LG: Το τμήμα mobile συνεχίζει να χάνει χρήματα

lg mobile, LG: Το τμήμα mobile συνεχίζει να χάνει χρήματα

Η LG Electronics ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2017 και φαίνεται να συνεχίζει στην ίδια πορεία με τα δυο προηγούμενα τρίμηνα. Το τμήμα Mobile παραμένει το μεγάλο πρόβλημα.

Η συνολική πορεία της LG συνεχίζει να είναι αρκετά δυναμική χάρη στα τμήματα Home Appliance & Air Solution, αλλά η LG Mobile είναι το μεγάλο αγκάθι, μιας και αδυνατεί να επιστρέψει στα κέρδη.

Τα έσοδα της LG για το τρίτο τρίμηνο του 2017 είναι στα 13.44 δισ. δολάρια, που σημαίνει 15% αύξηση από το ίδιο τρίμηνο του 2016. Τα λειτουργικά έσοδα σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 455.7 εκατ. δολάρια.

lg mobile, LG: Το τμήμα mobile συνεχίζει να χάνει χρήματα

Το τμήμα Mobile Communications είχε έσοδα 2.48 δισ. δολάρια, 8% αύξηση από το τρίτο τρίμηνο του 2016 και 4% πάνω από την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Τα χρήματα έρχονται κυρίως από τις πωλήσεις του LG G6 και της σειράς Κ. Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, το τμήμα mobile είχε λειτουργικές απώλειες, που αυτή τη φορά είναι στα 331.37 εκατ. δολάρια. Είναι τα χειρότερα αποτελέσματα συγκριτικά με τα υπόλοιπα τμήματα της LG. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι δεν είναι τόσο άσχημα όσο στο τρίτο τρίμηνο του 2016, όπου οι απώλειες ήταν στο 13%.

Για το επόμενο τρίμηνο, η LG επισημαίνει ότι θα επικεντρωθεί στο LG V30 επιχειρώντας να ανεβάσει τις πωλήσεις, μαζί με το μεσαίας κατηγορίας LG Q6. Η εταιρεία βελτιστοποίησε επίσης τα κατασκευαστικά κέρδη και αναμένει τα καλύτερα αποτελέσματα στο 4ο τρίμηνο του 2017.

Όπως είπαμε, τα περισσότερα κέρδη προέρχονται από Home Appliance & Air Solution με έσοδα 4.4 δισ. δολάρια και αύξηση 16% από πέρσι. Τα λειτουργικά έσοδα επίσης αυξήθηκαν μαζικά – 26% σε ετήσια βάση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτερης

Αφου αναγκαζεται να επισκευαζει χιλιαδες κινητα εντος εγγυησης. Αθλιο quality control και παρα πολλα προβλημτα. Μεχρι και το νεο pixel 2 XL χαντακωσε με την αθλια οθονη της…

Μakis

Ε η 2η “Microsoft” θα ειναι σε λιγακι που θα σταματησει τη παραγωγη Hardware σε κινητα..

@tito

Γνωριζει να μας πει με σιγουρια καποιος,αν η lg κατασκευάζει και τα 2 pixel ??

Κωνσταντινος

παντως το g6 που δουλεψα ειναι οτι καλυτερο και πιο value for money κυκλοφορει σε android, καμια σχεση με τα κινεζικα στα ιδια λεφτα του. Προσωπικα εντυπωσιαστηκα αν και ειμαι χρηστης iphone τα τελευταια 10 χρονια.

bezilys

Άλλη λέτε ότι θα το κλείσει η Sony επειδή δεν ακολουθεί την μόδα τον bezeles design και εγώ εδώ βλέπω ότι η LG το πάει για κλείσιμο έτσι όπως το πάει παρόλου που ακολούθησε την μόδα!!

παπαροκας tiamat

ημουν μεγαλος φαν της και ακομα πιστεύω οτι απο τεχνική αποψη τα lg παντα ηταν καινοτομα και πολυ δυνατα σε επιμερους τομεις αλλα οι άνθρωποι ειναι απατεωνες.οτι μα οτι και αν εχει βγαλει χαλαει στο χρόνο και βγαζει οδηγια στα service της να μη σου καλύψουν το πρόβλημα. ολα αυτα σας γυρισαν μπούμερανγκ αγυρτες .το πουλο πάρτε και φύγετε!

Nio

40 χρόνια κάτοχος lg g3. Απροβληματιστο. Με έψαχνε ο Optimus Prime να του το δώσω και τελικά το κράτησα.
Χωρίς πλάκα παιδιά μου έχει βγει σκυλί. Κάτι σαν τα Honda παπια ένα πράγμα.

NikosAr

@Nio
Επίσης έχω 2 lg g3 mini 5 χρόνος κι ακόμα κανένα πρόβλημα ( παρότι πλέον δουλεύει στα κόκκινα λόγω μνήμης ) Έχω επίσης πολύ καλή εντύπωση για την lg και τα προϊόντα της !

mech.al.

μετα το bootloop που εκανε το nexus 5x μου πριν μια εβδομαδα, δε νομιζω να το επιλεξω για πολυ καιρο… τωρα ολα με xiaomi mi6

jimaras

παπαροκας τα ειπες ολα φιλε..για μια απο τις πιο καλες και καινοτομες εταιριες στο παρελθον!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.