Microsoft CEO: Τα iPad Pro μοιάζουν με τα Surface

Apple και Microsoft έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά τις 2-in-1 συσκευές. Ο Tim Cook και άλλα στελέχη έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι δεν σκοπεύουν να φέρουν οθόνες αφής στα laptops τους, όπως η σειρά Surface της Microsoft.

“You can converge a toaster and a refrigerator, but you know those things are not going to be probably be pleasing to the user”, είναι τα λόγια του Tim Cook για τις υβριδικές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως laptop και tablet.

Όμως, ο CEO της Microsoft φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη λέγοντας ότι η Apple στην πραγματικότητα έχει μια συσκευή όμοια με το Surface, και ονομάζεται iPad Pro και το προωθεί ως υπολογιστή στις διαφημίσεις της. “Does anybody need one? And now guess what, even our competition has decided that it’s not a refrigerator and a toaster but it’s actually a two-in-one”, ήταν τα λόγια του Satya Nadella.

Smartphones

Όσον αφορά στα smartphones, η Microsoft δηλώνει ότι δεν θέλει οι κινήσεις της να εξαρτώνται από το τι κάνουν οι άλλοι. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αγορά των smartphones, αλλά όχι με τον τρόπο που την καθορίζουν οι κυρίαρχες εταιρείες. Θέλει να στηριχθεί στο τι μπορεί να κάνει διαφορετικά από τους άλλους και να φτιάξει την “απόλυτη” mobile συσκευή.

Αυτό που κάνει η Microsoft αυτή τη στιγμή είναι να απευθυνθεί σε συγκεκριμένη ομάδα πελατών που χρειάζονται συγκεκριμένες δυνατότητες που διαφέρουν.

H Microsoft σκοπεύει να επικεντρωθεί σε τεχνητή νοημοσύνη, Android ή iOS apps, VR και cloud computing. Θέλει να προσεγγίσει τη βιομηχανία των smartphones από αυτή την πλευρά, αντί να προσπαθεί να ανταγωνιστεί σε πωλήσεις Apple, Samsung και άλλους.

microsoft ceo on apple, Microsoft CEO: Τα iPad Pro μοιάζουν με τα Surface

microsoft ceo on apple, Microsoft CEO: Τα iPad Pro μοιάζουν με τα Surface

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Σωστά και το iPhone είναι ίδιο με το surface smartphone που θα βγάλει του χρόνου

manolis

άρα αντί για surface γιατί δε χρησιμοποιεί ένα iPad;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.