Business

Motorola: Αποχωρεί μετά από 15 χρόνια ο επικεφαλής του design

Ο Jim Wicks, ο επικεφαλής του τμήματος design της Motorola (η οποία πλέον είναι στο δυναμικό της Lenovo) αποφάσισε μετά από 15 χρόνια να αποχωρήσει. Ο Wicks ήταν στην εταιρεία από το 2001 έχοντας κάνει συνεργασίες με Sony και Sapient.

Το ηγετικό στέλεχος της Motorola είναι υπεύθυνος για τα βραβευμένα σχέδια των Motorola Moto Χ 2013 και του πρώτου Mororola Moto 360 smartwatch. Ήταν στην ομάδα των στελεχών που παρέμειναν στην εταιρεία κατά την πώλησή της από την Google στη Lenovo, αλλά πλέον αποφάσισε να αποχωρήσει και να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στο Northwestern University McCormick School of Engineering.

Ο Jim Wicks ήταν ο υπεύθυνος για πολλά φημισμένα design της Motorola όπως η θρυλική σειρά RAZR, ROKR, MING, αλλά και τα DROID.

Η αποχώρηση του Wicks έρχεται μετά από εκείνη του προέδρου της Motorola Rick Osterloh, ο οποίος έφυγε τον Μάρτιο και πλέον εργάζεται στην Google ως επικεφαλής του τμήματος hardware. Η Motorola ως κομμάτι της Lenovo και διατηρώντας το Moto brand, δείχνει ότι θέλει να συνεχίσει να δίνει το παρόν (κυκλοφόρησε τα Moto Z, Moto Z Force), αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το ποιο θα είναι το μέλλον της.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.