Μπορούν οι mini LED-backlit LCD οθόνες να ανταγωνιστούν τις OLED;

Mini LED-backlit LCD οθόνες ανταγωνιστούν OLED, Μπορούν οι mini LED-backlit LCD οθόνες να ανταγωνιστούν τις OLED;

Διάφορες πηγές της βιομηχανίας ισχυρίζονται οτι η mini LED τεχνολογία οθονών έχει ωριμάσει αρκετά και έχει εισέλθει σε στάδιο μαζικής παραγωγής, αλλά θα καταφέρουν να ανταγωνιστούν τις OLED οθόνες;

Η mini LED τεχνολογία μπορεί να έχει ως εφαρμογή την υποστήριξη ενεργών matrix LED οθονών, αλλά το backlit για τις LCD παραμένει το βασικό μέλημά επειδή είναι εύκολο στην παραγωγή και το κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο. Εξάλλου, όσον αφορά τις επιδόσεις σε σχέση με τις συμβατικές LCD οθόνες ακούγεται πως θα είναι ανώτερες σε τομείς όπως φωτεινότητα, αντίθεση, αναπαραγωγή χρωμάτων και κατανάλωση ενέργειας, συγκριτικά με τις σημερινές LCD αλλά και τις OLED οθόνες.

Τα θετικά δεν σταματάνε εδώ, καθώς θα υπάρξει βελτιώση του HDR εξαιτίας του αριθμού των LED που θα χρησιμοποιηθούν. Για να γίνει πιο κατανοητό, ενα smartphone 5 ιντσών ενσωματώνει 25 LED στοιχεία ενώ σε ενα mini LED backlit θα ενσωμάτωνε 9000 με 10000 στοιχεία.

Απο τη μια μεριά, οι σημερινές OLED οθόνες θεωρούνται ακόμα καλύτερη επιλογή λόγο της ιδιότητας τους να να ανάβουν συγκεκριμένα pixels, ενώ οι mini LED οθόνες μπορούν να ανταπεξέλθουν εξαιρετικά στις υψηλές απαιτήσεις του HDR περιεχομένου και το πιο σημαντικό είναι πως ανταγωνίζονται τις OLED σε επίπεδα πάχους.

Τελος, οι mini LED-backlit αποτελούν ενα βήμα μπροστά για τις LCD οθόνες αλλά η κατασκευή τους είναι ακόμα δύσκολη όπως και η επισκευή τους αλλά και η προσαρμογή του Color rendering index. Αν όμως όλα αυτά τα θέματα λυθούν, τότε θα μπορούμε να πούμε πως θα έχουμε τα καλύτερα στοιχεία από τις οθόνες OLED και LCD ενσωματωμένα σε μια οθόνη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Κάπου είχα διαβάσει ότι το μέλλον είναι οι micro led οθόνες… Τώρα με αυτές τις mini… Ας βγουν στην παραγωγή και θα δείξει αν είναι καλύτερες από τις oled… Αναμονή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.