Είναι επίσημο, τo mytaxi εξαγόρασε το taxibeat

Η mytaxi, καινοτόμος εταιρεία στον κλάδο της ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του 100%, της εταιρείας Taxibeat ΕΠΕ, διαχειριστή του Taxibeat, της δημοφιλούς Ελληνικής εφαρμογής για την κλήση ταξί. Το τίμημα έχει ακουστεί ότι είναι 40 εκ. ευρώ.

Προς το παρόν η εφαρμογή θα παραμείνει ακριβώς η ίδια και θα μπορείς να την χρησιμοποιείς όπως και πριν. Τους επόμενους μήνες οι τεχνικές ομάδες του Taxibeat και του mytaxi θα συνεργαστούν με στόχο μια ενοποιημένη εφαρμογή, με το όνομα mytaxi.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η mytaxi ενοποιεί την παρουσία της στη διεθνή αγορά των αστικών μεταφορών και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη. Βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, δεν θα δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες της εξαγοράς.

Η Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από τον Νίκο Δρανδάκη και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Περού. Σήμερα, η εφαρμογή Taxibeat διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το Taxibeat, στην Ελλάδα, θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της mytaxi εντός των επόμενων μηνών και θα μετονομαστεί σε mytaxi.

mytaxi εξαγορά taxibeat, Είναι επίσημο, τo mytaxi εξαγόρασε το taxibeat

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την Ευρωπαϊκή μονάδα με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα. Το Ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. Με έτος παρουσίασης το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες, το mytaxi αποτελεί τον πρόδρομο στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ελλάδα θα γίνει η δέκατη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η mytaxi.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», δήλωσε ο Andrew Pinnington, Διευθύνων Σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το «ιδανικό ταίρι» για την mytaxi. Με την εξαγορά της Taxibeat, επενδύουμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του κλάδου των αστικών μεταφορών στην Ευρώπη.

mytaxi εξαγορά taxibeat, Είναι επίσημο, τo mytaxi εξαγόρασε το taxibeat

Ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Taxibeat, σχολίασε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat. Στην mytaxi, που αποτελεί μια καθιερωμένη, ιδιαίτερα σεβαστή και πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί, βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και το ίδιο έντονο πάθος για τον κλάδο των μεταφορών.

Ο Klaus Entenmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Financial Services, δήλωσε: «Η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών. Το γεγονός ότι η mytaxi αποτελεί θυγατρική του Όμιλου Daimler υπογραμμίζει την φιλοδοξία μας να αναδειχθούμε στον κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών για τον κλάδο των μεταφορών».

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
agnostos13

Μακαρι η εξαγορα να αποτελεσει κινητρο για μεγεθυνση της υφισταμενης taxibeat και πλεον mytaxi ελλαδος με επεκταση και επενδυσεις στον τοπο και οχι να αποτελεσει απλα francaise της γερμανικης

Paul

Παλιά δεν αναφέρθηκε ότι την εξαγόρασε η MERCEDES ?

NikosAr

Εγώ θα το πάρω αλλιώς …
Ωραία εφαρμογή και ελληνική μπράβο στον άνθρωπο που την έφτιαξε ….
και τώρα τι? να χαίρομαι που την εξαγόρασε μια γερμανική εταιρεία ? να χαίρομαι που ήταν “free” γραφτήκανε χιλιάδες άνθρωποι και το “free” έγινε 40 εκατομμύρια ??? Έλεος .. σε βάρος τον ανθρώπων που γραφτήκαν κατά τα άλλα “free … να χαρώ δηλαδή που ήταν start up εταιρία ? κι έγινε από τσάμπα … 40 εκατομμύρια…. Εγώ θα το έλεγα ΑΡΠΑΧΤΗ ! Ζητώ συγνώμη αν έθιξα την αισθητική κάποιον

Κώστας Βλαχάκης

Paul, η mytaxi ανήκει στο group Daimler όπου ανήκει και η Mercedes.

mixtri

NikosAr, ποια αισθητική. Εδώ μιλάμε δεν έχεις ιδέα για την έννοια τις επιχειρηματικότητας.

mixtri

*της επιχειρηματικότητας

thodoris

@NikosAr, μάλλον δε γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο πώς λειτουργούν τα πράματα. Τι σχέση έχει τό “free” τους πελάτες και η τιμή εξαγοράς;
Και πώς ακριβώς είναι αρπαχτή; Το ότι είναι δωρεάν για το χρήστη δε σημαίνει πως η αξία της εταιρείας είναι 0 ευρώ. Άσε που δε δούλεψε για μία εβδομάδα και έβγαλε λεφτά, αλλά είναι δουλειά ετών.Ούτε νομίζω πως ο τύπος αυτός θα φύγει τώρα από την ομάδα.

Αντώνης

Ετσι και την βγαλετε απο τα windows phone σας πηρε και σας σηκωσε

C

Με χάλασε ότι την αγόρασε Γερμανική εταιρία, ευκαιρία να δοκιμάσω και καμία άλλη ανάλογη υπηρεσία.

DimitrisΜ

“Σήμερα, η εφαρμογή Taxibeat διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).”

Μπράβο στην εταιρεία και στον επιχειρηματία για το Deal που κατάφερε.

Μια ερώτηση μόνο, από τα νούμερα δεν βλέπω κάτι το “τρομερό” ως εφαρμογή, θα τους κόστιζε περισσότερο από 45εκ να έφερναν εδώ την δική τους εφαρμογή και να την έτρεχαν από την αρχή για αποκτηση πελατίας και συνεργάτες;

Gvirginia

@DimitrisΜ

Εκτός του ότι βγάζουν εκτός έναν ανταγωνιστή, γιατί αν έφερναν εδώ την εφαρμογή τους θα έπρεπε να πείσουν 540.000 άτομα να αλλάξουν εφαρμογή κτλ, αγόρασαν και τα δεδομένα των πελατών – χρηστών.

Βλέπεις ακριβώς από πάνω την αντίδραση ενός πελάτη για το αν θα προτιμούσε το mytaxi έναντι του taxibeat.

DimitrisΜ

Ok.
Thanks μου αρκει η απαντηση σου

Panos7GR

Τουλάχιστον με τις πλάτες της mytaxi υπάρχει η ελπίδα να επεκταθεί η πλατφόρμα και εκτός των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.