LG, ρεκόρ πωλήσεων με 14.5 εκατ. smartphones το δεύτερο τρίμηνο

Η LG Electronics δημοσίευσε τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και τα νέα είναι παραπάνω από καλά (όπως το περιμέναμε άλλωστε). Κατάφερε να πουλήσει 14.5 εκατομμύρια smartphones, το 1/3 εκ των οποίων είναι LTE-enabled.

Αυτό σημαίνει 20% αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο και 17% αύξηση συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα αποτελέσματα αποτελούν ρεκόρ για την εταιρεία.

Τα έσοδα της LG αυξήθηκαν κατά 16%, KRW 412 δισεκατομμύρια (περίπου 399.8 εκατ. δολάρια) και είναι τα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου που έχει παρουσιάσει η εταιρεία από το 2010.

Τα λειτουργικά έσοδα έφτασαν στα 588.5 εκατομμύρια δολάρια, 26.5% αύξηση σε σύγκριση με πέρσι. Τα μεικτά έσοδα έφτασαν 14.93 δισεκατομμύρια δολάρια, 7.7% πάνω από το πρώτο τρίμηνο.

Στα κέρδη της σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο το LG G3 και όσον αφορά στον τομέα των mobiles η LG σίγουρα ποντάρει στην ναυαρχίδα της και επισήμανε ότι θα το λανσάρει και σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο.

Ενδιαφέρον έχει το ότι η εταιρεία εκτός από το πρόσφατο LG G3 Beat/s και το LG G3 LTE-A με Snapdragon 805 ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσει και άλλες εκδόσεις του LG G3

Εκτός από την LG Mobile Communications και η LG Home Entertainment τα πήγε πολύ καλά με έσοδα δεύτερου τριμήνου στα 4.94 δισεκατομμύρια, 3% αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο. Τέλος η LG Home Appliance είναι 5% κάτω σε σ΄σύγκριση με πέρσι, με 2.94 δισεκατομμύρια δολάρια.

lg έσοδα, LG, ρεκόρ πωλήσεων με 14.5 εκατ. smartphones το δεύτερο τρίμηνο

lg έσοδα, LG, ρεκόρ πωλήσεων με 14.5 εκατ. smartphones το δεύτερο τρίμηνο

lg έσοδα, LG, ρεκόρ πωλήσεων με 14.5 εκατ. smartphones το δεύτερο τρίμηνο

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Notis

Μπράβο το άξιζε.

Alexandros

Το αξίζει, αλλά τώρα τελευταία Samsungίζει πολύ, γιατί και άλλες εκδόσεις του G3?

StathisR21

Η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διάφορα και για καλή της τύχη η LG το έχει καταλάβει.

pavlos

Τόσα πολλά μοντέλα σε τόσο λίγο χρόνο ?Δηλ ρε παιδιά παίρνουμε μια ναυαρχίδα 700 Euro και καπάκι σε ένα μήνα χάνεις 400 Euro?Κάπως έτσι δεν είναι ?

Νίκος

Όχι γιατί αυτά τα τηλέφωνα έχουν μικρές διαφορές. Σχεδών μηδαμινή

gkoutsos

μπραβο το αξιζει… καλα, προσεγμενα προιοντα με καλυτερες, συχνα, τιμες απο τον ανταγωνισμο. ελπιζω να συνεχισει εστι και να μην χαλασει! αναρωτιεμαι τι αλλες εκδοσεις του g3 θα βγαλει

spiros s

Θα βγάλει καμία έκδοση σε αντοχή νερό σκόνη . Ένα μπράβο στην LG για πρωτοπορία σε σχέδιο στα smartphone και τεχνολογία και φυσικά πρωτοπορία από τις άλλες εταιρίες. Έχω LG optimus G που έχει πλέων αναβαθμιστεί σε 4.4.2 kit Kat έχουν γίνει κάποιες ωραίες αλλαγές, και δεν υπάρχει και λόγος να το αλλάξω ακόμα αφού παίζει τα πάντα χωρίς κολλήματα ! Όταν πάει στο skroutz 300 ευρώ το G3 τότε θα κάνω και την αλλαγή.

vaggelas

Παιδιά επειδη σκέφτομαι να το παρω το g3.Το έχει πάρει κανένας;.Μου εχουν πει για ενα πρόβλημα στην οθόνη ισχυει;

kostas13

Τα μόνα τηλέφωνα που κρατάνε τιμή είναι τα μήλα.και αυτό γιατί βγαίνει 1 μοντέλο κάθε χρόνο τέλος.Από android. μόνο τα htc τελικά βλέπω να βγάζουν μόνο ναυαρχίδα με το Ν κεφαλαίο + 1 μίνι κάθε χρόνο για Samsung δεν συζητάμε χάνουμε τα λόγια μας Η Sony 2 μοντέλα το χρόνο και τώρα η LG μόλις έκανε μαγιά θα αρχίσει να ξεπετα. το ένα μετά το άλλο.

giannogeorge

H LG ξεκινώντας με το G2 πέρυσι, έδειξε να καταλαβαίνει το τι θέλει ο κόσμος και συνέχισε με το εκπληκτικό G3 καθώς και με τις αναβαθμίσεις 4.4 που δίνει και σε συσκευές με 512ΜΒ.

Ας είναι καλά η ParanoidAndroid που πέρασα στο S3 μου χθες και δεν ενδιαφέρομαι άμεσα πλέον για αναβάθμιση συσκευής.

Την επόμενη φορά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα LG γιατί μου αρέσει γενικά αυτό που βλέπω.

vaggelas g

Παιδιά επειδή σκέφτομαι να το πάρω το g3.Μου έχουν πει για ένα πρόβλημα στην οθόνη σχετικά με μια γραμμή.Ισχύει?

azriel84

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Πως γίνεται η Apple που έκανε εκ νέου ρεκόρ πωλήσεων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες της με εξαίρεση τα iPad να παρουσιάζεται με τίτλο “Οι πωλήσεις του iPhone έδωσαν ώθηση στην Apple, το iPad συνεχίζει πτωτικά” και στο τέλος “μικτά αποτελέσματα” (lol) ενώ η LG που δεν έβγαλε ούτε τα μισά από αυτά που βγάζει η Apple ενώ έχει ένα κάρο προϊόντα σαν εταιρία, έκανε “ρεκόρ πωλήσεων με 14.5 εκατ. smartphones το δεύτερο τρίμηνο” (lol x2); Καλές οι συνεργασίες και οι εκάστοτε συγκεκριμένες προωθήσεις για ένα site δεν λέω, αλλά αν είναι να “σπρώχνουμε” κάποιους του στυλ “…τα νέα είναι παραπάνω από καλά (όπως το περιμέναμε άλλωστε)” να το ξέρουμε από πριν ή τουλάχιστον ας υπάρχει μια κάποια ποιο αντικειμενική προς τους άλλους. Φυσικά όπου Apple, βάλε Samsung, Microsoft, Nokia κτλ, απλά έτυχε και η Apple να παρουσιάζει πολύ κοντινά αποτελέσματα τριμήνου. Αυτά όσον αφορά την κάλυψη.

Στο θέμα μας τώρα, για την LG, μπορώ να πω μόνο συγχαρητήρια γιατί ειδικά φέτος με το G3 άξιζε να έχει καλά αποτελέσματα, το κινητό είναι πραγματικά πολύ όμορφο και δυνατό. Ελπίζω σε αντίστοιχη συνέχεια για το καλό του υγιούς ανταγωνισμού.

Βαγγέλης

@azriel84 Συγγνώμη αλλά τα διαβάζεις αυτά που γράφεις ή απλά τα γράφεις? Έστω οτί έχουμε μια Χ εταιρία που βγάζει ένα Ψ κέρδος.Και μια Α εταιρία που βγάζει Β κέρδος.. Άμα η εταιρία Χ βγάλει 3*Ψ κέρδος σε σχέση με μια άλλη χρονική περίοδο και η Α βγάλει Β*0.5 δεν σημαίνει οτί η η Χ έχει τεράστια ώθηση ενώ η Α μικρή εώς καθόλου ώθηση? Το γεγονός οτί το Ψ μπορεί να είναι 1εκ και το και το Β 1δις δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο.

Στα του αρθρού.. Συγχαρητήρια στην LG κάνει πολύ καλές επιλογές και ανταμείβεται όπως θα έπρεπε.

Πάντα Φιλικά.

Γιάννης

Μπράβο στην LG , έβγαλε και κάποια καλά ταμπλετάκια τον τελευταίο καιρό , είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει και εκεί καλά.

steliosGR

Δικαια τα αποτελεσματα.. εχει εχει κανει απιστευτη δουλεια.

mageironi

@spiros s να σε ρωτησω ρε φιλε… πως εκανες την αναβάθμιση το optimus g σε kitkat…. xda η σου ηρθε official? γιατι εχω και γω το g και ακομα περιμένω…

gkoutsos

@vaggelas g γραμμη στην οθονη?? που το ακουσες αυτο? γενικα δεν εχω ακουσει να βγαζει καποιο προβλημα. και του αδερφου μου που το εχει εδω και 2 βδομαδες δεν του εχει παρουσιασει κανενα απολυτως προβλημα. υπερικανοποιημενος! μια χαρα οθονη εχει! ασχετα απο το γεγονος που διαμαρτυρονται πολλοι οτι ειναι λιγοτερο φωτεινη απο το g2 κτλ., τους περισσοτερους δεν τους νοιαζει αυτο το λιγο και δεν δινουν σημασια. κι εμενα μου φαινεται μια χαρα φωτεινη.

wrangler10

Το g3 (32gb) έχω και είναι σούπερ.Φωτεινότητα στο 75% υπεραρκετά.Τρέχει όλες της Εφαρμογές σφαίρα και το ηχείο του δυναμίτης στο μόνο που με χαλάει κάπως είναι η μπαταρία ,με σκληρή χρήση και 3G γονατίζει ,οπότε έχεις μαζί μια δεύτερη η ένα powerbank.Μπείτε και σε ένα κατάστημα να το δείτε και από κοντά.

Αντώνης Μαρίνος

Γρήγορο mini review του LG G3 32GB: πολύ όμορφο, το ποιοτικότερο από τα “πλαστικά” (στέκεται άνετα δίπλα σε γυαλιά, αλουμίνια και λοιπά “premium” κινητά :-D), οθονάρα που “δείχνει” πολύ σε τόσο μαζεμένο κινητό, καλό grip και έξυπνη υφή στη πλάτη. Από benchmarks είναι κοντά ή στην κορυφή (αφού έχει 801 στα 2,5GHz, μόνο η QHD τον ζορίζει λίγο). Το UI είναι πιο απλό, πιο εύκολο, αλλά λόγω χρωματικών επιλογών και επίπεδου design δείχνει κάπως “άδειο”. Τα διάφορα features και λειτουργίες, όπως και η πολύ καλή QuickCircle, δείχνουν πως πρέπει να γίνονται οι επεμβάσεις από τους κατασκευαστές. Η μπαταρία είναι ίδια με του G2, άρα του δίνει ελαφρώς χαμηλότερη αυτονομία (εμένα π.χ. μου δίνει με τα πάντα όλα μονίμως ανοιχτά 42+ ώρες με ~3 ώρες οθόνης). Τέλος, λόγω microSD, ακόμα και το 16αρι μοντέλο είναι πάρα πολύ καλή πρόταση. Μοναδικά θέματα είναι (α) η αυτόματη μείωση της μέγιστης δυνατής φωτεινότητας λόγω υπερθέρμανσης (αν και δεν τι νιώθεις καν να υπερθερμαίνεται, μάλλον το παίζουν safe στην LG), πράγμα που πρακτικά δεν επηρεάζει τίποτα, αφού και στο 60% η οθόνη έχει υπεραρκετή φωτεινότητα, και (β) κάποιες ανορθογραφίες στο UI, καθώς παρατηρούνται τα ίδια lags/stutters που είχε στην αρχή και το G2 (και που… Συνέχεια »

spiros s

mageironi@ το lg optimus g που έχω το πήρα από ένα μαγαζί στο skroutz και είναι ισπανικό αρχές Ιουλίου την πήρα κανονικά.

mageironi

spiro s@ και εγω απο skroytz το πηρα αλλα δεν ξερω τη προέλευσης ειναι… τεσπα θα περιμένω που θα παει θα ερθει. Ευχαριστώ για την απάντηση.

vaggelas g

Ευχαριστώ gkoutsos..Εξωτερικά μου άρεσε πολύ..Απλά γι αυτό ήθελα να ρωτήσω κάποιον που το έχει δουλέψει επειδή ακούς ότι να ναι από κάποιους….

Αντώνης Μαρίνος

Για όσους θέλουν, η ταχύτητα του G3 εκτοξεύεται με δύο ρυθμίσεις στο hidden menu (Temperature και Mitigation), καθώς η LG φαίνεται ότι είναι υπερπροστατευτική. Προσοχή μετά στις θερμοκρασίες, βάλτε την φωτεινότητα στο 60-70%, βάλτε Auto και απολαύστε!!!

ΜΑΝΩΛΗΣ79

@mageironi εχω ελληνικο g και πηρε 4.4.2
To G3 {αναλογικα} ειναι κατωτερο του G2. H ωθηση του προηγουμενου μοντελου εφερε νεους πελατες…Τωρα που αναβαθμιστηκαμε και μεις οι παλιοι παλι LG θα προτιμησουμε στο μελλον!
Βεβαιως ΟΛΟΙ μπορουν να ανεβαινουν και ΟΛΟΙ μπορουν να κατεβαινουν…

mageironi

ΜΑΝΩΛΗΣ79@ πως σου φαίνεται η κιτκατ στο g…. να ρωτήσω κατι ασχετο πως μπορεις να καταλαβεις το κινητο σου τη προέλευσης ειναι… το δικο το πηρα απο το skroutz… στο θεμα μας τωρα, μπράβο στηνlg το αξιζει εγω απο Samsung πηγα σεlg και σιγουρα θα μεινω εδω οσο ειναι σοβαρή κατα τα δικα μου στανταρ

Kwnstadinos

Και γω εχω να πω οτι το LG G3 ,ειναι εξαιρετικο , το εχω απο την τριτη, η οθονη καταπληκτικη,αν και θα ηθελα μεγαλυτερη μπαταρια, πχ 3200 Μah,Παντως σαν κινηση αυτη δε μου αρεσε απο την lg ,να βγαλει τον 805 ,γιατι αυτοματως καποιος υποθετει οτι ο 801 δεν ηταν και τοσο καλη επιλογη, και ηταν βιαστικη κινηση,ας ελπισουμε να μην αποδειχτει λαθος απο μεριας τους.

KOSTASG

παιδια αν παρω για δευτερη μπαταρια απο το ebay λετε να παρουσιασει καποιο προβλημα?ειχα note 2 που ειχε απιστευτη αυτονομια και τωρα στο g3 ειναι το μονο που με προβληματίζει…(μιλω για ανωνυμη μπαταρια και οχι lg γτ απλα δεν υπαρχει money μετα τα χρήματα που έδωσα)!!

Υ.Γ Ξέρετε (υπολογίζεται) πόσο θα κάνει τα Χριστούγεννα στο skroutz γτ το θέλει ενας γνωστος μου?

azriel84

@Βαγγέλης

Μια χαρά θέλω και γράφω ότι γράφω. Το θέμα μου δεν ήταν τα αναμφισβήτητα καλά αποτελέσματα της LG (και ξαναλέω, well deserved), αλλά η αντιμετώπιση του αρθρογράφου. Η Apple με τα ίδια αν όχι καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου (ρεκόρ συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές της) τα πήγε “μέτρια” ενώ η LG “καταπληκτικά”. Σε άλλο άρθρο, αναφερόμενοι στα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung, η απόφαση του αρθρογράφου ήταν πως “η Samsung πήρε το μήνυμα”. Έχουμε δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά; Βλέπουμε συνεργασίες και προσαρμόζουμε αναλόγως το τι γράφουμε; Δεκάρα δεν δίνω για τα ποσά, έχουν άλλη δυναμική η κάθε μία και δεν τίθεται θέμα μεταξύ τους σύγκρισης, παρά μόνο με περασμένα τρίμηνα τους, η κάθε μία εταιρία ξεχωριστά. Υπάρχει διαφορά όμως μεταξύ αντικειμενικής αρθρογραφίας και αρθρογραφίας που εντέχνως χαϊδεύει αυτιά. Anyway, δεν θα αλλάξω γνώμη σε κανέναν, ούτε θέλω, ξέρω μόνο τι μπορώ να κάνω εγώ για μένα από δω και πέρα.

κοστας κοστας

παιδια καποιος να μας πει αν το νοτε3 ειναι ποιο γρυγορο και αν εχει καλιτερη καμερα απο το lgg3 με τα 2 gb ραμ , και που υστερει το lgg3 με τα 2 gb ραμ αποτο lgg3 μετα 3gb ραμ σας παρακαλουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.