Microsoft: Απολύει την ομάδα που δίδαξε στους υπαλλήλους να κατασκευάζουν εργαλεία ΑΙ

Microsoft, Microsoft: Απολύει την ομάδα που δίδαξε στους υπαλλήλους να κατασκευάζουν εργαλεία ΑΙ

Η Microsoft απέλυσε ολόκληρη την ομάδα που δίδαξε στους υπαλλήλους της να κατασκευάζουν εργαλεία ΑΙ, ενώ κατάφεραν να επηρεάσουν 10.000 εργαζομένους της εταιρίας.

Η κίνηση αφήνει τη Microsoft χωρίς μια ειδική ομάδα για να διασφαλίσει ότι οι αρχές της AI συνδέονται στενά με το σχεδιασμό προϊόντων, τη στιγμή που η εταιρεία ηγείται της διάθεσης των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στο mainstream, είπαν σημερινοί και πρώην υπάλληλοι.

Η Microsoft εξακολουθεί να διατηρεί ένα ενεργό Office of Responsible AI , το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη δημιουργία κανόνων και αρχών που θα διέπουν τις πρωτοβουλίες AI της εταιρείας. Η εταιρεία λέει ότι η συνολική επένδυσή της στο έργο ευθύνης αυξάνεται παρά τις πρόσφατες απολύσεις.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι είπαν ότι η ομάδα ηθικής και κοινωνίας διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση ότι οι υπεύθυνες αρχές τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας αντικατοπτρίζονται πραγματικά στον σχεδιασμό των προϊόντων που αποστέλλονται.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sam

Αγαπητέ αυτά που γράφεις, συντακτικά είναι επιειψκώς… Κάνε κάτι άλλο. Ήμαρτον!

Δημητρης

Πότε δεν έχω σχολιάσει συντάκτες διότι και αυτοί τη δουλειά τους προσπαθούν να κάνουν. Δώστε ευκαιρίες και χρόνο στον κόσμο, στους υπαλλήλους κ.λπ. Μην κρίνετε τόσο βάναυσα.
Και στο κάτω κάτω, δε νομίζω πάντα να ήσουν εργασιακά αλάνθαστος.

Αλέξανδρος

Τα είπες όλα Δημήτρη! Εάν έχετε πρόβλημα με το συντακτικό (ή οτιδήποτε άλλο) μπορείτε να φερθείτε πιο “κόσμια”.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Αν άφηνε ο αγαπητός μας συντάκτης την Siri να κάνει το translation , θα ήταν όλα τέλεια. Αλλά το τζαμπέ των ρομποτάκηδων αυτά βγάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.

Business AI

To Figure 01 της OpenAI είναι πολύ πιο προηγμένο από το Optimus της Tesla

O Elon Musk έχει έναν επιπλέον λόγο να μισεί την OpenΑΙ, αφού το δικό της ρομπότ φαίνεται πολύ καλύτερο από το δικό του.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.