LG: Αλλαγή ηγεσίας μετά την μείωση στις πωλήσεις των smartphones

Η LG πήρε την απόφαση να κάνει μεγάλες αλλαγές και ξεκίνησε από την ηγεσία. Οι αλλαγές έρχονται μετά την πτώση που παρουσίασε στα smartphones και θέλει να ενισχυθεί καθώς πλησιάζει το νέο έτος. Ο έλεγχος της εταιρείας μοιράζεται στα 3, μεταξύ του Jo Seong-jin, πρόεδρος και CEO του τμήματος Home Appliances & Air Solutions, Juno Cho, πρόεδρος και CEO του Mobile Communications και David Jung, πρόεδρος και CFO.

Ο σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι κάθε κομμάτι της LG να παίρνει πιο γρήγορα αποφάσεις και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς.

Το πιο αποδοτικό τμήμα της LG είναι οι τηλεοράσεις αλλά και οι οικιακές συσκευές τα πηγαίνουν πολύ καλά. Το πρόβλημα βρίσκεται στα smartphones, όπου ζορίζεται αρκετά. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά, αλλά φαίνεται πως μετά την Samsung, ήρθε η ώρα και για την LG να κάνει αλλαγές.

Η LG πρέπει να βρει έναν τρόπο να πουλήσει ξανά σε μια αγορά όπου έχει απέναντι τεράστια ονόματα όπως Apple, Samsung αλλά και μικρότερους Κινέζους. Η ίδια ανέφερε ότι από πέρσι το καλοκαίρι είδε τα κέρδη της από τα smartphones να συρρικνώνονται κατά 37%. Να πούμε ότι η LG δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα, σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί μεγάλοι παίκτες όπως Sony και Samsung.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν να ισχύουν από 1η Δεκεμβρίου, ο τωρινός CEO και αντιπρόεδρος της LG Electronics, Koo Bon-joon, ανέλαβε άλλο (απροσδιόριστο) ρόλο στην μητρική, LG Corp. Με μια πιο αυτόνομη λειτουργά στα τμήματα αυτά, η LG ελπίζει στο εξής ότι θα αλλάξει πορεία, θα κινηθεί σε νέους τομείς εκτός mobile και TV, οι οποίο θα της αποφέρουν κέρδη.

Με μια πιο αυτόνομη λειτουργά στα πιο σημαντικά της τμήματα, η LG ελπίζει στο εξής ότι θα καταφέρει ν αλλάξει πορεία., LG: Αλλαγή ηγεσίας μετά την μείωση στις πωλήσεις των smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκάς tiamat

Εβγαλες το g4 με τον 808 αντι για τον 810 που θα σου κατεστρεφε τη συσκευη και τα ακουσες (βεβαια και γω εκραξα στην αρχη μεχρι να αρχισω να καταλαβω τι παίζει με τον προβληματικοτατο 810) ,εβαλες αποσπωμενο καπακι (και μαλιστα υπερπολυτελες) και παλι τα ακουσες που δεν ηταν αλουμινιο μονοκόμματο….

Εβγαλες το καλυτερο κινητο της χρονιας το v10 και συνεχίζουν να παιρνουν iphone 6s plus…

Θανασης

Κριμα…..
Ειναι δυνατον να πουλαει το 6s και να μην πουλαει το lg g4…?? ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ MARKETING τελος…Εχουμε γεμισει προβατα….

viel

ρε θαναση αφου ολα ειναι marketing γιαυι και οι αλλοι δεν κανουν το καταλληλο marketing για να πουλησουν και αυτοι? αφου ειναι κατι απλο και ο καταναλωτης προβατο γιατι δεν το κανουν?

Animamundi

Για μένα το G4 είναι άπαιχτο,το καλύτερο deal της χρονιάς μακράν!
Απλά οι προσδοκίες τους στις πωλήσεις τους απογοήτευσαν διότι νόμιζαν πως θα πουλήσουν σαν τα iphone.
Lg for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θανασης

@Viel
Αυτο ακριβως αναρωριεμε γιατι δεν το κανουν..??
Το lg g4 για παραδειγμα τα εχει ολα…. του λειπει μονο το marketing.. εχει premium design, πολυ καλη τιμη στον skroutz (385) την καλυτερη καμερα σε smartphone… τα εχει ολα…. Και ενω η lg βγαζει εξερετικες διαφημισεις στο καναλι της στο youtube… δεν τις βαζει και στην τηλεωραση.. πραγματικα κριμα….

Θανασης

Αυτο ακριβως αναρωριεμε γιατι δεν το κανουν..??
Το lg g4 για παραδειγμα τα εχει ολα…. του λειπει μονο το marketing.. εχει premium design, πολυ καλη τιμη στον skroutz (385) την καλυτερη καμερα σε smartphone… τα εχει ολα…. Και ενω η lg βγαζει εξερετικες διαφημισεις στο καναλι της στο youtube… δεν τις βαζει και στην τηλεωραση.. πραγματικα κριμα….

vladimiros

Μπορε να μην ειναι marketing @viel αλλα το σκεφτηκες οτι μπορει να ειναι μοδα τα ιphone,εχω φιλο που εχει το ιphone 5 και με λεει αντε θα το πουλησω για να παρω το 6s, τον λεω εψαξες για αλλο κινητο? οχι με λεει γιατι να ψαξω…καταλαβες τι γινεται το κανουν πολλοι αυτο..ειδικα οι γυναικες!
Για την lg τι να πω οσο και να κατεβαζει τις τιμες τις,και παλι δεν πουλαει οσο θα ηθελε,ειναι οτι εχουν μπει πολλοι κατασκευαστες στον χωρο!

rose

Επειδη καποιες εταιριες εχουν πολυ μεγαλυτερο budget για διαφημηση πχ samsung και η εταιρια που δεν εισαι φαν.

rose

Μια χαρα πουλαει το g4 απλα οι στοχοι που ειχε θεσει η lg ηταν μεγαλυτεροι. Το ιδιο συμβαινει και με την samsung που καποιοι εδω μεσα τις εχουν βγαλει για κλεισιμο επειδη δεν εφτασαν τον στοχο τους .

m8

Τα θέλει ο οργανισμός μας.Αν δε δώσουμε 1000€ να πάρουμε μια συσκευή χωρίς sd fm ctype αποσπωμενη κ μεγάλη μπαταρία, δεν είμαστε ευχαριστημενοι.Αρκεί να έχουν unibody κ να είναι της μόδας!!! Η LG σέβεται τον καταναλωτή πολύ περισσότερο από τις άλλες εταιρίες κ το ότι κράτα χαμηλά την τιμή, κακώς θεωρείται αδυναμία

Nick

Τέτοιο κλάμα ούτε η Μάρθα Βουρτση!

Σταύρος Χρι

@m8 Εχεις δίκιο φίλε μου συμφωνώ όπως κι με άλλους παραπάνω…
Το g4 κατά την προσωπική μου γνώμη είναι ένα αρκετά value for money στα 384…
Όντως δεν υπαρχει κανένα απόλύτος νόημα να πάρει κάποιος ένα s6 με πολλές ελείψεις κι παραπάνω χρήματα αντι αυτού…
πράγματι είναι θέμα marketing κι πολ΄λοί όντως παίρνουν το επόμενο χωρίς να το ψάχνους σας ένα παράδειγμα που έδωσε ό φίλος άπό πάνω… Όμως αυτό είναι κι ο ορισμό του ”με ικανοποίει η εταιρία είμαι ευχαριστημένος άρα γιατί να την αλλάξω” Δεν είναι κακό αυτό…
το κακό είναι να αγοράζεις κάτι που εν γνωση σου ξέρεις ότι δεν θα σε ικανοποιεί πλήρως ή θα σε δυσκολέψει γιατί είναι ή μόδα ή αυτό κάνουν όλοι…

Aris

Συγνωμη αλλά που φαίνεται ότι η lg σέβεται τον καταναλωτή το g4 κάνει 769 επισημα. Είμαι κάτοχος g3 και το κινητο κολλαει οσο δεν παει αλλο και δεν βλεπω να παιρνει αναβαθμισεισ για πολυ ακομα. Οποτε γιατι να μην παρω το i phone στα ιδια λεφτα και να εχω για 4 χρονια σιγουρα updates τελειο gaming και απιστευτες φωτο χωρις lag?

rose

@aris…..σιγα μην εχει και κολλα. Ελαχιστα bugs εχει λογω της 5.0 , την 6.0 θα την παρει σε κανα μηνα . Οσο για το gaming να δω τι παιχνιδι θα παιζεις με αναλυση hd και ανισχυρο επεξεργαστη σε 4 χρονια . οταν το g3 εχει οθοναρα με qhd απο το 2014….
Δεν νομιζω να εχεις g3 …

Νikolas

@Aris αυτα που λες για το G3 δεν ισχυουν,μπορει να μην παιρνει firmware updates αλλα με τα micro updates που του δινει συνεχεια η lg δεν υπαρχουν τωρα πια μεγαλα προβληματα,τουλαχιστον οχι τοσα οσα υπηρχαν οταν πρωτοπηρε την 5.0.Απο την αλλη μιλας για τιμες καταστηματων οπου σχεδον κανενας δεν παιρνει κινητο απο εκει αλλα απο τα σκρουτζομαγαζα.Και αναμφιβολα το G4 στα 385 ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτη την τιμη,καο γενικα απο τις καλυτερες συσκευες εκει εξω.Απο την αλλη λες οτι ειναι προτιμοτερο να παρεις iphone με 800+ ευρω γιατι θα εχεις,οπως πολυ σωστα λες, σιγουρες αναβαθμισεις ,ωστοτο δεν θα εχεις στη διαθεση σου δυνατοτητες που το ios δεν μπορει να φτασει με τιποτα το android.Και τελος να ξερεις οτι ακομα και τα νεα midrange android δεν εχουν ιχνος lag,πανε αυτες οι εποχες με τα κολληματα στο android.Φιλικα παντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.