Microsoft, “Ρίχνει χρήμα” σε εταιρείες για να κατασκευάσουν Windows Phone κινητά

Μπορεί η Microsoft να έχει εξαγοράσει την Nokia, που κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις των Windows Phone, αλλά φαίνεται πως δεν θέλει να κλείσει το λειτουργικό της μόνο στην Φιλανδική εταιρεία, προσφέροντας χρήματα και σε άλλες εταιρείες για να κατασκευάσουν Windows Phone συσκευές.

Σύμφωνα με τον Eldar Murtazin, που συχνά δίνει σωστές διαρροές και πληροφορίες, η Microsoft θα πληρώσει το συνολικό ποσό των 2.6 δις δολαρίων σε άλλες εταιρίες.Τα ποσά διανεμήθηκαν όπως παρακάτω, 1.2 δις στην Samsung, 600 εκατομμύρια στην Huawei, 500 εκατομμύρια στην Sony και 300 εκατομμύρια σε τρίτους κατασκευαστές.

Στην αρχή η Microsoft πρόσφερε 1 δις στο Κορεάτικο κολοσσό, όμως φαίνεται να κατάφερε η Samsung να πάρει το κάτι παραπάνω από την αμερικάνικη εταιρία. Κάτι παρόμοιο κατάφερε και η Huawei έναντι της Sony αφού κατάφερε να αποσπάσει 100 εκατομμύρια παραπάνω, σε σύγκριση με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, παρόλο που το brand name της δεν είναι τόσο γνωστό.

Ενδιαφέρον αποτελεί η απουσία της HTC από την λίστα, αυτό σημαίνει πως είτε δεν πήρε χορηγία από την Microsoft, είτε ο Murtazin δεν μπόρεσε να βρει πληροφορίες για τη Ταϊβανέζικη εταιρία. Να υπενθυμίσουμε βέβαια, πως η HTC έχει να παρουσιάσει συσκευές από το Σεπτέμβριο του 2012, που ανακοίνωσε τα HTC 8X και 8S.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που με πολλαπλές διαρροές φαίνεται η είσοδος της Nokia στην αγορά των Android συσκευών, με το Nokia Normandy.

Microsoft Windows Phone 8 Smartphones, Microsoft, “Ρίχνει χρήμα” σε εταιρείες για να κατασκευάσουν Windows Phone κινητά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Ρε δεν πάει να ρίξει και τα ζάρια αν δεν λευτερωση το λειτουργικό ή μεγάλη μάζα στο ανδροιντ θα πάει .(παράδειγμα μια φίλη είχε το 610 ο άντρας της πήρε το L9 ii μόλις είδε ότι γίνετε τηλεκοντρόλ και παίζει τηλεόραση με το εξάρτημα tvzen τα έπαιξε ,θέλω και εγώ τέτοιο τηλέφωνο Γιάννη του λέει το δικό μου δεν κάνει τίποτα ).

Κωνσταντινος

Απο το να ριχνει τοσα χρηματα παρακαλωντας για να χρησιμοποιησουν το λογισμικο της, γιατι δεν ριχνει τα ιδια λεφτα για να δημιουργησει ενα “OEMS Support” τμημα που θα εχει ως σκοπο την συνεργασια με εταιριες για να δημιουργουν τις καλυτερες πιθανες συσκευες; Εκτος απ’αυτο αν βελτιωνε οσο ταχυτερα μπορουσε το λογισμικο της (το οποιο λατρευω) και εβγαζε δικες της συσκευες στυλ nexus θα καταλαβαιναν οι εταιριες οτι τους συμφερει να χρησιμοποιησουν το λογισμικο.

Nikos X.

Αν δε ρίξει χρήμα στην ουσιαστική ανάπτυξη του λογισμικού και δε βοηθήσει να φτιαχτούν καλές βασικές εφαρμογές (βλ. facebook, viber κλπ) δε πάει πουθενά. Μόνο κοροιδεύει το κόσμο.

christos

Δηλαδή η Microsoft για να γίνει πιο “viral” το λειτουργικό της δίνει λεφτά από εδώ και από εκεί;;;
Αν είναι έτσι ρε παιδιά ας με πληρώσει και έμενα να έχω Windows 8.1 στο κινητό μου και όχι τις εταιρίες!!! Καλή δεν λέω η Microsoft αλλά έχει πάρει την κάτω βόλτα και αν δεν συγκινηθεί να βελτιωθεί σε κάποια θέματα δεν την βλέπω να κερδίζει τη “μάχη” των smartphones.

Giannis Charp

Η LG δεν θα βγάλει άλλο κινητό WP; Φαίνεται μετά το άθλιο Optimus 7 είπε να μην ξαναδοκιμάσει.

keysmith

όπως είπαν και άλλοι, χρειάζεται απλά να “ξεκλειδώσει” το λειτουργικό και θα πουλήσει μόνο του. Όπως πουλούσε και το wm.

Μέχρι τότε μόνο χάριν στο pureview (που έκλεψε με πραξικόπημα από την Nokia του symbian) θα πουλάει συσκευές όπως 1020, γιατί από χρηστικότητα (για χρήστες που θέλουν smartphone) είναι πίσω (..δεν έχει ακόμα file-explorer και λέγεται smart-phone).

t s

Και file manager κ της παναγιας τα ματια να μπουν στην 8.1 παλι κατι θα βρειτε να λετε.σωστοτερο ειναι λετε δε τα γουσταρουμε κ προτιμαμε να αλλαζουμε launcher k rom κ οτιδηποτε αλλο παρεχει το android.αλλο συστημα αλλη φιλοσοφια εχουν τα WP.

Nio

Ρε Ελληναρες αχαχαχαχαχαχα εσεις θα κανετε μαθηματα στον κολοσσο πως θα διαχειριστει τα λεφτα του???
Που αν ειχατε δυο δις θα τα τρωγατε σε στριπτιτζαδικα…..
Λετε να πεταει 2,6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ????? Η να μην εχει πιο εξυπνους απο εσας να την συμβουλεψουν???? Μαλλον δεν θα εχει να τους πληρωσει…… ε?

Greg

Στον αντίποδα,παρακαλάω να βγάλει η Νόκια μια ναυαρχίδα αλά 1020 στο android.Το τσιμπάω και εχω κινητο για 4 χρόνια.(4ετής ευχαριστημένος κάτοχος Νοκια Ν82 μέχρι που τα εφτυσε και ετσι τσίμπησα το 1ο μου ντρόιντ)

dim

Κλασσική πλέον microsoft. Λεφτά σε developers, λεφτά σε κατασκευαστές, λεφτά, λεφτά, λεφτά..
Οπως καλά λέει ο φίλος απο πάνω μόνο στους πελάτες δεν έχει δώσει για τα wp.
Το ίδιο έκανε αν δεν κάνω λάθος και με το xbox οταν το πρωτοέβγαλε και έχανε λεφτά
τα οποία δε ξέρω αν ταχει βγάλει ακόμη πίσω. Και λεφτά επίσης δίνει στον κόσμο για να χρησιμοποιεί το bing απ’ότι έχω διαβάσει.

Για μένα προσωπικά δέ ξέρω αν υπάρχει κάτι να κάνει για να παρατήσω το Android. Και όλες τις εφαρμογές να είχαν και η google να είχε τις υπηρεσίες της όπως κάνει στο ios, δεν θα ήταν αρκετό.

Πολύ απλά αντιπαθώ το UI με τα tile να πιάνουν όλη την οθόνη χωρίς να τα θεωρώ όμορφα ή ιδιαίτερα χρήσιμα, και τα μενού με τα ατέλειωτα μονοτονα γράμματα παντού. Νιώθω σαν να πνίγομαι. Προτιμώ πιο μίνιμαλ καταστάσεις στις οθόνες μου, 1-2 χρήσιμα όμορφα widgets με ενα όμορφο wallpaper. Το Android μου δίνει την δυνατότητα να το φέρω στα μέτρα μου εμφανισιακά ενω προσφέρει και ό,τι θα ήθελε ενας power user.

ironmanmark40

@ keysmith, εσυ και εγω εχουμε μεινει μονο απο οτι φαινεται με nokia 808 pureview, ενα πραγματικα smartphone! και εγω προσωπικα θα συνεχισω με αυτο! χαιρομαι να διαβαζω τα σχολια σου! καλη μας δυναμη!

_nokia 808 pureview the mobile king

jr

Εγω απο την αλλη εχω βαρεθει το αριστερα δεξια του αντροιντ κ τα ατελειωτα οπτικα χαλια κ τελευταια αρχιζει κ με εκνευριζει μαλιστα.θα παω λεω σε wp η ios δε τη παλευω αλλο.ξεκολλατε μη φανατιζεστε η ζωη συνεχιζετε…

tech21man

Jr το ιδιο εκανα και εγω και ησυχασε το μεσα μου που λενε με τα wp. Ios οχι, μαρεσει η ποιοτητα τους αλλα οχι η αποδοση προς τιμη και οχι καποιες πρακτικες λεπτομερειες που ακομη χρειαζομαι. Και οχι στο νεο κινεζικο κοριτσιστικο look a-la android.

Παρεμπιπτοντως η microsoft οσο πουλαει το android τοσο κερδιζει. Χαιρετισματα στους χαμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.