Η LG ετοιμάζει (ξανά) δικά της smartphone chipsets

LG smartphone chipsets, Η LG ετοιμάζει (ξανά) δικά της smartphone chipsets

Ίσως να θυμάστε ότι το 2014 η LG ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εταιρειών όπως Samsung και Huawei, λάνσαρε το δικό της chipset, το οποίο ονόμασε NUCLUN. Ωστόσο, το chipset μπήκε σε μια μόνο συσκευή που κυκλοφόρησε στην Κορέα, άρα δεν ήρθε ποτέ στο ευρύ κοινό.

Η LG είναι πολύ πιθανό να μην έχει αφήσει πίσω τα σχέδια για δικά της SoCs, τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα δύο πολύ ενδιαφέροντα εμπορικά σήματα που υπέβαλε πρόσφατα η LG στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δυο ονομασίες που θέλει να κατοχυρώσει είναι “LG KROMAX Processor” και “LG EPIK Processor”, και περιγράφονται ως “Chips [integrated circuits]; Multiprocessor chips”. Επομένως δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το τι σημαίνουν τα ονόματα.

Από την άλλη βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα παραπάνω chips προορίζονται απαραίτητα για smartphones, αλλά μπορεί να είναι για την αγορά IoT. Η Intel έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα κατασκευάσει LG-made ARM smartphone chips στα εργοστάσιά της. Οι πληροφορίες λένε ότι θα χρησιμοποιηθεί η διαδικασία των 10nm, διαδικασία η οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στις ναυαρχίδες που θα κυκλοφορήσουν οι κατασκευαστές του χρόνου.

Δεν αποκλείουμε λοιπόν, αν δεν πάει κάτι στραβά, να δούμε μέσα στα επερχόμενα smartphones της LG, τους δικούς της επεξεργαστές, ίσως για αρχή να μην επιλέξει να πάει κατευθείαν σε ναυαρχίδα, αλλά κάποιο μεσαίας κατηγορίας μοντέλο.

LG smartphone chipsets, Η LG ετοιμάζει (ξανά) δικά της smartphone chipsets

LG smartphone chipsets, Η LG ετοιμάζει (ξανά) δικά της smartphone chipsets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim C.

Το θυμάμαι

Georgerapp

Αναμενόμενο οποίος θέλει να επιβιώσει στην επέλαση της sammy η οποία τραβάει ολο το stock της qc και οταν βγαίνει το lg κ.α μετά απο 3 μήνες το galaxy εχει ριξει τιμη και είναι δελεαστική αγορά πρέπει να φτιάξεις δικό σου επεξεργαστή οπως η hauawei.
Υ.γ εκτός αν η sony που να και αν πουλήσω να και αν δεν πουλήσω.
Υ.γ2 βέβαια η lg έχει δείξει οτι μπορεί να τα κανει όλα κώλος οπότε θα δείξει αν βγεί και αν αξίζει.

Kostas

Georgerapp… παραλήρημα

Georgerapp

Παραλήρημα μια παράγραφος ΡΕ;

bezilys

Οχ……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.