χαμηλότερες από το αναμενόμενο, πωλήσεις των ναυαρχίδων της LG. Στις ΗΠΑ, η LG τα πήγε πολύ καλά, όπου σημείωσε αύξηση πωλήσεων 13% συγκριτικά με το 2016.

Η LG αναμένει ότι η ανακοίνωση του νέου high-end smartphone μέσα στις επόμενες εβδομάδες (βλέπε LG V30) μαζί με τη νέα σειρά Q, θα βοηθήσει στην άνοδο των κερδών στο δεύτερο μισό του έτους.

Το τμήμα Home Entertainment σημείωσε λειτουργικά κέρδη 0.30 δισ. δολαρίων με συνολικά έσοδα 3.75 δισ. δολάρια. Αυτό συνέβη χάρη στην υψηλή ζήτηση για OLED και Super UHD TVs. Η ζήτηση προβλέπεται το ίδιο ισχυρή το επόμενο τρίμηνο. Παράλληλα, η LG μείωσε το κόστος, οδηγώντας σε ένα “συμπαγές” περιθώριο κέρδους 8.1%.

Φτάνουμε στο τμήμα Vehicle Components με αύξηση πωλήσεων 38%, στα 0.78 δισ. δολάρια, χάρη στην επιτυχία του Chevrolet Bolt στις ΗΠΑ. Η LG αναμένει ότι θα υπάρξει ισχυρή αύξηση της ζήτησης για εξαρτήματα, καθώς το Bolt (και άλλα έξυπνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα) θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Το τμήμα παρουσίασε μικρή ζημιά λόγω επενδύσεων σε πράγματα όπως Advanced Driver Assistant Systems (ADAS).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Asos206

Δε πα να ζορίζεται, ήταν η τελευταία φορά που αγόρασα LG.
Εειχα LG g4 μέσα σε θήκη ήταν σαν καινούργιο δεν είχε την παραμικρή γρατζουνιά! Και ξαφνικά τελείωσε, δεν άναβε καθόλου, η με το που πάει να ανάψει έκλεινε, από ότι διάβασα αρρώστια των μητρικών και αποκλειστική υπεύθυνη η LG. Εννοείται ότι η εγγύηση είχε λήξη. Μετά η LG έκανε τον Κινέζο…. Ποτέ ξανά.!!

ΓΙΑΝΝΗΣ

βιαστηκε να ανακοινωσει το G6 πριν τ s8….και τι καταφερε??χειροτερη καμερα απο το g5!μπαταρια
φαινεται οτι δεν μπορουσε ν την εχει αποσπωμενη…οχι led λαμπακι(π ναι ειναι πιο χρησιμο απ το ενεργοβορο always on)υψηλη τιμη εκκινησης (για να ανταγωνισθει το s8)και φυσικα το θεμα του περσινου επεξεργαστη που προφανως δεν βλεπεις πρακτικα μεγαλη διαφορα αλλα μονο κ μονο γ θεμα μαρκετινγκ επρεπε ν περιμενει λιγο να παρει τον καινουργιο.. ωραιος ο σχεδιασμος τ κινητου αλλα φετος μονο με αυτο ασχοληθηκαν οι κορεατες… ελπιζουμε με το v30 να τ προσεξουν ολα αυτα μιας π λογικα θ κυκλοφορησει ευρωπη..

paris xxx

Ας συνεχιζει να βγαζει κινητα τυπου, υποθετα, τυπου τηλεκοντρολ τηλεορασης, τυπου παντοφλα και θα δει καααποια μερα τα κερδη της να ανεβαινουν !!! Αυτο βεβαια δεν ισχυει μονο για την LG αλλα για τις υπολοιπες εταιριες που προωθουν αυτη την ηλιθια μοδα!!!!

Παπαροκας tiamat

Εχει τον τιτλο της πιο αναξιοπιστης εταιρειας στη κινητη και μου βγαζει τη ναυαρχηδα της με χειροτερο επεξεργαστη, λιγοτερη εσωτερικη μνημη και ιδια ραμ με τους ανταγωνιστες της. Με μη ολεντ οθονη ενω κατεχει την τεχνολογια και με καμερα που την εξελιξη της την εχει σταματησει στο g4 .

Ψοφησε πριν τομδουμε το 6!

Kostas

Αφού είναι καρτέλ με τους άλλους τους απατεώνες της Κορέας πως θα δει άσπρη μέρα! Λαγοί (εννοώ τους δρομείς) της τεχνολογίας και πλυντήρια($$).

bezilys

η LG έχει κάνει το μεγαλύτερο λάθος στο g4 που την στυχισε ακριβά + ότι έβγαλε και την αποσπώμενη μπαταρία άρα έχασε και αυτούς τους λίγους πελάτης της που ήθελαν αποσπώμενη. Και τώρα στο g6 δεν έχει κάτι το σπουδαίο κάτι το ιδιαίτερο από τα άλλα κινητά άμα συνεχίσει έτσι, έτσι θα παραμενει και η κάθοδος της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.