LG: Αναδιάρθρωση του τμήματος mobile μετά τις χαμηλές πωλήσεις του G5;

Η Google εργάζεται εδώ και καιρό πάνω στο Project Ara, η ιδέα του οποίου βασίζεται στο αρθρωτό design έτσι ώστε να αλλάζεις εσύ τα κομμάτια του. Η LG ανακοίνωσε το LG G5 με αρθρωτό design και είχε αρκετά θετική αποδοχή.

Η LG κατά την επίσημη ανακοίνωση του LG G5 είχε πει ότι έχει στόχο να ανεβάσει τα κέρδη της, ωστόσο, παρά την καλή ιδέα, το LG G5 φαίνεται να μην τα πήγε τόσο καλά, κάτι που αναγκάζει την LG να κάνει αναδιάρθρωση στο τμήμα mobile.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η LG προχώρησε σε απόλυση προσωπικού και ανακοίνωσε ότι θα κάνει αναδιάρθρωση στο τμήμα mobile. Επιπλέον, θα δημιουργήσει ένα ειδικό “program management office” που θα έχει την επίβλεψη για την ανάπτυξη των μελλοντικών της συσκευών και το τμήμα αυτό θα δίνει λόγο απευθείας στον επικεφαλής της LG Mobile, Cho Juno.

Με τα LG G3 και LG G4, οι Κορεάτες τα πήγαν αρκετά καλά, όμως φαίνεται πως με το αρθρωτό LG G5 δεν μπόρεσε να πείσει. Σημαντικό ρόλο θεωρείται ότι έπαιξε η ακριβή τιμή των modules, ενώ και η ποικιλία τους δεν είναι μεγάλη.

lg g5 sales, LG: Αναδιάρθρωση του τμήματος mobile μετά τις χαμηλές πωλήσεις του G5;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kountsis

Με τέτοια μαστούκα τί πωλήσεις περίμεναν; Είμαι κάτοχος LG G2 οπότε μην με κράζεται.

Βαγγέλης

Design,μπαταρία και ποιότητα κατασκευής είναι πίσω από τον ανταγωνισμό.Κρίμα γιατί υποστηρίζει με καλά updates τις ναυαρχίδες της και ενώ μετα το g2 η lg έφτιαξε fanbase δεν το κράτησε γιατί καθε χρόνο εναλλάσσει το σχέδιο και την εργονομία των συσκευών της.

Pazzo

Σαν κινητό για την τιμή που το βρίσκεις, μια χαρά είναι. Δεν υστερεί σημαντικά, πουθενα. Τώρα σαν αρθρωτο smartphone, ότι πούλησε πούλησε, καθώς μετά την ανακοίνωση του νέου moto, αξίζει να το προσπερασεις. Πολύ πιο μπροστά σαν ιδέα αυτή της Motorola

ironmanmark40

Καλό θα ήταν να “απολύσουν ” και την τιμή ώστε αυτο το υπέροχο από κάθε άποψη κινητο να μπορει κάποιος να το αγοράσει…..

Πέτρος Π

Η καλύτερη φετινή ναυαρχίδα, με πρωτοποριακούς φακούς και καταπληκτικές φωτογραφίες… Για άλλη μια φορά δυστυχώς οι καταναλωτές επηρεάστηκαν από τα φρου φρου και τα αρώματα γι αυτό και οι χαμηλές πωλήσεις…

Σταύρος Χρι

Κατά την γνώμη μου δεν πούλησε το κινητό για 2 ΜΟΝΟ λόγους (ναι μόνο 2, αλήθεια)
1) το μέγεθος οθόνης επρεπε να ήταν στις 5,5 ιντσες
2) η μπαταρία του έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 3600mAh ώστε να βγάζει την μέρα ότι κι να γίνει.

Μπορεί άλλοι να βρίσκουν κι άλλα ελαττώματα αλλά αυτά τα δύο είναι τα Deal breaks πραγματικά, όλα τα άλλα είναι μικρής σημασίας κι συνήθειας (αν υπάρχουν άλλα ελλατώματα).

hatzipanos

Καλο θα είναι η LG να ακούσει τους δυσαρεστημένους πελάτες της. Δεν γίνεται πρωτα απ’όλα να πουλήσεις φέτος όταν στην ουσία πούλησες εσυ τους πελάτες σου πέρσι. Το G4 ηταν η απόλυτη καταστροφή της εικόνας της LG. Δεν αλλάζουν ετσι εύκολα τα πράγματα. Οσον αφορά για φέτος το G5 έχει σοβαρότατες αδυναμίες στον τομέα της μπαταρίας που μετά το G2 δεν λέει να βάλει μυαλό. Επίσης το μεταλλικό κινητό δεν γίνεται να φεύγει έτσι το χρώμα όπως επίσης το καπάκι από κάτω είναι με ημερομηνία λήξης. Φυσικά η τιμή του ειναι χαμηλή αλλά οταν ρίχνεις την τιμή επειδή ξέρεις οτι το προϊόν σου δεν είναι καλό αυτό πάντα δημιουργεί πρόβλημα στις πωλήσεις.

Spiros

Χα χα χα.Εδω γελάμε.Τι περίμεναν η αυτονομία τον συσκευών μετα το g2 ειναι για τα μπαζα.G3,G4 ολο προβλήματα, ειμαι κάτοχος v10 και μετα απο αυτην την εμπειρία ποτε ξανα LG

vasilist

Το μόνο πρόβλημα είναι το Design που δεν λέει πολλά και το αρθρωτό project που μέχρι στιγμής είναι μάπα δεν έχει κάτι να αποδείξει.
Για όσους λένε για την μπαταρία δεν ξέρω γιατί σας φαίνονται λίγα 4,5-5 ώρες SOT εγώ με το zenfone 2 με το ζόρι έφτανα 3,5 ώρες SOT τώρα που έχω μια ώρα παραπάνω είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Για μένα τα έχει όλα και τα κάνει όλα και έκλεισα για 3 χρόνια.

Σάκης

Δεν έφταιγαν αυτά που γράφει το άρθρο αλλά το άσχημο ντιζάιν. Και δεν είχε “προσωπικότητα” το τηλέφωνο. Μου αρέσει πολύ η LG σαν εταιρία αλλά παρότι έχει προτωποριακές ιδέες δεν ξέρω πως τα και τα κάνει θάλασσα κάθε φορά. Νομίζω πως είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ και είναι ο τομέας που τουλάχιστον στα κινητά υστερεί πολύ παρότι έχει και τις γνώσεις και τις δυνατότητες να είναι στην κορυφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.