Η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει το Bing στην Apple το 2020

Microsoft Bing, Η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει το Bing στην Apple το 2020

Το 2020, η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing στην Apple. Aυτό αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, σημειώνοντας πως, αν η εξαγορά είχε προχωρήσει το Bing θα είχε εγκαταστήσει το Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές Apple.

Τα στελέχη της Microsoft συναντήθηκαν με τον επικεφαλής των υπηρεσιών της Apple, Eddy Cue, για να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία, αλλά οι συνομιλίες ήταν απλώς διερευνητικές και δεν προχώρησαν. Oι πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν πως η Apple δεν προχώρησε σε μια συμφωνία λόγω των χρημάτων που κερδίζει από την Google και επειδή ανησυχούσε ότι το Bing δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί το Google σε «ποιότητα και δυνατότητες».

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι εδώ και καιρό η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone, το iPad και το Mac, και η Google πληρώνει στην Apple δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για αυτό το προνόμιο. Η Google και η Apple υπέγραψαν τελευταία συμφωνία το 2021 και από το 2020, η Apple εισέπραττε από 4 δισεκατομμύρια έως και 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από την Google.

Αυτή η συμφωνία μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών τέθηκε υπό έλεγχο αυτή την εβδομάδα λόγω της αντιμονοπωλιακής δίκης μεταξύ της Google και του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με το τελευταίο να επισημαίνει την κυριαρχία της Google στις συσκευές Apple ως απόδειξη ότι η Google έχει μονοπώλιο στις μηχανές αναζήτησης.

Ο Cue κατέθεσε στη δίκη και εξήγησε γιατί η Google είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του iPhone. «Κάνουμε το Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης γιατί πάντα πιστεύαμε ότι ήταν η καλύτερη», είπε. Μάλιστα, επισήμανε πως δεν έρχονται σε συμφωνία με άλλη γιατί δεν υπάρχει άξια εναλλακτική.

Παρά το γεγονός ότι το Google είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν κάποια άλλη, όπως είναι τα Yahoo, Bing, DuckDuckGo ή Ecosia. Η δημοφιλία του Bing ανέβηκε πρόσφατα λόγω της συνεργασίας της Microsoft με την OpenAI και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας chatbot.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.